Kare Oyma Yere Paralel. Iş; Zemin Altında Yatan O Güzelim Odayı Bulmakta..

Ferdi Döner

Kullanıcı
Öncelikle selamın aleyküm cümleten, forumda yeniyim hatta ilk konum, yorumlarınızı esirgemezseniz mutlu olurum
fotoğraflara yazdığım yönleri iphone 4s telefonumun pusulasına göre yazdım yanılma payı var mıdır yeri gelmişken bunu da sorayım ustalarım.
Çubuk konusunda çok acemiyim hatta ilk kez bu alanda deneme şansım oldu, o yüzden pek verim aldığım söylenemez. Gümüş ve pirinç çubuklarım var bunu da belirteyim. Sunu çanağı 7.5 litre su aldı, içinde çatlak gibi birşey var fotoğraflarda belli o çatlaktan su sızdırıyor devamlı olarak, ekleme yapmadıkça su eksilmeye devam ediyor. Sunu çanağının tabanında değil bu çatlak, yan duvarında. bu belki bir ipucu olabilir diye düşündüm. Arazi şişlemeye müsait olduğu için şişleme yaptık, genel derinlik 50 cm civarı, 50 cm sonra kayaya denk geliyor, alan full kayalık. batı yönünde 120cm kadar olan şişimiz dibe kadar battı kayalık alanın tam önü, yorumlarınız ne olur bu durumda? yalnız suyun aktığı yön kuzey, 120cm şişin battığı yer batı yönde hakim bir tepe.. manzarası güzel.. inşallah sonuç alabileceğimiz bir nokta olacak.. inanıyorum..

kanal, kare oymanın kuzeyinde kalıyor

tuncers

Kullanıcı
5V7Z0M.jpg
kardeş sana şunu söyliyim kare oyma ve dikdörtgen oyma profösyonellik alanıma girek orda giriş çizdiğim yerde o çantanın altını toprağı kaz 2 metre kadar kapak taşı karşına çıkar zaten şunu da belirtiyim burdan iyi denbilecek şekilde bi mal çıkar

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
aleykümselam ferdi kardeşim. çok resim çekmişsin.bu güzel. eğer bir kaç tanesi kayayı bir kaç metre açıktan gören şekilde olabilseydi tadından yenmezdi.

oyma üzerindeki detaylar ok istikameti veya çok yakın bir kısımdan olduğunu veriyor.
sanırım kanalda bu kısma yakın. açığından ikisini birlekte görebilseydik iyi idi.
o kısım kayanın üstüne doğru az da olsa nisbeten düşükmüdür.
orada ortalama bir metre genişliğinde giriş tespit edilecek. kayanın üstünden ve diğer kısma doğruda odaları bulunacak. o kısım girişten az da olsa bir miktar yüksek olmalı. sağlıcakla.

Ferdi Döner

Kullanıcı
5V7Z0M.jpg

5V7Z0M.jpg
kardeş sana şunu söyliyim kare oyma ve dikdörtgen oyma profösyonellik alanıma girek orda giriş çizdiğim yerde o çantanın altını toprağı kaz 2 metre kadar kapak taşı karşına çıkar zaten şunu da belirtiyim burdan iyi denbilecek şekilde bi mal çıkar

sana şunu söyliyim kare oyma ve dikdörtgen oyma profösyonellik alanıma girek orda giriş çizdiğim yerde o çantanın altını toprağı kaz 2 metre kadar kapak taşı karşına çıkar zaten şunu da belirtiyim burdan iyi denbilecek şekilde bi mal çıkar

Ustam ilginiz için teşekkür ederim öncelikle. Suyun aktığı yönde şişleme yaptım o hizada 10 metre kadar ilerledim, şiş 50 cm sonra yerli kayaya denk geliyor, bütün batırdığım yerlerde aşağı yukarı 40-60 cm arası geldi. belirttiğiniz yer suyun aktığı yönde değil? girişin orada olma ihtimali nedir ustam?

Ferdi Döner

Kullanıcı
aleykümselam ferdi kardeşim. çok resim çekmişsin.bu güzel. eğer bir kaç tanesi kayayı bir kaç metre açıktan gören şekilde olabilseydi tadından yenmezdi.

oyma üzerindeki detaylar ok istikameti veya çok yakın bir kısımdan olduğunu veriyor.
sanırım kanalda bu kısma yakın. açığından ikisini birlekte görebilseydik iyi idi.
o kısım kayanın üstüne doğru az da olsa nisbeten düşükmüdür.
orada ortalama bir metre genişliğinde giriş tespit edilecek. kayanın üstünden ve diğer kısma doğruda odaları bulunacak. o kısım girişten az da olsa bir miktar yüksek olmalı. sağlıcakla.

Ustam bu fotoğrafta görünüyor zaten kanal fakat çubukla birlikte yakından çektiğim fotoğrafa bakarsanız kanalın çok ince olduğunu fark edersiniz, sanırım gözünüzden kaçtı, ben kanalın olduğu yeri işaretleyerek gönderdim. bir de o kanal muhtemelen yön belirtmek için yapıldı çünkü çanağa suyu doldurduğumda kanalın pek bi faaliteyi yoktu suyu tutamadı bile o kadar yavaş yavaş doldurmama rağmen

Ferdi Döner

Kullanıcı
ferdi kardeş giriş benim dediğim yerde en fazla 2 metre derinde başka yerleri kazarak kendini yorma...
ustam belirttiğiniz yer de bana şüpheli geldi, sebebi de şu ki; o gördüğünüz çanak 7.5 litre suyla anca dolup taşmaya başladı, su sızdırma olayını fotoğrafta belirttim, çanağın alt tabanında falan bi çatlak yok, içindeki su tamamen bitmiyor ama 6-7 cm kalana kadar azalıyor. sızan su sizin belirttiğiniz noktaya kayanın iç tarafından akıyor

beni tek düşündüren kanalın yönü.. işaretlediğiniz yerin tam tersi istikamette kalıyor.. bi karar verip Ya Bismillah demek lazım, çalışma yönünü de siz değerli ustaların yardımları ve tavsiyeleriyle yapmak istiyorum

Ferdi Döner

Kullanıcı

telefonum kırıldığı için yeni fotoğrafları ben çekemedim, net bir resim yok ama idare edin ustalar :)

Üst Alt