güzel kardeşim,öncelikle belirtmek isterim ki,bunlar zemin altı oda mezarlarıdır. derin ve tünellidir. bunların tespiti de işçiliği de belli bir tecrübe ister. ele bir kazma kürek alarak açılacak yerler değil. benim sana bilgi vermeye çalışmam yerin önemini bilmen içindir.
burada ki kayalar da yazılı olan kayayı çıkartamadım. belki ayrı bir noktadadır. çizimlerime dikkatli bakılırsa ,her kaya da bir işçilik olduğu bir şeye benzetildiği anlaşılır. tek değil demiştim ya işte bu bölümde yine oda mezarlar var. dıştan çizdiğim,kayaların alt toprak bitimlerinde ,kayalara paralel boşluk tespiti yapılarak girişlerinin bulunması gerekir. odaları ise kayaların altlarına ,yani görünen üst kısımlara uzanır.
bu kayanın girişi ok istikametinde toprakla kayanın birleştiği kısımda. kanalın istikametinden ,belki bir iki m. sağa sola kayabilir o kadar. eğer bunların alt toprakla kayaların birleştiği yerden görüntüler olsa idi muhtemelen girişlerinide görürdük.
açık yazmamdan cesaret alarak bilmediğiniz bir yola çıkmanızı da asla tavsiye etmem.girişi bulsan bile tünel boyunda hayati riskler olabilir. acele etmeden,bu tür yerlerin işçiliği hakkında gerekli araştırmalar yaptıktan sonra resmi izinle devam edilmeli. sağlıcakla.