Elektrik Enerjisinin Arama-bulma Çalışmalarında Kullanılması Üzerine Bir Araştırma Özeti | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Elektrik Enerjisinin Arama-bulma Çalışmalarında Kullanılması Üzerine Bir Araştırma Özeti

leono

Kullanıcı
Katılım
27 Ekim 2016
Mesajlar
253
Beğeni
379
Puanları
63
Konum
istanbul
evet aynen öyle doğru anlamışsınız, ya hafifleyecek yada ağırlaşacak, dediğim gibi bu henüz teori

çubuk işinde hani kedi yetişemediği ciğere pis dermiş misali ben beceremedim ama izlediğim videolar olsun yanına gittiklerim olsun ellerini 1 mm olsun yine eğiyor
bu sayede çubuklar ivme kazanıyor, hele biri var ismi lazım değil, çubuk tutturuyorum içi boş damacana var 2 mt yanımızda, çubuklar damacanaya gidiyor ama elini büküyor, 4 sefer yenilettirdim her seferinde yine aynı şekilde elini büküyor, tamam abi tamam doğru haklısın dedim bende(kahkaha) kısacası çubuk işinden iyice soğuduğum için yeni formül arayışındayım
 

bornovalı

USTA
Super Moderatör
Katılım
20 Ekim 2014
Mesajlar
396
Beğeni
1,575
Puanları
93
S.A.
Herkese merhaba
Öncelikle konuyu okuyan, yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.
Leono ustam elektrikçi olması sıfatıyla “elektrik enenerjisi zehirlenmeye yol açar” derken arazi de kullandığımız veya kullanılabilecek “Nikel-Kadmiyum Bataryalar” dan söz ediyor anladığım kadarıyla.
Nikel kadmiyum pilleri (NiCd) kadmiyum adı verilen malzeme ile kaplıdır. Kadmiyum zehirli ağır bir metaldir ve son 30 yıla bakıldığında dünya üzerindeki kadmiyumun 2/3’ü NiCd pilleri yapımında kullanılmıştır…... Ancak NiCd’dan şarj edilebilir pil yapılmasının yasaklanmak istenmesine rağmen hala kullanılmaya devam edilmektedir ve gelecek yıllarda da kullanılmaya devam edileceği öngörülmektedir.”(kaynak 1) uyarı için kendisine teşekkür ederim.

Sevgili ustam; “yeraltındaki matarial'lerin yaydığı frekans, bu frekanslar milyarlarca eddy akımına benzer curufalar saçar gök kuşağı gibi yer yüzüne, buna bilimde radyastezi deniyor ya,”
“zaten LL çubuk'lar bu yüzden kullanımda, bahsettiğim curuflara denk geldiğinde tepki vermekte,”
ifadeleriniz, konuya yabancı olanlar için oldukça karışık gelebilir. Yine de herkesin anlayabileceği bir dilde açıklamaya çalışalım.

Eddy akımı: Elektrik iletkenliğine sahip bir malzeme bir manyetik alan içerisine bırakılırsa, maddenin içerisinde bir gerilim indüklenir. Buna “eddy veya girdap akımı” denir. Metal detektörlerinin çalışma prensipi bu doğrultudadır.
“Edyy akımı” ticari amaçlarla kullanılmakta ve bu amaca hizmet eden, çeşitli firmaların geliştirdiği cihazlar mevcuttur ve pratikte kullanımı yaygındır.(kaynak 2)

Şimdi. Kısa ve öz. Kullandığımız çubuklara “eddy akımı” oluşturmak için elektrik veriliyor ise; detektör kullanmak en iyisi. Detektör ise bambaşka bir konu.

Toparlayalım. insan vücudunu “edyy akımı” üreten bir cihaz, kullandığımız çubukları da prop gibi düşünür ve harici verilen elektrik de onun güç kaynağı kabul edilir ve gerekli şartlar sağlandığında,
Bu uygulamayı yapan herkesin, en azından “elektriği ileten maddelere” çekim alması veya en ufacık boşluğu görmesi gerekir. Mi? ?????
Teorik olarak bu soruya evet der isek; o zaman harici verilecek elektriğin “volt ve Amperi” ne olacak? ve bunun insan sağlığına etkisi nedir? Sorusu bilimsel olarak araştırılmış ve bir özetini yukarıda bilgilerinize arz ettim.
Her ne kadar teorik olarak şartlar sağlansa da, realite de durum hiç de öyle değildir. Eğer kişi bu meziyete sahip değil ise, ne yaparsa yapsın ne kullanırsa kullansın, sonuç hüsrandır.
Bu sözlerim bu gün için geçerlidir. Günümüz bilimi maalesef bu konu hakkında yeterli çalışmayı yapmamaktadır. Olur da, gözü kara, taka tuka yapılmaktan çekinmeyen bir baba yiğit çıkarda aradaki bağlantıyı kurarsa anlından öpmek bizlere şart olur.
Sevgili ustam. Mesleğinizle bağlantılı olduğu için ana temayı hemen yakalamışsınızdır. Ancak farklı meslek dallarında uzmanlaşmış kişilere biraz ağır gelebilir. Elimden geldiğince basite indirgemeye çalıştım.
Şahsi görüşüm, kullandığımız çubuklara elektrik verilmesi her ne amaca hizmet ederse etsin, bize (+) bir değer katmayacaktır.
Çubuklara olan inancınızı kaybettiğinizi söylüyorsunuz. Doğrudur. Hemen hemen her yazımda bu konuya değindiğim için ve konumumuzun dağılmaması açısından suskun kalmak uygun olanıdır.
Sağlıcakla kalın
ALLAH a emanet olun.

kaynak 1:
kaynak 2:
 

hasssaaaan

Kullanıcı
Katılım
5 Ekim 2017
Mesajlar
6
Beğeni
1
Puanları
3
Yaş
34
ustalarım ben toprağa frekans vermek istiyorum frekansı vereceğim cihazın ismi nedir nerde bulabilirim
 

leono

Kullanıcı
Katılım
27 Ekim 2016
Mesajlar
253
Beğeni
379
Puanları
63
Konum
istanbul
toprağa frekans'ı dedektörler veriyor, çalışma perensibi bu zaten, DD bobinlerin biri verip diğeri geri alıyor ve mikro işlemci yorumluyor, çalışma perensipleri hakkında web'de açıklamaları mevcut,
yok ben daha farklı ucuz yollu bir metot arıyorum dersen uzun dalga freqans generatörler'ide mevcut, 30 khz bazında, ama dediğim gibi yalnızca gönderme işe yaramaz döngü ve yorumcu olacak, heralukarda dedektöre işimiz düşüyor,
ICL8038 low freqans generatör diye arat google emice bulur, y' alan tarama cihazların içindeki modül
 

bornovalı

USTA
Super Moderatör
Katılım
20 Ekim 2014
Mesajlar
396
Beğeni
1,575
Puanları
93
S.A.
Merhaba Hasssaaaan ustam.
Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Sefalar getirirsiniz inşallah.
Gerek konu içerisinde gerekse, farkıl konu içerisinde "kusura bakmayın kimse ilgilenmiyo" sitem dolu sözleriniz beni bu satırları yazmaya yönelliğini söyleyebilirim.
Toprağa frekans vermek istiyorsunuz ama hangi amaçla? Öncelikle bunu belirtmeniz gerekiyor. Zırai amaçlar için yani toprağın yapısı hakkında mı? Yoksa yeraltıdaki maden ve mineralleri, yeraltı katmanlarını, yeraltındaki boşluğu veya fay kırıklarının tespiti için mi?
İkisi de değil. ben yeraltındaki gömüleri tespit amaçlı bilgi edinmek istiyorum derseniz; leono ustam size kısaca cevap vermiş. Detektörler de aynı çalışma prensibi ile çalışırlar."edyy akımı"
"Öncelikle metal hedef (gömü) üzerinden bişeyler söylemek isterim . Toprağa gönderdiğimiz elektromanyetik dalgalar toprakaltındaki metallerin yüzeylerinde geçici eddy akımlarına sebep olurlar. Geçici dememin sebebi malum sinyal verme kesildiğinde bu akımların da oluşmayacağındandır.Bu oluşan akımların metal üzerindeki akış şekli girdap gibi daireseldir.Elektromanyetik dalga sayesinde oluşan bu birçok eddy akımlarının dönüş yönleri aynı olmayabilir . Ama oluşan bu akımların da frekansları bizim metale gönderdiğimiz sinyalin frekansı ile aynıdır . Harmoniklerinin de oluşması olağandır ancak bu da başka bir konu gerektirecektir
smiley.gif
Gerçi mutlaka biliyorsunuzdur ancak ben yine de bilgi olarak yazayım . PI dedektörlerin algılama prensibinde yeraltında metal yüzeyinde oluşan manyetik alanın dedektöre uyguladığı indüksiyon süresi ölçülüyor . VLF denilen cihazlarda ise yine aynı frekansta olan dalgaların sapma miktarına göre değerlendirme yapılıyor .
Bir de olaya toprak yani elektromanyetik dalgaların ilerleme ortamı olarak bakıldığında durum bir yönüyle suya yukarıdan atlama olayına benzetilebilir . Havadaki hız ve suda hızın düşüşü gibi
laugh.gif
Frekansta bir değişme olmuyor ancak faz kayması (zaman ortamında) ve sapması oluyor . Hele ki demir mineralinin olduğu topraklarda durum biraz daha zorlaşıyor . Çünkü topraktaki mineraller ister istemez dalgaları kullanmış oluyor . Buna ilaveten her zaman bünyesinde suyu tutan kil ( alüminatlar) , hatta yer yer tabakaya denk gelmeyi düşünmek bile çıldırtıcı bir durum.Bu toprak olayı tam olarak anlaşılmadan da dedektörlerden doğruya yakın bir ayırım beklemek çok saçma olacaktır . Üstelik de bu o kadar kolay bir problem değil . Çünkü toprak tam anlamıyla homojen değil .".....
"Dalganın kazıklar ile yere verilmesinde biraz fark var .En önemlisi de verici tipinize (osilatörün çalışma prebsibi) göre toprağın ( çakılan kazıklar aralığında ) kondansatörler gibi kapasitif değerinin , iletkenliğinin yahut indüktif değerinin vs. bilinmesi gibi ." ....
"
Frekans olayında en çok bilinen şey de düşük frekansların toprağa penetrasyonun ve skin depth (yansıma derinliği)'nin yüksek olmasıdır.Ancak bu derinlikler yine toprağın iletkenliğine bağlıdır .İletkenliği yüksek (mineral veya nem miktarına bağlı olarak ) topraklarda dalgaların ilerleme mesafesi aynı frekansta ve güçte mutlaka düşer .".....(alıntıdır)

Sevgili ustam. "Doğru soru" cevabın yarısıdır derler. Edyy akımıları ile çalışan ve elde taşınan basit detektörler mi" Yoksa sabit, toprağa belli aralıklarla çakılan kazıklar yani proplara elektrik verilerek edyy akımı oluşutan ve toprağın fiziksel özelliklerini ayırt edici cihaz mı? Hangisi ustam?
Amaç belirlendikten sonra, o amaca uygun cihaz seçilecek. Ancaak, sorun burada başlıyor. O cihazların kapasitesi ve sonuçlarının yorumlanması başlıbaşına uzmanlık gerektirir. Her cihazın kendine has bir özelliği vardır. A markası ile B markası birbirine uymaz. Eğer amaç jeoloji ise farklı, Zıraat ise farklı yorumlanır. Bu böyle uzayıp gider.
Sevgili ustam. Eğitim düzeyiniz ve kullanım amacınız bilinmediği için, Elimden geldiğince ve basit olarak bir şeyler ifade etmeye çalıştım. Aşağıda bir link veriyorum. Umarım faydası olur.
Sağlıcakla kalın
ALLAH a emanet olun.
 

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Katılım
26 Mart 2018
Mesajlar
3,084
Beğeni
9,716
Puanları
113
Yaş
61
Konum
Ankara
Bence mesele sinyal vermekte değil sinyali geri alıp doğru yorumlamakta. Bunu nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz Hasan arkadaş. Eğer bunu yapamıyorsanız verdiğiniz sinyal ya da her ne ise bir anlamı olmayacak.
 
Üst