Cevap: koltuk taşı çok güzel
sevgili yasin,mesajlarına duyarsız kalmak istemiyorum. konunun uzamasıda pek bir şey kazandırmaz. CANTAR USTAMIZDA KOLTUKLARLA İLGİLİ ÇOK GÜZEL VERİLERİ PAYLAŞMIŞ. yorumlardan ,bütün üyelerin alacağı çok şeyler var. sana bir iki detay daha yazıyor ve kendi adıma bu konuya daha fazla katkıda sunamayacağımı bildirmöek istiyorum. artık tercih sizlerin.
bu tür yerlerin bir kısmı hatta çoğunluğu üstten,istenilen miktarda komple açılır. arkaya ,kişinin özellerini koyacağı küçük bir oda. bir metre civarında bir uzunlukta 80 cm genişliğinde dar bir yolla öne mezar odasını yapılır.bu odadanda ,diğer mezar odalarından farklı dönüşümlü ve bir kaç metre uzunluğunda tünelle giriş dediğimiz noktaya kadar gelinir. yolu bırakılarak gerisi tamamen muazzam bir şekilde kapatılır.kişinin ölümü sonrası, odasına konduktan sonrada ayni titizlikle tünel ve giriş açılmamak üzere kapatılır.
seni genç yaşına rağmen azimli görüyorum. ağamızın dediği gibi ilerde bizleride sollarsın inşaallah.
üstteki kayaların anlamı var odaların sınırını verir. lakin hayli derin,sakın.
giriş dediğin yer ,istikamet olarak doğru ama başlangıç noktan yanlış.
17.15:05 deki yakın çekim fotoda görünen oymayı bir ölç bakalım ,ne kadar genişlikte.
geçişin eninide veriyor. ölç ve paylaş lütfen. dolgularda girişin oradan olduğu kanaatini doğurmasın. o alanın epey kısmı komple işlenmiş.
son olarak girişi tesbit etmeden veya ettirmeden,asla diyor gözlerinden öpüyorum.