koltuk taşı | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

koltuk taşı

kemal174

Kullanıcı
s.a sayın ustalarım öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar... bu mübarek günlerin hepimiz için hayırlara vesile olması dileğiyle... bu konuyu daha önce açmıştım yeni resimler ekledim ancak eskileri silinmiş bu yüzden eskileri de tekrardan yükledim. değerli yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim ustalarım. saygılarımla...
koltuk batıya bakıyor. bir yamacın tam zirvesinde düzleştiği yerde bulunuyor. yamaçtan 100 m kadar aşağıda dere geçiyor doğu-batı yönlü.

koltuğun baktığı yön

bu kayada hemen koltuğun yanında kuzey yönünde.

bu kayada koltuğun güney batısında hemen 1.5 - 2 m yakınında. üstteki oymadan su koyulsa hilal gibi yerden akar. yani iki kısmı içerden birleştirmişler.

koltuğun arkasındaki taş

ustalarım bu tek kayayı da yamaçtan inerken farkettim. doğal olabilir diye pek ilgilenmedim.

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
sevgili kemal kardeşim
sana beklediğin yorumu maalesef yazamıyacağım. son taş dediğinde dahil,bölge zemin altı mezar odalarının yapılmış olduğu bölge.
koltuk dediğin,ben bu tarzda olanlara ,şoför koltuğu veya oturak diye adlandırırım. üzerinde oymasıda mevcut,direk mezar odasını veriyor. önden girişlidir. bu tarz bulgularda oyma olmasa dahi odası mutlaktır.
alan yoğun olarak kullanılmış .koltuğun arkasında dediğin kayalarda bile el işçiliği açıkça görünmekte.
oyma olan bulgularda masum değiller. normal mezar veya malzeme bulguları değiller.
sağlıcakla selametle.

kemal174

Kullanıcı
sevgili kemal kardeşim
sana beklediğin yorumu maalesef yazamıyacağım. son taş dediğinde dahil,bölge zemin altı mezar odalarının yapılmış olduğu bölge.
koltuk dediğin,ben bu tarzda olanlara ,şoför koltuğu veya oturak diye adlandırırım. üzerinde oymasıda mevcut,direk mezar odasını veriyor. önden girişlidir. bu tarz bulgularda oyma olmasa dahi odası mutlaktır.
alan yoğun olarak kullanılmış .koltuğun arkasında dediğin kayalarda bile el işçiliği açıkça görünmekte.
oyma olan bulgularda masum değiller. normal mezar veya malzeme bulguları değiller.
sağlıcakla selametle.
ustam Çok tşkrler Allah razı olsun yorum için. normal değil dediğniz hiç uğraşma değmez kafanı yorma mı yani demek istediniz ustam. Aslında bölge biraz yakın olduğu için çubukları denemek için gitmiştim ustam ancak bişeyi hesaba katmamışım hava baya rüzgarlıydı heleki zirvede. bende acemi olunca hiç tutamadım bile çubukları ruzgar izin vermedi hiç. bende yeni resimler çekip geldim anca. saygılarımla...

ikizceli

Kullanıcı
sevgili kardeşim,resimleri paylaştığın bölge,zemin altı oda türü.tünelli girişli ve her biri bir diğerine bağlı oda türlerini veriyor.
bir bulgu asgari iki odayı kapsar.
tünelleri bir kaç metre,ayrıca odalar arası ve odaların uzunluğunuda hesaba katınca ,sona ulaşmak bayağı maşakkatlidir.
ayrıca ,tünel ve odalar dolguludur. sadece giriş derinliği 3 m. civarıdır. açması çok zaman alacağı gibi,farklı araç gereçler ister.
maden tespiti yapamayanlar içinde aradığını vermeme ihtimalinide düşünmek gerekir.
biz olaya bu kadar olsun açıklık getirelimde takdiri sizlere bırakalım.
boşluk tespiti yapabilirsen ,bu gerçeklerle birebir yüzleştiğini göreceksin.
sağlıcakla selametle.

kemal174

Kullanıcı
sevgili kardeşim,resimleri paylaştığın bölge,zemin altı oda türü.tünelli girişli ve her biri bir diğerine bağlı oda türlerini veriyor.
bir bulgu asgari iki odayı kapsar.
tünelleri bir kaç metre,ayrıca odalar arası ve odaların uzunluğunuda hesaba katınca ,sona ulaşmak bayağı maşakkatlidir.
ayrıca ,tünel ve odalar dolguludur. sadece giriş derinliği 3 m. civarıdır. açması çok zaman alacağı gibi,farklı araç gereçler ister.
maden tespiti yapamayanlar içinde aradığını vermeme ihtimalinide düşünmek gerekir.
biz olaya bu kadar olsun açıklık getirelimde takdiri sizlere bırakalım.
boşluk tespiti yapabilirsen ,bu gerçeklerle birebir yüzleştiğini göreceksin.
sağlıcakla selametle.
okurken bile stresten terledim ustam:) Allah razı olsun ustam çok iyi anladım. benim gibi bırakın yolun başında olmayı, yolu bile daha görememiş bir kardeşiniz için burası ancak böyle görseller sunmakla kalır:) siz ve sizin gibi saygı değer ustalardan Allah razı olsun hayırlı ramazanlar ustam sizi de yorduk saygılarımla...

ikizceli

Kullanıcı
YÜCE ALLAH,cümlemizden razı olsun inşaallah. hayatımda katkı yapmak istediğim her hangi bir işte,insan ayrımı yapmadan, önce konuya hakim olmayı ,sonrada,insan onuruna yakışır bir seviyede ,doğruluktan sapmadan,kem küm etmeden açık ve samimi olmayı ilke edinen bir kardeşinizim.
kemal kardeşim düşüncelerini olumlu buluyorum. son olarakta bir hatırlatma yapmak istiyorum.
enderde olsa,böylesi yerlerde, bulguların birine yakın bir noktada,kapatılmış ,küçük çocuk mezarı çaplarında malzeme yeri olabilir. boşluk tespiti yapabilirsen,varsa yakalama şansın olur. ada şansına,yormakta istemem.
sana ve şahsında bütün islam alemine hayırlı ramazan dileklerimle,sağlıcakla kalınız.

kemal174

Kullanıcı
YÜCE ALLAH,cümlemizden razı olsun inşaallah. hayatımda katkı yapmak istediğim her hangi bir işte,insan ayrımı yapmadan, önce konuya hakim olmayı ,sonrada,insan onuruna yakışır bir seviyede ,doğruluktan sapmadan,kem küm etmeden açık ve samimi olmayı ilke edinen bir kardeşinizim.
kemal kardeşim düşüncelerini olumlu buluyorum. son olarakta bir hatırlatma yapmak istiyorum.
enderde olsa,böylesi yerlerde, bulguların birine yakın bir noktada,kapatılmış ,küçük çocuk mezarı çaplarında malzeme yeri olabilir. boşluk tespiti yapabilirsen,varsa yakalama şansın olur. ada şansına,yormakta istemem.
sana ve şahsında bütün islam alemine hayırlı ramazan dileklerimle,sağlıcakla kalınız.
cümlemize hayırlar getirmesi dileğiyle ustam, hatırlatmanızı mutlaka yolum düştüğünde değerlendireceğim, inşallah o zamana kadar çubuk işinde biraz ilerlemiş olursam. buradaki herkes ne kadar yardımsever ve yüce gönüllü olduğunuzu biliyor zaten ustam. şahsım adına tekrardan tşkrlerimi sunarım saygılarımla...

Üst Alt