Kare Oyma Ters V Yuvarlak Oyma Giriş Bulundu?acil Yardim

MMPOWER88

Kullanıcı
Katılım
25 Temmuz 2016
Mesajlar
19
Beğeni
25
Puanları
13
İkizceli ustam çubukla daha bir boşluk tespiti yapmadım zaten desiğim gibi gezi yaparken tevafuk eseri bulduğum biryer metal tespiti içinde argeye bakacağım ustam
NaciZane bir sorum olacak ustam üstten çektiğim fotodaki toprağın altındaki taşlar diZili taşlar değilmi ?
 

mustodayi

Kullanıcı
Katılım
14 Temmuz 2016
Mesajlar
45
Beğeni
124
Puanları
33
ikizce ustanin cizik attigi yere birde sol tarafda sert kaya varya men cizmesini bilmirem onunde dur durdugin zeman boyunun hizasinda yama kimin yer var orasi kasa mezar olabilar 2 yeride kolacan eyle gagasinin bakdigi tarafida fotola ince akan derenin ust tarafina dogri kayalik bi yer olabilar
 

MMPOWER88

Kullanıcı
Katılım
25 Temmuz 2016
Mesajlar
19
Beğeni
25
Puanları
13
ikizceli ustam günaydın işaretlediğin yerle diğer yerin geniş açılı fotosunu yolluyorum daha iyi analiz yapmamız açısından
Saygılar

 
Son düzenleme:

MMPOWER88

Kullanıcı
Katılım
25 Temmuz 2016
Mesajlar
19
Beğeni
25
Puanları
13
Musto dayı gaganın baktığı yönün geniş açılı fotoğrafını yolluyorum şuan bi üstad gözüyle bakalım bizim görmediğimiz neler çıkacak

 

MMPOWER88

Kullanıcı
Katılım
25 Temmuz 2016
Mesajlar
19
Beğeni
25
Puanları
13
Selamın aleyküm ustalarım bu emarenin olduğu yere sırtını yasladığında arka kısmının 500 metre ileri tarafında büyük bir mağara var orasını gezdim foto almadım şarjım bitti.( şimdi gprs den almaya çalışacağım fotuyu) Gördüğüm manzarada mağaranın belirli yerleri kurcalanmış fakat sonuç ne olmuş bilgim yok girişinde de küp kırıklarını tespit ettim baya etlice bir küp ama
şimdi benim bulunduğum noktaya geldiğimde sizce burada nasıl bir yapı var şematik bir örneğine vakıf olabilirmiyiz ?
Saygılarla
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,705
Puanları
113
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
seninde sabahın hayırlı olsun kardeşim.



sevgili kardeşim ,bir kısmını çizdiğim kayalar işçilikli ve yerleştirme kayalar. manila ve benzeri malzemelerle az bir emekle kolayca yerlerinden sökülebilir. ana kayalar etrafına yerleştirilmiş.bunları almakta bir kazanım sağlamaz. neden yazıyorum. bunlar alan içinde yapılan gizlenmiş yapıtların anlamlarını hatta bazıları yönlerini de verir. bunların buralara sabitlenmesi için bir miktar horasan kullanılır ya da ısrarla sorduğun şekilde etrafları dolgularla beslenir ve yüzey doğala benzetilir.
sorunun cevabını da almış oluyorsun.
bu son resimlerle alanın ve bölgenin biraz daha iyi anlaşılmasını sağladın. burada söylediğim gibi birden fazla giriş ve bir kaç oda mümkün. son resimde geniş olarak görülen karşı bölgede ise ne kadarı vardır ALLAH bilir. yolun düşerse o kayalıklara bir göz atarsın.
bazı tavsiyeler de bulunmak isterim.
bir evin ya da odanın sadece bir kapıdan girişi olduğu gibi ,dolgular avlular ne kadar geniş olursa olsun,odalara bir m. genişliği pek geçmeyen girişlerden girilecek. başka bir noktadan yürümek peşinen yenilgiyi kabul etmek gibidir.
ayrıca bunların bir kısmı tünelli olacak. ilk tünel başlangıcının derinliği alınarak odaya dönüşün bilinmeside gerekirki, o nokta kaçırılmamalı.ayrıca her giriş kaç odayı kapsıyor. boş odaya girersin arkada ya da yan kısımda esas açılması gerekeni bırakırsın.
bu saydığım önemli detayları ancak ya çubukla boşluk ve derinlik tespiti ile ya da cihazla yapmak gerekir. bunları boşluk bulma çubukları ile rahatlıkla yapabilirsin ama henüz bu deneyime sahip olmadığın görülüyor. her cihazda bunu vermez.
çubuklar sende tepki veriyorsa benim boşluk bulma ve derinlik tespiti adlı konum var. bir kaç ustamızın da bunlarla ilgili konuları mevcut. incelersen çok kazanım sağlayabilir , resim üzerinden çizimin yeterli olmayacağını da bir kaç deneme ile anlarsın.
 

MMPOWER88

Kullanıcı
Katılım
25 Temmuz 2016
Mesajlar
19
Beğeni
25
Puanları
13
ikizceli ustam öncelilke ilginden ve bilginde dolayı teşekkür ederim.Çubuk kullandım bende tepkide veriyor ustam usta fakat bu noktada daha bir etüt yapmadım tabi senin konunada detaylı şekilde bakıp çok olan eksiklerimi tamamlayacağım inşaAllah.
saygılarla
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,705
Puanları
113
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
EN DOĞRU KARARI VERİYORSUN.
bu tarz kendini yetiştirme çabanla kısa zamanda büyük deneyimler kazanacağını senin azminden görüyorum. kimse anasından bu tecrübelerle doğmadı. başlamak bitirmenin yarısıdır deriz ya. çubukların sende tepki verdiğine göre önce bildiğin mezar kanalizasyon gibi boşluk olan yerlerde denemeye başlarsın. oturduğun evin altında zemin vb boşluk varsa evde de denersin. çubukların boşluk üzerindeki tepkilerinin sende nasıl olduğunu boşluğun başlangıç ve bitimlerinde nasıl olduğunu belirlersin. sonra da bu tür yapıtlarda hiç sıkıntı duymazsın inşaallah. hatta bu tür yerlerde biraz açığından tutarak ,çevrede olan bir boşluğa nasıl yöneldiğini ve nasıl tepki verdiklerini de belirle.
boşluk tespitinde başarı sağladığın zaman kendin bir ordusun. kimseye ,burada nasıl bir yapı var ,çapı nedir, sayısı nedir ,ne kadar derindir sorusuna ihtiyaç duymayacaksın. zaman içinde de maden tespiti konularını inceler , yapıtlarda maden olup olmadığını da kolaylıkla tespit edebilirsin.
kararlı olman yeter. çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
 

MMPOWER88

Kullanıcı
Katılım
25 Temmuz 2016
Mesajlar
19
Beğeni
25
Puanları
13
Teşekkür ediyorum @ikizceli ustam sen daha iyi bilirsin ama nacizane bir bilgi paylaşmak istediğim.Çubukların minarele gitmesini %100 kesemesek de kısmen büyük çoğunluğunu azalmak için kedi kumu olarak kullanılan "Bentonıt" maddesinin kullanımıda bizleri doğru yöne sevk edecektir diye düşünüyorum.Çünkü bentonit yapı itibariyle volkanik topraktır.Volkanlar patladıgında yerin kmlerce altından magma eriyigi ile yoluna cıkan tüm metal vb herseyi eritip bünyesine katar ve dışarı yeryüzüne cıkartır.
Söndügü zamanda kül gibi yumusak tuhaf bir yapıya ulaşır. Bentonitin icinde 3500 çeşite varan metal,mineral vb hersey mevcuttur.
şimdi bu kadar çok mineral olan bir toprak yeraltındakilerle çakışıp bize çekme yapmaz diye düşünüyorum. sence mantık doğrumu usta
(bentoniti bir sitede çubukları araştırıken buldum kendi şahsi fikrim değildir)
Saygılar
 

MMPOWER88

Kullanıcı
Katılım
25 Temmuz 2016
Mesajlar
19
Beğeni
25
Puanları
13
ustam bire bana boşluğun çapı ve derinliğinin hesaplanması hakkında bir yardımcı olursan ve boşluğu bulmada en uygun çubuk hangisidir söylersen bir hazırlık yapayım ustam
Saygılar
 
Üst Alt