Sevgili Çalkaya
Bence yerleşim yerlerinin isimlerini pek dikkate almamak gerek,Malum ayn isimlere bir çok yörede rastlamak mümkün.Daha ziyade kafa karıştırmaca olarak düşünüyorum.Fakat bir gerçek varsa oda ! tüm metinlerde subliminal olarak asıl noktayı veriyor olmasıdır.
Bence bu metinde de verilen mesaj kısmı (şeytan kaya vardır derenin kuzey tarafında şeytan kayası üzerinde büyük isli mağaranın üzerinde 9 tane siyah şeytan yatar)
Benim bu belgeler hakkındaki tespitlerimden biri ! bu belgeleri yazan kişinin Tarihe mal olmuş ünlü gezginleri ve efsaneleri referans aldığıdır(.Malum bu tür kayıtlar yüz yıllar boyunca tarihde yerini koruyacaktır)Bu açıdan baktığımız zaman mesela
1: Şeytan kayası.
Ayvalık daki Şeytan Sofası adlı yer.Mitolojiye şöyle geçmiş ( Zeus’un süt annesi olan İda, şeytanın Zeus’a zarar vereceği inancıyla şeytanı kovar. Üç ayağı olduğuna inanılan şeytanın bir ayağı Kazdağları'nda,bir ayağı Midilli adasında ve bir ayağı Şeytan Sofrası’ndadır.)Şimdi bu olay yüz yıllar geçse de değişmez ve burası hep bu adla anılır ve az bir mitoloji bilgisi ile de nokta tesbit edilebilir.
2: İsli mağara:
Bir kere ben kesinlikle bu belgelerde sıkça gecen Mağara safsatasına inanmıyorum,Sebebine gelinçe malum geçmişte de şimdi de kim bir mağara görürse kazma kürek saldırıyor,hem zaten olay mağara ise bu kadar köy kasaba ismi vermeye ne gerek var gördüğün mağaraya saldır gitsin.
Ben daha önce de belirttiğim üzre Mağara kavramı bu belgelerde yine subliminal bir mesaj olduğunu ve Mağara derken esasen kutsal kapalı bir mekanı anlattığını düşünüyorum.
İsli olayına gelince de yani İsli Mağara ,Bence burada bir krematoryum'u tarif ediyor ,malum ölüler yakılıyor is oluşuyor vs. Bu duruda aramamız gereken bir krematoryum alanı ve 9 adet Mezardır diye düşünüyorum.
Şeytan kayasını ,Şeytan sofrasının olduğu alan olarak kabul eder isek bu duruda metinde yazdığı üzre şeytan kayası üzerinde büyük isli mağara Alibey adasında olması gerekiyor.ki burada bir çok kilise vs mevcut tur.Bu durumda bir krematoryum ve nekropol türü bir yerin olması mümkündür.
selemlar