gelin kayası - pagan | Sayfa 6 | Define işaretleri ve anlamları

gelin kayası - pagan

_Trakyalı_

Vip Üye
Nispeten kolayda olan bir parçası da vardır diye düşünüyorum.
Ayrıca bu tip kaybolmayacak yerleri baz alıp, sonradan bireysel başka bir emanette saklanmış olabilir. Araştırmak gerek.

Genelde hep zor diyerek kaçıyoruz.
Oysa ki 1 hafta, on gün ekip çalışmasıyla tüm yaşam seyrinin değistirilebileceği durumlar her zaman mevcut.
Hatta daha kısa çalışmalarla öz sermayeyi güçlendirilecek fırsatlarda insanın karşısına çıkmıyor değil.

30 gün, günde 12 saat çalışıp 35 bin maaşa he deyip, gel 10 gün çalışıp 2-3 senemizi kurtaralım dediğinde makbule geçmiyor?

Çoğu durumda temel sorun, aynı amaca baş koymuş bireylerin ortak bir amaç doğrultusunda uzlaşamaması, fayda/değer ve zaman/maliyet hesaplarının çoğu zaman hiç yapilmaması.

Hepsinin toplamında da sürü psikolojisi ile kapitalizme kısmî ya da tam teslimiyet ile sonuçlanıyor :)

@BoZKurT ustamizin konusu çok dağıldı kusura bakmasın.
Rabbim herkesin gönlüne göre versin.

UMBRA

Kullanıcı
buranın giriş olduğunu söyleyen işaret nedir ustam , bununda açıklamasını yaparmısınız. hem bana hemde kullanıcılara faydası olur. ders olur.

konu benim konu ama, koçyiğit için talep ediyorum, güzel hareket be :)

benim fotolarda alacak bişey kalmamış demek :)

Merhaba, aklıma sevdiğim bir hikayeyi getirdiniz.

Hani bir adam 1 dk bile sürmeden bir makineyi yan tarafına basitçe bir çekiç vurarak kolayca tamir ediyor ve 10000 dolar fatura kesiyor. Tamiri yaptıran da bu nedir ya hu detaylı fatura istiyorum diyor da adam da peki deyip yeniden detaylı fatura düzenliyor:

Vurmak 50 dolar
Nereye vuracağını bilmek 9950 dolar
misali... :)

Geçenlerde de bir konuda konu sahibi harici detaylı açıklama istenmişti. Orada da yazamamıştım. Çünkü her şeyin kendine göre püf noktaları vardır ve asıl olay zaten onları bilebilmektir. Bunları da böyle bir ilimde kolayca paylaşabilme şansımız olamıyor. Çünkü paylaştığımızda faydası olmanın çok ötesine geçip herkesi bir anda belki 20-30 sene öteye de taşır. Bu da böyle zahmetli ve emek verilen saç ağrıtan bir ilimde çok büyük lükstür.

Herkesin sadece mahzen sandığı bir üçgen türünün önemli ve başka bir anlamını tam koskoca 20 yıl sonunda öğrenen birini tanıyorum. Aslında bilince çok basit olan o bilgiyi evindeki kasasında milyonlar saklayan biri edasıyla saklar, kendi gözünden bile sakınır. Ki o, üçgenin henüz sadece 2. anlamını biliyor.

Mezarlarda da durum böyledir. Tabii ki döneme, medeniyete hazırlanma sebebi ve hatta mezar türüne göre giriş veren birbirinden farklı, yer yer bilince basit ama çok klas püf noktaları vardır. En büyük tüyo niteliğimdeki tavsiyem açılmış yerleri gerçekten alıcı gözüyle incelemeniz...

Asıl konu başındaki sizin fotoğraflarınıza ise gördüğüm anda hızlıca göz gezdirmiştim. Müsait bir zamanda yine incelerim keyifle ama çoğu zaman gördüğümüz ya da bildiğimizi de yazamadığımız ya da çeşitli sebeplerle gösteremediğimiz de olabiliyor. Hele böyle büyük herkese açık platformlarda ne kadar tabii ki yardımcı olmak istesek de bilgi paylaşımı yaparken de dikkat etmek gerekiyor. Olduğu, olabildiği ya da olması gerektiği kadar diyelim en açık haliyle... ya da başka bir deyişle üzüm güzelse bağın önemi yoktur.

Yerinizde bir şey bitmez. Oradaki o kadar her şeyin sadece açılmış bir nokta için hazırlanmadığını tabii ki siz de biliyorsunuz. Kutsal bir alan olduğunu mühürleyerek kayaya kazımışlar zamanında... Hem de asıl dönemden çok sonra çok daha farklı olaylar da üstüne eklenerek... Ne kadar göz ucuyla baksam da bir şeyler gözüme takıldı elbette :)

Selamlar

Üst Alt