hayırlı cumalar | Sayfa 35 | Define işaretleri ve anlamları

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye

Sevgili Dostlar,
Başta güzel ülkemizin güzel insanları olmak üzere bütün ümmet-i Muhammed’in (aleyhissalâtü vesselam) ve sitemizde bulunan tüm kardeşlerimizin her türlü musibetten kurtulup selâmete çıkması ve maddî manevî sıkıntılardan sıyrılıp inşiraha kavuşması niyetiyle, ayrıca insanlığın en yüce hakikatlere uyanması ricasıyla bugünden başlayarak dua ve niyazda bulunalım inşallah.

De ki: “Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi? Fakat siz gerçekten yalanladınız; artık (bunun azabı da) kaçınılmaz olacaktır.” (Furkan Sûresinin 76. ve 77. Ayetleri)
Dua ve niyazlarımızın kabul olması dileğiyle her siteye girişte besmeleyle başlayalım ve o sonsuz kudret sahibi Mevlamız dan af ve mağfiret dileyelim inşallah...
@Lacivert24

Diğer başlık baya uzadığından bu başlık altında tekrar açtım arkadaşlar
İnşaallah günlük giriş yapan bir kere bu bölümden
Bir güzel dua dilesin

“De ki! Duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin?” “Dua, ibadetin özüdür”
Dua, ruhun Allah’a doğru yükselişidir
Dua etmek, değer verilen bir aşkın, duyarlı olmanın ve sevmenin tecellisidir
Dua, zekânın karanlık gecesine aşkın yaptığı bir hamle ve uzattığı bir ışıktır
Aynı zamanda güvenmenin, inanmanın ve tanımanın yoludur dua
Dua ihtiyacını kendisinde öldüren bir toplum
Pratikte fesat ve çöküşten korunabilecek unsurlara artık sahip değildir
Duanın etkisi bir toplumda zayıflamaya ve unutulmaya yüz tutarsa
O toplumun çöküşüne, dirençsiz kalmasına zemin hazırlanmış olur

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

"Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölü*mü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir. Ey Rabbim! Gizlide ve açıkda senden haşyetini istiyorum. Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i'tidâlden ayırmamanı istiyorum. Senden tükenmez bir ni'met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neş'e ve huzûr) istiyorum. Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum. Senden yüzüne bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum. Bütün bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum. Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl.”

Son düzenleme:

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
images
Açtık sayfayı besmele'yi şerif-i çekerek (Allah1 c.c) c.c. hayırlara vesile eylesin. (Allah1 c.c) c.c. Razı olsun üstadım eline,emeğine,yüreğine sağlık
İlk duaya gönülden amin diyorum
Sizlerinde gönüllerine sağlık
Rabbim tırnağınızı dahi taşa değdirmesin
Mekanın güzel dostları

Üst Alt