takdir edersinki,bu görüntüden yer belirlemek kolay değil. mavi çizdiğim alanın içinde olması gerekir. arazi meyilli ve üstü bir tepe halinde bitmiyormu. bu arazinin içinde orta kısımlara yakın ,üstü sığ,aşağıya indikçe biraz derinleşen bir kuru dere , yağmur suyunu taşıyan zayıf bir yatak, bir öz yokmu. günümüzde bozulmuş dahi olsa,dikkatli bakıldığında az çok belli olacaktır. bunu tespit edebilirsen, üst başladığı yerin az altından ,bu yatağın üzerinden ,yatay geçen bir yol olacak. bu yatağın sağı ve yolun altı birinci hedef.
2 si ise yolun istikameti, sağ bitim önü. birde bu yatağın başladığı noktanın tepeye çıkmadan üstü.
tespit edebilirsen bu kısımlarda dikkatini çeken bir yapı mutlaka görmelisin. önceliğin bu olmalı.
ilk çizimime dikkatli bak ve zihnine yerleştir.
biraz tecrübeli biri ,bunu kolayca oturtabilir. baktın ,burada ne bir yatak nede yol kesinlikle yok,ben öyle düşünmüyorum ama ,bir kurnazlık yapılmışta ana su baz alınmış kabul edelim, o zaman bakacağın yer sadece soyun düz akan iki çizdiğim ara. o zamanda üst çizginin altından su üzerinden ,karşıya geçen eski bir yol varmı öğren. eğer varsa, o yolun sağ önü ve ,derenin alt çizgiyle belirttiğim düz akar bitmeden sağ ,işaretlediğim kısımlar incelenmeli. eğer o kısımda üstte bir sırt halinde bitiyorsa. sağlıcakla.