Özelden konu linki vererek konuna ulaşmamı kolaylaştırdığın için teşekkür ederim. Özelden konusunu incelememi istiyen makan sakinlerinden ricam konu linki vermeleridir.
Konunuza gelecek olursak; bir çok noktaya değineceğimizden yorum yapmamamız sizin için daha hayırlı olacaktır. Resmi kazı baş vurusu yaptığınızda gerekli bilgileri mekan üzerinden elde edebilirsiniz.
Unutmıyalım; Gecelerin Tek Aydınlatıcı Unsuru Aydır
Ustam değerlendirmelerin için teşekkür ederim. Bu bölgede şimdiye kadar görebildiğimiz ve noktalarda tespit edilip her hangi bir işlem yapılmayan önemli noktaları Aşağıdaki resim üzerinde belirttim. Resim üzerindeki en sağda "Yuvarlak Oyma" yönünün devamında 3 adet 2 mt. yüksekliğinde minik yığmalar (site içinde paylaştım) ve zeminde diktörtgen oyma mevcut. Yani buradaki mezar noktaları benim tespit edebildiğim kadar tepelerden ziyade ovaya yakın en fazla ovadan 10 met uzaklaşılıp yamaçlara yapılmış. Pencerenin bakış yönünde 50 mt. önünde yarım bir tepe var. Güneyinde yüksek bir zirve var, orayı da detaylı inceleme fırsatım olmadı.konu bayağı ilerlemiş çokta güzel yorum ve resimler işaretlenmiş.
ben burada 2 yere değineceğim.
1-pencerenin iç kısmının sol tarafında zeminde mezar olabilir?
2-pencerenin tam karşısında,yaklaşık 1000-1300 mt karşısında tepe olacak 2 odalar O tepede saklı.
resim görüntülenemiyor,malesef..Ustam değerlendirmelerin için teşekkür ederim. Bu bölgede şimdiye kadar görebildiğimiz ve noktalarda tespit edilip her hangi bir işlem yapılmayan önemli noktaları Aşağıdaki resim üzerinde belirttim. Resim üzerindeki en sağda "Yuvarlak Oyma" yönünün devamında 3 adet 2 mt. yüksekliğinde minik yığmalar (site içinde paylaştım) ve zeminde diktörtgen oyma mevcut. Yani buradaki mezar noktaları benim tespit edebildiğim kadar tepelerden ziyade ovaya yakın en fazla ovadan 10 met uzaklaşılıp yamaçlara yapılmış. Pencerenin bakış yönünde 50 mt. önünde yarım bir tepe var. Güneyinde yüksek bir zirve var, orayı da detaylı inceleme fırsatım olmadı.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.