Kendine haksızlık yapma bulmuşsun mavi rengi
mavi metaldır

Ümidim sarıdan yana ustam buz mavisiKendine haksızlık yapma bulmuşsun mavi rengimavi metaldır
Nasip kısmet hakkında hayırlısı olsun inşallahÜmidim sarıdan yana ustam buz mavisi![]()
Sağolasın ustam Nasip kısmetKendi yöntemimle baktım umarım doğru çıkar...
Çevredeki pembeli şeyler nedir ustaKendi yöntemimle baktım umarım doğru çıkar...
Cıvarda altın veya mezar varmı diye baktım sadece...Çevredeki pembeli şeyler nedir usta
Kanımca söylentiden ibaret, anadolumun her yerinde özellikle yaşlısı bol yerlerinde bu tür rivayetler anlatılır. Çok takılmamak gerekAynı hikaye farklı yer ve zamanlarda iki farklı kişi anlattı bana. Birinde arkadaşın dedesi zamanında bir küp sarı bulmuş. Bulmuş bulmasına ama gavurun parasından bana hayır gelmez diyerek içinden 5 tane alıp aynı yerine geri gömmüş. İkinci hikayede iki arkadaş tarlada kuru yaşlı ağacı keserken altından 3 küçük küp sarı bulmuş. Bulmuşlar bulmasına ama sadece 1 ini ellerinden çıkarabilmişler. Ellerinde kalan 2 küpü aynı yerine gömmüşler. Eğer bu anlattıkları doğru ise sarılar yerli yerinde duruyor ama ne hikmetse hiç kimse peşine düşmüyor kendileri bile.
Ustam zamanında ben de bunu merak edip denemiştim. Ama asla emin olamadım, bölgeyi kontrol etme şansımda olmadı. Fotoğrafı yüklesem analiz edebilir misiniz? Sevgililer.Cıvarda altın veya mezar varmı diye baktım sadece...
Renklerin dili ilgi alanıma girmiyor...