Ilginç Kayalar Kaplumbağa Olabilirmi | Sayfa 4 | Define işaretleri ve anlamları

Ilginç Kayalar Kaplumbağa Olabilirmi

aliömer

Kullanıcı
Dermanbey benim gördüğüm eski Ermeni yerleşkelerinin olduğu bir alandasınız. İlk resimlerinde arkaya doğru kayalarla sıkı kapatılmış oda mahsen mağara vb. Yapının varlığı beli oluyor. Lakin bu tür yerlerde çokta bir şey çıkacağını sanmam belki evlere ait malzeme olabilir. Eğer düşündüğüm gibi Ermeni alanlarıysa kesinlikle mal olan yeri bu kadar belirgin yapmazlar. İkinci bir husus kapakları yakalamak nerdeyse imkansız nedeni kapak olan taş tamamıyla sıvama yapılır kapağın bilinmemesi açısında bu çok önemli . Ancak bazen bu sıva zamana yenik düşebilir hani duvarlarda sıva dökülür ya işte böyle dökülme olduysa belki yakalama Şansın olabilir

DERMANBEY

Kullanıcı
Dermanbey benim gördüğüm eski Ermeni yerleşkelerinin olduğu bir alandasınız. İlk resimlerinde arkaya doğru kayalarla sıkı kapatılmış oda mahsen mağara vb. Yapının varlığı beli oluyor. Lakin bu tür yerlerde çokta bir şey çıkacağını sanmam belki evlere ait malzeme olabilir. Eğer düşündüğüm gibi Ermeni alanlarıysa kesinlikle mal olan yeri bu kadar belirgin yapmazlar. İkinci bir husus kapakları yakalamak nerdeyse imkansız nedeni kapak olan taş tamamıyla sıvama yapılır kapağın bilinmemesi açısında bu çok önemli . Ancak bazen bu sıva zamana yenik düşebilir hani duvarlarda sıva dökülür ya işte böyle dökülme olduysa belki yakalama Şansın olabilir
ustam hitiler ve romalılar yaşamış.izleri mevcut hitit yazıtları ve harman yerlerinden tek tük madeni roma paraları çıkıyor hemde çok eski paralar.

aliömer

Kullanıcı
Hititler Romalılar yaşamış olabilir bir şey diyemem ama ben Ermeni işi olduğunu düşünüyorum tabi yanılıyor olabilirim.

akinaral

Kullanıcı

Son düzenleme:

DERMANBEY

Kullanıcı
novanda ustam resimler bunlar son attığım ilk 2 resimin üstünde bulunuyor.

Kervan07

Vip Üye
resimlere ilk baktığımda hitit ve roma olduğunu gördüm..mezarda var mahsende yalnız kolay lokma değil burası..çokca horasan ile karşılaşacaksın!! mezarları bilemem fakat mahsenin aylar alır..kaçak kazı için zor bir yer bu yüzden resmi yoldan sonuç almaya bak...bölge olarak iç anadolu ya benziyor...kolay gelsin

Üst Alt