Geçenlerde doğa yürüyüşü yapan 2 genç bir magara görüp içine bakıyorlar merak edip.
Magara zeminindeki toprak icinde yatar veziyette bu işlemeli kaya blogu ayaklarına takılıyor.
Üzeri toprakla örtülüymüş.
Ayrıca 3 adette oturak şeklinde yani dikdörtgen veya karemsi kaya bloguda bulmuslar zeminde.
Nedir ne degildir bilmedikleri icin tanıdıklarına söylemişler.
Oda başka bir tanıdıga ve fotograf bana geldi.
Ben işaretleri görünce ve magara olunca direk eşkiya işidir diye düşündüm.
Oymalara baklılırsa eski tarz tüfek ve tabanca var buda osmanlı dönemini gösteriyor diye düşündüm.
Ayrıca tabancanın sol kısmındada karttal gibi bir kuş sureti var.Kayanın sol üst kısmında da balta oyma mevcut anladıgım kadarıyla.
Ve en can alıcı oldugunu düşündügüm nokta ise tüfek,kama ve balta oymalarının işaret ettigi büyük daire içindeki 5 ufak daire.
Büyük ustalarımızdan bilgi talep ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.
NOT: Etraf ve magara ici fotolar isteyeceksiniz biliyorum,lakin sadece bu fotograf var ve dahası icin talepte bulundum.
Eger gidip cekerlerse yeni fotolar onlarıda eklicem.
Bu konuyu ön bilgilendirme edinmek üzere açtım.
İşaretlerin neyi anlattıgı,tuzaklımı tuzaksızmı,mezarmı gömümü ne oldugunu anlamak üzere bilgilerinizi bekliyorum.
Magara zeminindeki toprak icinde yatar veziyette bu işlemeli kaya blogu ayaklarına takılıyor.
Üzeri toprakla örtülüymüş.
Ayrıca 3 adette oturak şeklinde yani dikdörtgen veya karemsi kaya bloguda bulmuslar zeminde.
Nedir ne degildir bilmedikleri icin tanıdıklarına söylemişler.
Oda başka bir tanıdıga ve fotograf bana geldi.
Ben işaretleri görünce ve magara olunca direk eşkiya işidir diye düşündüm.
Oymalara baklılırsa eski tarz tüfek ve tabanca var buda osmanlı dönemini gösteriyor diye düşündüm.
Ayrıca tabancanın sol kısmındada karttal gibi bir kuş sureti var.Kayanın sol üst kısmında da balta oyma mevcut anladıgım kadarıyla.
Ve en can alıcı oldugunu düşündügüm nokta ise tüfek,kama ve balta oymalarının işaret ettigi büyük daire içindeki 5 ufak daire.
Büyük ustalarımızdan bilgi talep ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.
NOT: Etraf ve magara ici fotolar isteyeceksiniz biliyorum,lakin sadece bu fotograf var ve dahası icin talepte bulundum.
Eger gidip cekerlerse yeni fotolar onlarıda eklicem.
Bu konuyu ön bilgilendirme edinmek üzere açtım.
İşaretlerin neyi anlattıgı,tuzaklımı tuzaksızmı,mezarmı gömümü ne oldugunu anlamak üzere bilgilerinizi bekliyorum.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.