ermeni evinde çıkan harita taş? | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

ermeni evinde çıkan harita taş?

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Cevap: ermeni evinde çıkan harita taş?

hocanın evinede, yerleştiği köyede bayıldım, burası adamın ömrünü yer. koptum

gelen kişide bu sebeple ayağını kırmıştır, yani heyecandan gözüne perde inivermiştir. ahırda olmanın verdiği bir heyecan var demekki ? hı ? ne dersin?

dibek de duruyormu? duruyorsa o dibeğin altına bir baksınlar öncelikle,

resimdeki çeşmenin yüksek duruşu ile şimdiki çeşme resimleri arasında büyük farklılık görünüyor. ki,raz ile çeşmenin bir bağlantısı varmı? çeşmenin yanındamı bu kiraz?

cantar

Kullanıcı

1usq.jpg

2byh.jpg

2byh.jpg

bu taş lise hocamın ermeni köyünde aldığı evinde çıktı.
Eşi ile bahçede düzenleme yaparken ilgilerini çekiyor ve benimle paylaşıyorlar.
Bende sizinle paylaşıyorum ustalar.
bu resim 3 boyut şeklinde büyütüldü.
Hocamın evine yunanistandan gelen evin eski sahiplerinin verdiği küçük bir armagan ve cümlelerinde kullandıkları kelime bizim herşeyimiz burda....

bu zeytin dalını hediye edip aramamızda küslk dargınlık olmasın diyorlar.Bize kapılarınız açık olsun lütfen diyorlar.

resimde gördüğünüz çeşme ve üzerinde yazılan yazılar.
Hocamın evinin alt tarafında kalan yer.

Şimdi size bura hakkında genel bilgiler.
yaşanılan uygarlık pontus krallığı.
hacamın arazi 3000 dönüm alt tarafında kilise bulunuyordu ama yol çalışmasıyla kiliseden eser yok.
yüklediğim potre resimde sağ alt tarafta kalan ev papazın yardımcısıymış bu evde tatdilat yapılırken kitaplar bulunuyor ve evin sahibi kitapları gavur malı diye hepsini yakıyor.
kırmızı catılı gördüğünüz evlerde biri o köyün bankası diğer üst tarafta kalan okul tabi bunlarda şu an oturan hane sahipleri tadilat ve onarımla hayatlarına devam ediyorlar.

Hocamın evinde ki salon dediğimiz yerde bir fırın ve şöminesi bulunmakta.
fırını onarıyor ama şömine tarafında küçük bir pencere dışarıya kapalı yerle bir olan yerde soğuk hava geldiği için beton döküp kapatıyor.
soba gördüğünüz yerde bu pencere baktığınızda sizde göreceksiniz.
bu gördüğünüz taş hocamın ahır tarafında süthane dedikleri noktada bahçe tarafına bakan duvarda.

Hocamın ahırında bulunan kemerli taş.

2004 yılında hocama misafirler geliyor bahçede gezinirken ahıra girerken düşüp ayagını kırıyor anlamsız şekilde.
2005 de tekrar geliyor ve hocamın giriş kapısından 7 adım ilerisindeki siyah kiraz agacının orada bir para alıyorlar.
ve çeşmede resimler çekinip gidiyorlar.
birinin ağzından bir kelime kaçıyor ben çocukken burada annemler ellerinde kutular ile buraya girip boş çıkıyorlardı tek hatırladığım bu diyor.
Hocamın evinden ahıra inen bir merdiven bulunuyordu ama hocam merdiveni kaldırıp yeri kapatıyor ve bu evde yaptığı ufak tefek tadilatlarla hiç bir emareye rastlamıyor.
elinde olan bir taş var sadece ve hediye edilen zeytin dalı ve potre resim ))
bu arada evin etrafında kaldırım taşlarla cevrili bu köyün her yeri kaldırım taş yolları izleri belli ve hala canlı duruyor.

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Uploaded with

Son düzenleme:

cantar

Kullanıcı

arkadaşım bu konuyu bir kardeş forumda gördüm fotograflarını normalde alamadım ama telefonuma kaydettim forumumuzda yayınlıyacaktım ama nasip olmadı
bu güne imiş kısmet
bu taç öncelikle altınmı parlaklığı benziyor amitasyon mu gerçek mi yapraklarında kalıp izi gibi kalıntılar var mı eğer altın ise zaten hiç bir şey yapmaya ger yok müze size iyi para verir .
burası boş mu derseniz hayır herşey resimde taşta açıklanmış ama nerede bu arkadaşlarımız sana bu konuda açıklama muhakkak yardım edeceklerdir.
Tabloda ki konu ve taşta Ben burada haç yemin aradım buna uygun tek yer kuyu başındaki görüntü yü gördüm
hakkında hayırlısı
çeşmedeki yazılar ilginç

nousanemon

Kullanıcı

arkadaşım bu konuyu bir kardeş forumda gördüm fotograflarını normalde alamadım ama telefonuma kaydettim forumumuzda yayınlıyacaktım ama nasip olmadı
bu güne imiş kısmet
bu taç öncelikle altınmı parlaklığı benziyor amitasyon mu gerçek mi yapraklarında kalıp izi gibi kalıntılar var mı eğer altın ise zaten hiç bir şey yapmaya ger yok müze size iyi para verir .
burası boş mu derseniz hayır herşey resimde taşta açıklanmış ama nerede bu arkadaşlarımız sana bu konuda açıklama muhakkak yardım edeceklerdir.
Tabloda ki konu ve taşta Ben burada haç yemin aradım buna uygun tek yer kuyu başındaki görüntü yü gördüm
hakkında hayırlısı
çeşmedeki yazılar ilginç

zeytin dali sahte emitasyon yani.
kuyu vardı yani dibek taşının oldugu yerde ama toprak kaymasından dolayı kapanmıştı 4 metre "Yasak Kelime" yerini bulduk ama içi dolu idi ve hocam yanlız oldugu için kuyunun yerini tekrar kapattı gördüğünüz ağaçların dibek taşının olduğu yerde sera var bu ay sonu kaldıracak seraları.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

selamlar, bu zeytin dalı dediniz, birde tablodan bahsettiniz. bu tablonun arkasında ne var hiç tablonun arkasına baktınız mı?

diğer husus ise benmi çok şüpheciyim bilemiyorum ama, şu zeytin dalı. hangi metalden yapılma? demir mi?

o zeytin dalı yoksa dalları ile sizin öğretmeni sarıp nasibini düğümlemek maksatlı falan olmasın?

bizim oralarda bir laf vardır yunandan dost olmaz derler? göz kırp

nousanemon

Kullanıcı

selamlar, bu zeytin dalı dediniz, birde tablodan bahsettiniz. bu tablonun arkasında ne var hiç tablonun arkasına baktınız mı?

diğer husus ise benmi çok şüpheciyim bilemiyorum ama, şu zeytin dalı. hangi metalden yapılma? demir mi?

o zeytin dalı yoksa dalları ile sizin öğretmeni sarıp nasibini düğümlemek maksatlı falan olmasın?

bizim oralarda bir laf vardır yunandan dost olmaz derler? göz kırp

tablo küçüktü biz 3 boyut büyüttük.
zeytin dalı emitasyon.
tablo arkasında yazan bir şey yok
tılsım diyorsunuz yani.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

demiyorum,,, kesin öyle demiyorum, ama şüpheleniyorum. yunan dedinmi dururum düşünürüm, ermeni deyince 5 kere düşünürüm. kimisi ermeniye ruma bayılıyor. onlarla çalışmaya bitiyorlar ama ben 10 kere düşünürüm.koptum

Üst Alt