Kayada Mihrap ve çevresi (komana ustamızın konusu) | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Kayada Mihrap ve çevresi (komana ustamızın konusu)

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı
Cevap: Kayada Mihrap ve çevresi (komana ustamızın konusu)

yozgat çorum amasya üçgeninde ustam buraya çok benziyor .

Burası aslında bayağı bi meşhur yer. Çok gelen giden varmış. Bu mihrap ın olduğu kayalık daha önce o üstteki delikte arılar yuva yaptığı için Ballıkaya
Son resimdeki çift girişli mağaradan dolayı 70 80 mt. Doğusu yukarı doğru Gözlük mağara
150 200 mt yine doğusunda 20 mt. Yüksekliğinde kurumuş şelaleden dolayı da ŞELALE diye nam salmış bir mevkii.
Yani buraya gelenler
Ballıkaya Gözlük mağara Şelale üçlemesiyle gelmişler. Hatta İzmirden bir kişinin burayı özellikle araştırtırdığı ve burayla ilgili haritaları olduğu bilgisine ulaştık. Saygılar.

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı

Güncelsomurtuk:confused::p

karanar

Kullanıcı

öncelikle saygılar ustam, oldukça yorgun bir gece gezisinin dönüşünde belirtmek isterimki; ben böyle giriş gibi duran yerlerin gerçek giriş olduğuna inanmıyorum. bunlar muhtemelen sunak yada bir tür anıt. ama diğer oyma ve murç izlerin harika. yerinde olsam boşluk alınan yere odaklanırdım.ama halihazırda ben, 3,5 m gitmeme rağmen çubuklarla aldığım boşluğa ulaşamadım, sinirden patlıyorum :) Allah c.c. yardımcın olsun.

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı

öncelikle saygılar ustam, oldukça yorgun bir gece gezisinin dönüşünde belirtmek isterimki; ben böyle giriş gibi duran yerlerin gerçek giriş olduğuna inanmıyorum. bunlar muhtemelen sunak yada bir tür anıt. ama diğer oyma ve murç izlerin harika. yerinde olsam boşluk alınan yere odaklanırdım.ama halihazırda ben, 3,5 m gitmeme rağmen çubuklarla aldığım boşluğa ulaşamadım, sinirden patlıyorum :) Allah c.c. yardımcın olsun.

Yorumlarınız için teşekkür ederim kardeşim. Bu mihrap olarak nitelendirilen oymanın daha önceki halini bilen şahıs cok düzgün bir işçilk olduğunu söylüyor. Ama aklı evvel birileri mihrabın içini oymaya çalışmış.tabi sonuç nafile.
Gerçi ana kayanın düz oluşu ve üstte uzunca bir drenaja benzeyen kanal, yüzeyin 60 100 cm. İçerisinde üstü doğal bir görünüm verilerek gizlenmiş kaya mezarı olabileceği ihtimalinide uyandırıyor.
Bu işin en güzel taraflarından biride sürprizlere açık olması ve neyle karşılaşacağımızı asla bilemeyeceğimizdir.
Neyse fazla uzattım, şu aşamada bende senin gibi düşünüyorum. Ustalarında çizimleri ayni yolda ilerlediğimizin kanıtı.
Bir yerden buraya bir giriş var buna artık eminim. Allah'a emanet ol.

karanar

Kullanıcı

boşluk tesbitinde ne kullanıyorsun usta, gerçi burada işe yarar mı bilmiyorum ama ben pirinç çubuklardan memnun kaldım. ayrıca elektrok çubuklarda da teyit ediyorum, bu arada ersan ustanın boşluk tüplerini aldım ama tamamlamak nasip olmadı. Allah kolaylık versin inşallah.

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı

Valla ustam henüz boşluk tespiti yapma imkanım olmadı. Bi kaç güne kadar gitmeyi planlıyorum.
Şu anda çubuk yok, ustaların tavsiyelerini okuyorum. Herhalde kendim yapacam. Birivar burda çubukcu önce onu bi götürecem benden kaçmaz diyo ama bakacaz. Ya nasip.

karanar

Kullanıcı

hadi hayırlısı ustam, Allah c.c. gönlünüze göre versin inşallah.

NevzatCevdet

Kullanıcı

Ustacığım affına sığınarak söz söylemek isterim. Birkaç emare gördüğümü sanıyorum tabi senin üstüne laf söylemek olmaz. Ancak dikkatimi çeken bana farklı gelen yerleri göstermeye çalıstım. :confused:

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı

Ustacığım affına sığınarak söz söylemek isterim. Birkaç emare gördüğümü sanıyorum tabi senin üstüne laf söylemek olmaz. Ancak dikkatimi çeken bana farklı gelen yerleri göstermeye çalıstım. :confused:

Estağfurullah muhterem kardeşim af ne demek bizim her daim bilgiye ve bilginin gelişiminde katkıda bulunacak yapıcı ve yol gösterici yorumlara ihtiyacımız var.
İlgin için teşekkür ederim.
Gösterdiğiniz yerleri muhakkak dikkate alacağım. Saygılar.

Üst Alt