Kroki dedigim resme tekrar baktim, cepten baktigim icin once farketmemisim:
İsaretin solundaki mezarlik krokisi dedigim yerde cok farkli simetri var.
Biraz geriden bakitim samanyolu gibi.
Yildizlarla alakali bir isaretleme veyahut gunesin doguşuna veya batişina gore de bir isaretleme yapilmis olabilir. Cok enteresan bir isaretleme mevcut.
Allah cc yardimciniz olsun.
İnsallah bu alanda daha once tecrube etmis bir kardesimiz konuyu okurda cozumu soyler.
Veya karsiniza bu alanda deneyimli bur arkeolog cikar da size bir yol haritasi cikarir.
Herseyin hayirlisi.
Selametle İnsallah.
İnsallah bu alanda daha once tecrube etmis bir kardesimiz konuyu okurda cozumu soyler.
Veya karsiniza bu alanda deneyimli bur arkeolog cikar da size bir yol haritasi cikarir..
Bizde bunu bekliyoruz ustam.
İlginiz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Ustam bizim farklı kaynaklardan ulaştığımız bilgiler:kare oyma içindeki o küçük noktanın odanın içinde malzeme olduğu sağındaki dikdörtgen oymanın muhtemel su tuzağı işareti olabileceği, ve işaretin solunda kalan denizin içindeki kayanın araştırılması gerektiği yönünde, ama tabiki kesin değil,alan kayalık olduğu için işlem yapmak zor, ancak nokta atışı olabilir. Bunun içinde ehlini bekliyoruz. Belki değerli ustalarımızdan daha önce karşılaşanlar yada çözümü bilenler vardır.
Taşın üzerindeki küçük oymalar bizimde dikkatimizi çekti, ama tam yerine oturtamadık.
Oymaların cm cinsinden ölçülü şekilde foto çekmiştim ama arşivde bulamadım, inş en kısa sürede tekrar gidip çekerim, belki yön veya metraj konusunda yardımcı olur.