ermeni evinde çıkan harita taş? | Sayfa 4 | Define işaretleri ve anlamları

ermeni evinde çıkan harita taş?

nousanemon

Kullanıcı
Cevap: ermeni evinde çıkan harita taş?

dostum bölge olarak neresi burası il ismi verebilirmisin? araştırma yapma şansımız varmı ben seni yönlendrsem sen araştırsan ?
harita elimizde

Burası benim öğretmenimin evi söyleyeceğin her noktada araştırma yaparım tabi yardımcı olursanız sevinirim.

erzurumludefineci

Kullanıcı
Yasaklı

Burası benim öğretmenimin evi söyleyeceğin her noktada araştırma yaparım tabi yardımcı olursanız sevinirim.

kardeş az iş değil ufak tefek alınmış dense de para duruyor eğer o gelenler götürmediyse...
senin hocaya teklif yapımış mı çıkaralım diye veya yeri bize sat diye
birde ne zaman geldi bunlar yakın zamanda mı... ne kadar kalmışlar köyde
başkalarıyla irtibat kurmuşlar mı önce bunları bi araştır sonra çeşme duruyor mu
sağının solunun kurcalanmış olması önemli değil çeşme ellendi mi ? bunlarıda sorarsan sevinirim.. sana yardımcı olacağım..

nousanemon

Kullanıcı

kardeş az iş değil ufak tefek alınmış dense de para duruyor eğer o gelenler götürmediyse...
senin hocaya teklif yapımış mı çıkaralım diye veya yeri bize sat diye
birde ne zaman geldi bunlar yakın zamanda mı... ne kadar kalmışlar köyde
başkalarıyla irtibat kurmuşlar mı önce bunları bi araştır sonra çeşme duruyor mu
sağının solunun kurcalanmış olması önemli değil çeşme ellendi mi ? bunlarıda sorarsan sevinirim.. sana yardımcı olacağım..

Sadece hocam ile samimiler ama mal çıkaralım demiyorlar çeşme duruyor ufak tadilat yapıldı ve bahçedeki kirazdan alındı sadece kaldıkları bir dönemde ahırda bacagını kırdı onlardan biri ama hala çıkan eden bir şey yok.

nousanemon

Kullanıcı

evirip çeviriyorum ve taşta at başı ve diz çökmüş bayan keşiş papaz görüyorum.

erzurumludefineci

Kullanıcı
Yasaklı

at başını keşişi papazı boş ver sen senin bu harita taş gerçekten harita ve çok nadir bulunur...
basitçe söylemek gerekirse herkesin gördüğü üç tane yön var üçündede mal var..
birinde para birinde eşya birinde de kitap vb benzerleri var kardeş..
aynı ailenin malları.. birisi oklardan birinin hizasında kuyuda bunlar eşya
diğeri kalp resmine benzeyen oku bul para onun hizasında diğeri 3. okun hzasında mezarda..
bundan net anlatım olmaz yeri fotoğraflasan köyü uzaktan bi baksak taşı nasıl tutman gerekir söylerim para olan yere resmi kazıyla girin yoksa size yedirmezler.. tapu kimdeyse onunla konuşup girersiniz.. selam...dua...

nousanemon

Kullanıcı

Kitaplar cikmis yakilmis bu ev benim sayilir hocam yani ogretmenimin evi sorun yok hocamin evinin onundeki kirazdan para alinmis baskada bulunan bir sey yok

nousanemon

Kullanıcı

Bu arada aslinda 5 ok var diger 2 si net yapilmamis elle hissedersin krokisini cizdim ama yuklemedim daha ve koyun resmi var potre de gordugun gibi tas ile eslestire bilirsin

erzurumludefineci

Kullanıcı
Yasaklı

kardeş beş ok var diyorsan o zaman iş değişir kilise malı var.. fakat mahsen işareti görmedim ben kilise malı olsa eşyası da olur mahsen lazım ... özellikle mutfak eşyaları papazın çok değerli olur.. zamanında çatal kaşık takımıyla zengin olan var..
fakat bulunmayacak gibi değil ne olursa olsun bulunur...

ersan

Vip Üye

iyi bayramlar ,,erzurumludefineci,,usta burada senin bitkinci konuyu okudum kilse mali cok deyerli olr demisin benimde bir yer var zamaninda o yerde ,,bizan,,kilsesi varmis orda bulgulara gure sade kilsede olan seylerden cikiyor ,,dakilar,,sindilik hic bisey beli olmuyor 100 mt tam guneydou tarafinda kaliyorbaya buyuk bir tsalik var 3 tane mahzen veriyor bana cubuklar 2kisinin azini bulduk horasanlan sivali ama birisinin ustunde cubuklar icerde mal var diye gusteriryor ama onun mahzenini girisini bulamiyorus icerden bir yerden olmasin ,,hem ustam o taslari gectimi,,200 mt kadar var yok 3 tane buyuk -mese--aci var aynen muska gibi dikilmis tam ortasi dolmao 3 mesenin --belkim de --500seneden fazla meseler .cubuklar beni tam o yere guturdu.

Son düzenleme:

nousanemon

Kullanıcı

Bu arada düzelteyim taşın üzerinde 4 ok var.

Üst Alt