CİN MAĞARASI açılımı: Nymphaion çeşmesidir.
Nymphaion çeşmesi:: (Kocaeli Tepecik Mahallesi’) klasik yunan mitolojisine göre dağlarda, kırlarda, ormanlarda, çeşmelerin, kaynakların başında, derelerde, nehirlerde yaşadıkları sanılan peri kızlarını ( peri.cin)kutsamak adına dikilen anıtlara verilen isimdir.(Bulgarlarda cin peri aynı anlamdadır)
mağara : 2.nci aşama geçmek,kutsal ışık,kayadaki oyuk,türbe,anıt.anlamında kullanılır
TAHTACI KÖYÜ : Tahtacılar ! alevi Türkmenlerinin bir kısmına verilen lakaptır.Bu durumda alevi yerleşim yerini ifade ediyor olması gereklidir.Bu sebeple bir çok belgede farklı yerler için tahtacı köyü geçmektedir.
KEÇİ YATAĞI : Yine Türkmenlerin Manavcılar adı ile anılanlarıdır ki bunların bir çoğunun Tamga simgesi Keçi'dir ayrıca yatak kelimesinin de anlam olarak bir çok şeyin birlikte olduğu yeri ifade ettiğini varsayarsak (eşkiya yatağı gibi) Bu durumda Manav türkmenlerinin yoğun olarak bulunduğu köyleri düşünebiliriz.
YALBURAZ : Kök olarak Yalbur kelimesinden geldiğini düşünürsek ve yalbur kelimesinin Kıbrıs türk ağızlarında yalbırdamak ile eş anlamdadır ve yalbırdamak'ın bizdeki karşılığı ise Işık yansımak, parlak bir nesne parlayıp sönmek; şimşek çakmak, parıldama 'dır. Az eki ise
miktar anlamında kullanılmaktadır.Bu durumda anlam olarak '' Az parlayan ,Işığı az yansıtan olarak düşünebiliriz.
GÜMÜŞ : Çökelti , tortu oluşması, derelerde çakıl oluşumları gibi anlamı vardır.
ALTIN VE GÜMÜŞ HARMANI : Simgesel olarak 19 Yüzyılda bulanıklık olarak kullanıldığı görülmektedir.Bu durumda bulanık bir dere gibi düşünülebilir.
(Şayet bu belgenin tamamı ve hatta mümkünse orjinal hali varsa üzerinde çalışmak isterim)