Mağarada muhteşem silah,tüfek,kama ve 5 daire oymalı blok kaya. | Define işaretleri ve anlamları

Mağarada muhteşem silah,tüfek,kama ve 5 daire oymalı blok kaya.

Gitti

Kullanıcı
Geçenlerde doğa yürüyüşü yapan 2 genç bir magara görüp içine bakıyorlar merak edip.
Magara zeminindeki toprak icinde yatar veziyette bu işlemeli kaya blogu ayaklarına takılıyor.
Üzeri toprakla örtülüymüş.
Ayrıca 3 adette oturak şeklinde yani dikdörtgen veya karemsi kaya bloguda bulmuslar zeminde.

Nedir ne degildir bilmedikleri icin tanıdıklarına söylemişler.
Oda başka bir tanıdıga ve fotograf bana geldi.

Ben işaretleri görünce ve magara olunca direk eşkiya işidir diye düşündüm.
Oymalara baklılırsa eski tarz tüfek ve tabanca var buda osmanlı dönemini gösteriyor diye düşündüm.

Ayrıca tabancanın sol kısmındada karttal gibi bir kuş sureti var.Kayanın sol üst kısmında da balta oyma mevcut anladıgım kadarıyla.

Ve en can alıcı oldugunu düşündügüm nokta ise tüfek,kama ve balta oymalarının işaret ettigi büyük daire içindeki 5 ufak daire.

Büyük ustalarımızdan bilgi talep ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.

NOT: Etraf ve magara ici fotolar isteyeceksiniz biliyorum,lakin sadece bu fotograf var ve dahası icin talepte bulundum.
Eger gidip cekerlerse yeni fotolar onlarıda eklicem.

Bu konuyu ön bilgilendirme edinmek üzere açtım.
İşaretlerin neyi anlattıgı,tuzaklımı tuzaksızmı,mezarmı gömümü ne oldugunu anlamak üzere bilgilerinizi bekliyorum.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Cevap: Mağarada muhteşem silah,tüfek,kama ve 5 daire oymalı blok kaya.

hititli usta selamlar.

bu işaretler hangi bölgedeler? çok detaylı değil sadace ilini yazsanız kafi.

bu işaretlerinizin en soldaki tabancamı onu çözemedim, bu sol üstteki tabanca ise, bu işaretlerdeki sol üstteki otomatik tabanca 1895 den sonraki yıllarda üretilmiştir. yani en fazla 125 yıllık mazisi var işaretinizin.

ardından en soldan ikinci gerçek ve halis bir eşkiya kaması var,

ardından bir süngü yada bir kılıç,

en sağda alttaki ise toplu ve horozu dahil işlenmiş tabancanız. 1840 lı yıllardan sonra kullanılmaya başlanmıştır. bu altıpatlar tabanca 38 kalibre Colt un ta kendisidir.

ayrıca söylediğiniz işaretin sol alttaki ise oyma değil, yuvarlak ve içinde 5 tanede tabak vardır. diğer detayları net secilmiyor sofranızın. eşkiya deyip geçmeyelim. bak sofranıza kadar kurup önünüze sermişler.

sonuç olarak evet eşkiya işi.

bu konu sadece bu tablet taş ile çözülmez. bunu bilmenizi ve konuyu mümkün olduğunca detaylandırmanızı isteyeceğim sizden.

hititli usta,işaretler size kadar ulaşmış,, peki siz bu konuyu teferruatlandırabilecek misiniz? gerektiğinde başına gidebilecek ve sorulanları yada anlatılanları uygulayabilecekmisiniz?

Son düzenleme:

Gitti

Kullanıcı

hititli usta selamlar.

bu işaretler hangi bölgedeler? çok detaylı değil sadace ilini yazsanız kafi.

bu işaretlerinizin en soldaki tabancamı onu çözemedim, ardından gerçek ve halis bir eşkiya kaması, ardından bir süngü yada bir kılıç,
en sağda alttaki ise toplu ve horozu dahil işlenmiş tabancanız.

oyma değil, yuvarlak ve içinde 5 tanede tabak vardır. diğer detayları net secilmiyor sofranızın.

evet eşkiya işi.

bu konu sadece bu tablet taş ile çözülmez. bunu bilmenizi ve konuyu mümkün olduğunca detaylandırmanızı isteyeceğim sizden.

hititli usta işaretler size kadar ulaşmış,, peki siz bu konuyu teferruatlandırabilecek misiniz? gerektiğinde başına gidebilecek ve sorulanları yada anlatılanları uygulayabilecekmisiniz?

Şefim bölge SİVAS ve magarada muhtemel eski ermeni bölgesinde yeralıyor.
Ben bölgeye gitmedim ve tam yerinide bilmiyorum.

İlk msjda da belirttigim üzere bu konuyu önbilgilendirme talep etmek üzere açtım ve bölgeye gitme şansım muhtemelen olucak yakın zamanda.

Ben işaretlerin neyi ifade ettigini önbilgilendirme olarak sizlerden rica ediyorum.
Ve ben gittgimde etrafı inceleyip fotograflayarak konuya ekleme yapıcam nasipse.

Ve eşkiya işi olunca nelere dikkat etmek gerekir ve tuzak vs olabilirmi bunlarıda bilip gitmeyi istiyorum.

Çok kapsamlı bir işaretler silsilesi var cünkü.

Benim fotoda secebildiklerim kama,tüfek,tabanca ve balta ve kartalımsı bir kuş.
Tabancada eski tarz tabancalardan,o nedenle ben biraz daha osmanlı dönemi diye düşünüyorum ustam.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

bir önceki mesajımı düzellttim isteğinize istinaden biraz daha teferruatlandırdım. saygılar

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

buradan birşey çıkarmı? diyorsunuz sanırım. burdan bol bol silahlar çıkar, gerektiğinde kullanılmak üzere hazırlanmış bir mühimmat ve silahlık ve tabiki emanetleri olarak definede var. ikisi yakın ama yanyana değil. yani silahlar ve paralar. bunlar ayrıca parti parti ayrılmışda olabilirler. ilk bulduğunuz yer tamamı değildir. ha ayrıca mezar yada mefta görürseniz buna da şaşırmayın.

Son düzenleme:

Gitti

Kullanıcı

bir önceki mesajımı düzellttim isteğinize istinaden biraz daha teferruatlandırdım. saygılar

Şefim teşekkür ederim.
Silahlar hakkında bilgim vardır.
Lakin sol üsttekinin şarjörlü tabanca olmadıgı cok acık kanımca.
Cünkü şarjör kısmı tabancanın gövdesinden bile daha büyük görünüyor.

Bu bana kalırsa balta ağzıdır.

Sağ alttaki ise yine zannımca 6 atar digil daha eski dönemdeki üzeri işlemeli barutlu tabacadır.
Mezatcılarda bolca satılan türden.

Ayrıca kenar işlemeleride osmanlı dönemini anımsattı bana.

Benim anladıgım gördügüm bunlar şefim.
Tabi sizin yorumlarınızı önemsiyorum.
Sadece beyin fırtınası niyetiyle yazdım bunları.

Bu işaretlerden yola cıkarak neler söyleyebiliriz peki ustam?
Yani 5 mezarmı,5 küpmü,5 gömümü vs vs.
Ve birkaç çeşit silahın işlenmiş olmasıda bize kalabalık veya dönmein veya bölgenin en büyük eşkiya grubunumu ifade eder acaba?

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

bak içini okur gibiyim. neler soracağını tahmin edip senden önce yazmışım :D

barış

Kullanıcı

mezar taşıdır. mezarlıktan cekilmiş. mağara vardır. mezarllığın üsstünde . altı hamam ve camidir. hamam ın karşısı ev değerlidir. yatan kişi cok sosyal faaliyetleri varmiş.

Gitti

Kullanıcı

bak içini okur gibiyim. neler soracağını tahmin edip senden önce yazmışım :D

:)))))
Hakkaten öyle oldu ustam.

Silahlar vs salonumu süsleyebilir harika olur .))

Paralara gelince onlarında kıymeti olmaz muhtemelen.
Defineye gelince şuan dakika gözlerimde dolar işareti parladı ustam .))

Mezar diyince huylandım biraz.Umarım iskelet olarak görürüz.
Etten buttan bi ceset olursa pek hoş olmaz huylanıyorum biraz üzerinize afiyet.

Tabi burayı bulan gençler bakalım ne dicekler.
İnş ben oraya gittigim vakit kapsamlı bir inceleme ve fotograflarla dönerim ustma.
O zaman sizinde daha net ve hesaplı yönlendirmeleeriniz olur illaki.

Üst Alt