Eski Arapça Ya Da Osmanlıca Kitap | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

Eski Arapça Ya Da Osmanlıca Kitap

BABACONDA

DiScOvErY
Kullanıcı
Katılım
25 Nisan 2016
Mesajlar
986
Beğeni
2,694
Puanları
93
Yaş
51
Konum
iDA
sevgili ustam besmele h.z suleymandan once de var diye biliyorum dunyanin ilk kurulusunda h.z adem a.s besmelesizmiydi? yada h.z suleymandan oncekilerde besmele yokmuydu? NEML suresinde gecen ayetden ornek vermissiniz ayetde soyle buyuruyor NEML (29-31)Bismillahirrahmanirrahim -Kâlet yâ eyyuhâl meleu innî ulkıye ileyye kitâbun kerîm(kerîmun). İnnehu min suleymâne ve innehu bismillâhir rahmânir rahîm(rahîmi). Ellâ ta’lû aleyye ve’tûnî muslimîn(muslimîne)sadakallahul azim (Hüdhüd'ün götürdüğü mektubu alan Sebe kraliçesi Belkıs) dedi ki: “Ey ileri gelenler! Bana, Bismillahirrahmanirrahim diye başlayan ve ‘sakın bana karşı başkaldırmayın ve teslim olarak gelin' diyen Süleyman'dan gönderilen önemli bir mektup bırakıldı.”
Ben burda ilk ayet olarak h.z suleymana indigine dair bir delil goremedim.
”Bismillahirrahmanirrahim” indiği zaman;
Üzüntü ve keder dağıldı…
Rüzgar durdu…
Denizler sakinleşti..
Hayvanlar dikkat kesildiler.
Şeytanlar gökten kovuldu ve CENAB-l HAKK yeminle dedi ki;

– ”Besmele ile Başlanan Her Şeyi Bereketlendireceğim…”
 

Abdullah313

Kullanıcı
Katılım
18 Mart 2016
Mesajlar
533
Beğeni
1,330
Puanları
93
Yaş
54
Doğru söylüyorsunuz ustam. Besmeleyi ilk insan ve öncesindeki varlıklarda kullanmış bir işe başlarken bereketini cezbetmek için ALLAH'IN ismi ile başlamışlardır. Bir peygambere Besmele-i şerifenin kendisi bizzat ayet-i kerime olarak indirilmesinin Süleyman as'a nasip olduğunu yazıyor bahsi geçen ayetin tefsirlerinde. Ancak öncesinde belki milyonlarca yıl melekler, cinler, insanlar Bismillahirrahmanirrahim demişlerdir.

Mobil cihazdan gönderildi...
 

BABACONDA

DiScOvErY
Kullanıcı
Katılım
25 Nisan 2016
Mesajlar
986
Beğeni
2,694
Puanları
93
Yaş
51
Konum
iDA
sanirim yanlis anladim hakkinizi helal edin su sekilde sonlandiralim konuyu.

Allâhü Teâlâ'nın ilk yarattığı Levh-i Mahfuz ve Kalem’dir. Kalem'e emretti ve kalem kıyâmete kadar olacakları yazdı. Kalem’in Levh-ı Mahfuz'a ilk yazdığı “Bismillâhirrahmânirrahîm”dir. Allâhü Teâlâ besmeleyi mahlûkât için -okumaya devam ettikleri sürece- emniyet kılmıştır. Besmeleyi yedi kat göktekiler de okurlar. Besmele ilk defa Hz. Âdem'e nâzil olunca, “Besmeleyi okumaya devam ettikleri sürece zürriyetim azabdan emin olurlar.” dedi.
Sonra besmele Hz. İbrâhim (a.s.)'a nâzil oldu. Nemrud onu ateşe atmak üzere mancınığa koyunca besmeleyi okudu, Allâhü Teâlâ ateşi ona serin ve selâmet kıldı.
Sonra besmele Mûsâ (a.s.)’a indirildi. Hz. Mûsâ, Fir’avn'ı ve sihirbazları besmele ile kahretti.
Sonra besmele Süleyman (a.s.)'a indirildi. Melekler ona “Ey Süleyman, bugün mülkün tamamlandı.” dediler. Allâhü Teâlâ, Hz. Süleyman'a besmeleyi inzâl buyurunca, “Ümmetine duyur ki kim Allâh'ın emân ayetini duymak isterse Süleyman’ın yanına gelsin.” buyurdu. Hepsi geldikleri zaman Hz. Süleyman, Hz. İbrâhim'in minberine çıkarak emân (emniyet) âyetini okudu: “Bismillâhirrahmânirrahîm”. Bunu duyan herkes ferahladı. “Biz şehâdet ederiz ki sen Allâh’ın Rasûlüsün.” dediler. Hz. Süleyman onu neye okusa emrine âmâde olurdu. Süleyman (a.s.) besmele ile diğer milletlere gâlip geldi.
Besmele Hz. Süleyman'dan sonra Hz. Îsâ (a.s.)'a indirildi, Hz. Îsâ (a.s.) ve Havârîler besmele ile ferahladılar.
Allâhü Teâlâ “Yâ Îsâ, biliyor musun, sana hangi âyet indirildi. Bismillâhirrahmânirrahîm emân (emniyet) âyetidir, her hâlinde onu çok oku; okumanın ve namazının başı besmele olsun. Kim onu namazdan evvel ve (birşey) okumadan evvel söylemeye devam ederse kabirde Münker ve Nekir onu korkutmaz, ölümü kolay olur, kabir onu sıkmaz, rahmetime kavuşur. Kabri nurlanır, kabirden onu vücûdu ve yüzü beyaz olarak haşrederim. Mîzânı ağır gelir, sırat üzerinde onun nûrunu tamamlarım; böylece cennete girer. ‘Saâdete ve mağfirete kavuştun.’ diye kendisine nidâ olunur.”
Hz. Îsâ (a.s.) “Bu yalnız bana mı mahsustur, yâ Rabbi?” diye sordu.
Allâhü Teâlâ, “Senden sonra Ahmed aleyhisselâma ve ümmetine mahsustur.” buyurdu.
 

esrarengiz2828

Kullanıcı
Katılım
12 Mart 2016
Mesajlar
3,241
Beğeni
6,238
Puanları
113
Konum
nicopolis
"İnnehü min sülemane ve İnnehü bismillahirrahmanirrahim" (Kuraan-ı Kerim'deki) ayeti kerimesi, Besmele-i şerif'in ilk ayet olarak Süleyman aleyhisselama indirildiğinin delili olan ayeti celiledir.
ustam dediğim gibi bazı ayetler ve dualar var anlamlarını iyi bi hafız söyleye bilir deye düşünüyorum komplesini okurum sizingibide yazarım tecvitli ama anlamını anlayamam(beğendim)
 

lapetus

Kullanıcı
Katılım
30 Haziran 2016
Mesajlar
7
Beğeni
3
Puanları
3
Yaş
38
Kitap, (resimlerin gösterdiği kadarı ile) ayeti kerimeler, ebcet hesaplı dualarla manevi ve fiziksel hastalıkların şifası üzerinedir. Tam olarak ne olduğunun anlaşılması için tamamına bakılmalıdır.
1 . resim kulunç (kalın bağırsak kanseri) için yazılmış şekilli duadır.
2.resim sol sayfa ümmüssıbyan (hamilelere musallat olup çocuğun düşmesine sebep cinlerden) bahsediyor. Sağ sayfa Musa as ve seyyid Ahmed errufai hürmetine istenen bir istek için duadır. Bu ümmüsıbyanın duası mıdır, bir önceki sayfaya bakmak lazım.
3.resim Peygamberimizi öven (Muhakkak sen pek büyük bir ahlak üzere yaratıldın) ve diğer bazı ayeti kerimelerdir. Etraflarında 4 büyük halife ve Hasan-Hüseyin efendilerimizin isimleri vardır. Bunlar genelde ev ve işyerlerini bereketlendirip, afetlerden korumak içindir ama önceki sayfalara bakılmalı tam ne için belirlemek için.
5.resim Fetih süresi'dir. Genelde sıkıntıların açılması için okunur ve 550.sayfalarda olduğu halde bu kitabınızda (resimden anlaşılan) 20 küsurlarda. Yani bu kitabınız Kuran-ı Kerimin tamamı (kendisi) değildir... Değerini (hakiki/manevi değerinden bahsetmiyorum) ben bilemem. Elyazması ise (yazının bir noktasına hafif su damlatınca dağılır ise elyazmasıdır) İst/beyazıtta sahaflar bilir ederini... Bence dursun evde, ilerde siz merak sarıp Arapça öğrenirseniz veya oğlunuz torununuz istifade edecektir.

ustam eline sağlık çok güzel bilgiler aktarmışsın.anladığım kadarıyla kuran-ı kerim üzerinden kötülüklerden hastalıklardan vs korunma üzerine yazılmış bir kitap.şimdilik satmayı düşünmüyorum ama satmaya karar verirsem de önce satılıp satılamayacağını(günahı olup olmadığını)iyi bir hocadan öğrenmem gerek tabi..teşekkür ettim..
 

zebun

Web Master-Coder
Kullanıcı
Katılım
2 Ekim 2013
Mesajlar
1,582
Beğeni
3,574
Puanları
113
Konum
Zamanın Bittiği Yerde
ustam eline sağlık çok güzel bilgiler aktarmışsın.anladığım kadarıyla kuran-ı kerim üzerinden kötülüklerden hastalıklardan vs korunma üzerine yazılmış bir kitap.şimdilik satmayı düşünmüyorum ama satmaya karar verirsem de önce satılıp satılamayacağını(günahı olup olmadığını)iyi bir hocadan öğrenmem gerek tabi..teşekkür ettim..

satacak olursan bile satmadan önce bir kopyasını al öyle sat
 
Üst Alt