ikizceli ustam yardımların için çok teşekkürler.
peki cüruf bu işte kullanılmış mıdır kaynaklı kayanın 10 metre ilersinde cıkıyo ?
ustam ben sana bu yapiskanin madesini divereyimikizceli ustam bir başka çeşidini daha görmüştüm horasanın..kayaçları bir birine yapıştırmak için kullanılmış..görüntüsü,sanki mum damlatmışlar gibi beyaz ince bir katmandı.yumurta kabuğu gibide kırılgandı! çok merak etmiştim acaba bunu hangi malzemeden yapmışlardır?
demekki sizin bölgede o bitkinin suyunu kullanmış . bizim topraklarda belki yetişmiyor. ama incir çok fazla olduğu için temini kolay.ustam ben sana bu yapiskanin madesini divereyim
mese aclarinda ,,burc,,deye bir bitki var yaz kis hep yesil duruyor bu bikinin tohumlari aynenyuzume benziyorlar ve ayni yuzum ici gibi yapiskan parlak bir suyu var
o zamanlarda bu bitki tomunun toplayp ve sunmemis kirec ve yumurta kabuklarinda tolayik karisim yaparmislar bu karisimlam mahzen ve mezar girislerini sivayirmislar kim zaman da tas yapistirmada kulanilirmis kurudumu ayni lastik gibi beyaz su renginde oluyor ve parlak bir sekli var
bukarda basit bir siva cesidi.
ustam ben sana bu yapiskanin madesini divereyim
mese aclarinda ,,burc,,deye bir bitki var yaz kis hep yesil duruyor bu bikinin tohumlari aynenyuzume benziyorlar ve ayni yuzum ici gibi yapiskan parlak bir suyu var
o zamanlarda bu bitki tomunun toplayp ve sunmemis kirec ve yumurta kabuklarinda tolayik karisim yaparmislar bu karisimlam mahzen ve mezar girislerini sivayirmislar kim zaman da tas yapistirmada kulanilirmis kurudumu ayni lastik gibi beyaz su renginde oluyor ve parlak bir sekli var
bukarda basit bir siva cesidi.