seninde sabahın hayırlı olsun kardeşim.
sevgili kardeşim ,bir kısmını çizdiğim kayalar işçilikli ve yerleştirme kayalar. manila ve benzeri malzemelerle az bir emekle kolayca yerlerinden sökülebilir. ana kayalar etrafına yerleştirilmiş.bunları almakta bir kazanım sağlamaz. neden yazıyorum. bunlar alan içinde yapılan gizlenmiş yapıtların anlamlarını hatta bazıları yönlerini de verir. bunların buralara sabitlenmesi için bir miktar horasan kullanılır ya da ısrarla sorduğun şekilde etrafları dolgularla beslenir ve yüzey doğala benzetilir.
sorunun cevabını da almış oluyorsun.
bu son resimlerle alanın ve bölgenin biraz daha iyi anlaşılmasını sağladın. burada söylediğim gibi birden fazla giriş ve bir kaç oda mümkün. son resimde geniş olarak görülen karşı bölgede ise ne kadarı vardır ALLAH bilir. yolun düşerse o kayalıklara bir göz atarsın.
bazı tavsiyeler de bulunmak isterim.
bir evin ya da odanın sadece bir kapıdan girişi olduğu gibi ,dolgular avlular ne kadar geniş olursa olsun,odalara bir m. genişliği pek geçmeyen girişlerden girilecek. başka bir noktadan yürümek peşinen yenilgiyi kabul etmek gibidir.
ayrıca bunların bir kısmı tünelli olacak. ilk tünel başlangıcının derinliği alınarak odaya dönüşün bilinmeside gerekirki, o nokta kaçırılmamalı.ayrıca her giriş kaç odayı kapsıyor. boş odaya girersin arkada ya da yan kısımda esas açılması gerekeni bırakırsın.
bu saydığım önemli detayları ancak ya çubukla boşluk ve derinlik tespiti ile ya da cihazla yapmak gerekir. bunları boşluk bulma çubukları ile rahatlıkla yapabilirsin ama henüz bu deneyime sahip olmadığın görülüyor. her cihazda bunu vermez.
çubuklar sende tepki veriyorsa benim boşluk bulma ve derinlik tespiti adlı konum var. bir kaç ustamızın da bunlarla ilgili konuları mevcut. incelersen çok kazanım sağlayabilir , resim üzerinden çizimin yeterli olmayacağını da bir kaç deneme ile anlarsın.