Hayvan bağlama adak deliği ve tespit ettiğim yer

Define_Nerede

Kullanıcı
Cevap: Hayvan bağlama adak deliği ve tespit ettiğim yer

işaretlerin olduğu sırtlar taş katman toprak katmanı yerine göre 5-10cm kalınlık var işaretlerin etrafında olsa anlarım ayrıca bu mezar oymalarının ana işareti 100-150mt kuzeyde geride kayanın yüzünde 7tane yan yana sıralı kare şeklinde oyma üst kısımları açık kare oyma yani karşı istikametinde mezarlar var diyor baştaki kare oymanın karşı istikamerinde bu oymaların 100mt sağında kayalığın yüzünde açılmış bir mezar var diğerleri etrafta açık değil bir veya 2tanesi bu işaretin etrafında çakıl ile kapatılmış yere aklımın takılma sebebi çakıl parçaları tarladan atma değil biryerden koparılmış parçalar..

bak benim dediklerimi simdi sen tek tek onaylıyorsun sana sunu canagının altında yada tam karsıısnda olur diyorum acılmış bir mezar var diyorsun şimdi yapacagın tek şey sunu canagına ve karsıda acılan mezarra bakıp diye rsunu sanacklarına göre mezarları bulmak işin dahada kolaylaştı aslında tabi mezarları acmamışlarsa murc nedir murc 15 yada 20 cm lik ucu düz yada sivri bir dmeir parcasıdır genellikle cekile beraber kullanılır kaya delmek icin yada kayayı düzleştirmek icin kullanılır murcla calışılan yerde inceden kanallar olusur bulundugun yer mezarlık bol sans

herrfremd

Kullanıcı

açılmış olan mezar bu işaretlere 100-150 mt sağda güney batı yönde bir tanede kuzey doğu yönde 100-150mt yönde bahsettiğim 7tane kare oymanın mezarları birkaç taneside bu hayvan bağlama deliğinin etrafında olmalı.murçun ne olduğunu biliyorum murç deliğinide biliyorum ama murç deliğinin bir hesaplaması var onu tam olarak bilmiyorum murç deliği başlıklı konumda vardı..mesala zeminde olan bir murç deliğine mezar nekadar uzaktır altındamıdır hesaplaması nedir?

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı

muhterem kardeşim,her ikiside zemin altı oda türü.
birinde oymanın yanında kare varmış işaretlediğim yeri kımışlar. o yöne ve kayanın sağ altındaki işçilikli yerin alt meyilli kısmına,
bağlama yeri olan kısımda ise,kayanın altından başlayarak üst çarpılar koyduğum kısma boşluk tespiti ile sıfır yerlerini belirlemen gerekir. işçilikleri ağır olduğundan bu günümüze kaldığını düşünüyorum. yalnız her ne kadar çarpı koymuş olsamda ,onları karşılıklarının bu bölüm içinde olduğunu belirtmek için koydum .tam yerleri diye değil.bilesin. resimlere göre alanı tam olarak maalesef göremiyoruz. sağlıcakla.

herrfremd

Kullanıcı

ikizceli kardeş işaretlediğiniz yerlerdeki toprak kalınlığı en fazla 15-20cm civarı buradaki mezarlar genel olarak açık ağzı kuzeye bakıyor işaretlerin hemen 15-20 karşısındaki daha yükseğindeki kayalığın ön tarafı kapatılmış oradan şüpeleniyorum çünkü taşlar biryerden kopartılmış ya çakıl yığınının arkası yada yan tarafında biryerde.

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

adak bağlama yerinin 7 yada11 adım doğusunda neler var

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı

ikizceli kardeş işaretlediğiniz yerlerdeki toprak kalınlığı en fazla 15-20cm civarı buradaki mezarlar genel olarak açık ağzı kuzeye bakıyor işaretlerin hemen 15-20 karşısındaki daha yükseğindeki kayalığın ön tarafı kapatılmış oradan şüpeleniyorum çünkü taşlar biryerden kopartılmış ya çakıl yığınının arkası yada yan tarafında biryerde.

sen toprak ta normal mezar arıyorsan ,bunlar onlardan değil. o toprak mezarlarda bu tür bulgularda yoktur. bunlar yüzey mezarlarmı dedik.
sen şartlandığın yerdeki kırılmış kayaların bir yerden kırıldığı elbette belli. işte onların bir çoğu bizim tarif ettiğimiz zemin oda türlerinden çıkarılandır.
o türlerin çevrende açılmışları varmı bilmiyorum. varsa dediğimi anlaman gerekir. yoksa sitede görsel olarakta mevcut inceleyebilirsin. o dediğin yerin üstündeki kayalıkta bir işaret varsa görülmesi gerekir.

herrfremd

Kullanıcı

hayvan bağlama deliğinin 7 ve 11mt mesafesinde kayalık katman doğu yöne doğru devam ediyor.göze batan birşey göremedim ikizceli kardeş bu işaret oda mezar işareti bende biliyorum o sebepten bende çakıl parçaları ile kapatılmış yerden şüpeleniyorum bölgede oda mezarlar var ve derinde değil çakıl ile kapatılmış yer gibi kayalığın kuzeye bakan alt kısmında..

herrfremd

Kullanıcı

Arkadaşlar bakın bu linkte bu işaretin bir videosu mevcut burada mezar kendi altında ama dikkat ederseniz sağda merdiven var yani yön veren işaret var bizde yön veren bir işaret yok oymalar yön veriyor olmalı..neden derseniz oymanın bir tanesi 2-3mt kuzey batı yönünde bir tanesi üstte güney yönde 5-6mt mesafede..

Üst Alt