calkaya,ustam,sıtedeki,ustalarda,bılmıyor,cogu,soruyor,handese,lıoniteknıgı,nedıyei,daha,yenı,duyorlar,,kıymetimi,bıl,sanada,verdım,,bıraz,verdım,benı,bile,gectin,yazıyorsun,aqmma,hersey,yazamıyorsun,ersan,ustagayretli,,onun,ıcıc,metreyı,dusurdum,alanı,,yakalar,o,cubuklarlaar,handese,lıon,teknıgını,bılmeyen,ancak,mezar,bulur,gomu,hayalınde,kalir,,eskıyakayıtları,bıle,son,noktaları,lıon,teknıgı,ile,yapilmıstıi,ronun,icin,kımse,son,noktada,bulamıyor,,matamatık,sayısal,sıfreleme,sıstemıdır,ııhayvan,ve,dıer,ısaretlerinitamam,ıaslandan,kaplunbaga,yılan,akrep,kus,deve,k,,antarlar,terazıle,rtabancalar,nallar,,gunes,ay,kaya,zemınaltı,ınsani,papazi,evler,kılıseler,mezarlar,kopruler,r,,,degırmenler,,,kaya,zemınaltı,mezarlari,anıt,mezarlar,tapınaklar,,veyazmadıklarım.,varra,pısayısal,sıfrelemeitekniklerı,,hepsı,tam,516,cozum,,dur,nekadar,derinlıgı,,teknıkte,ısarete,bakarak,sadeca,gıdecegın,yon,metresı,,,derinligi,ne,cikacagı,,bıle,,yazar,,cubuga,bılegerek,kalmaz,hıc,ermeniler,papazlar,alet,kullanıyorlarmı,,dusunun,onlar,bu,sıstemi,bildıklerı,icın,1saattegomuleri,alıyorlari,bızede,alette,aramak,,dusuyor,uzun,yazdıms,,sımdı,dıyecek,ustalar,sıtede,acıkla,dıye,valla,sıkar,zorbu,bılgıler,,,sıtelerde,kıtaplarda,yazmaz,bılen,,yokkı,ancak,papazlar,bilır,onlarda,yamınlı,vermezler,,,,bende,musluman,olan,ermenıden,aldım,yemın,etmıstım,o,olunce,acikladım,,,sıstemı,