Nalbant Alanı | Sayfa 23 | Define işaretleri ve anlamları

Nalbant Alanı

balkaya34

Vip Üye
Ag pinara yakin yazilan seyler
-35 numara civcivli tavuk
-Cincioz yaylasi
-Ag pinarin alt tarafinda 3 mezar isareti
- 58 numara Ag pinarin ust tarafinda karalisaltasi kiralisatasi koralaikatasi bir yazi ve 5 mezar teki ayri durur

Sormak istedigin belirli bisi varsa ona yonelik bakim kafam basmio sen belki yazinca kafamda cakisir isimler
@DefineHaritasi Usdam boş ver onları ,Resim veya hikayenin kendisini görmekte fayda var,
Bunlarin eskiya belgeleri ile ilgisi varmı ona bakalım, Sizin yörenizdede Tarihde medeniyetler yaşamıştır, Ama benim aradigim.eskiya belgeleridir,

DefineHaritasi

Vip Üye
Senin aradigin eskiya belgeleri daha detayli ve ne yapcagini bildigin isler
Benim oldugum alan eskiya islerinin kendisi harita olmadan gordugum seyler zaten..
Ve genis capta bir harita tum namli isimlerin bulundugu bir dostum beimle paylasti
Bende sadece belirtmeler var mesela civcivli tavuk mesela tepelerin isimleri
Kudret hamam kurt deresi sarigol deve
Sirali mezar 7 mezar rustem pasa evi
Karadagda uzun ali mezar yaziyor
Ceneviz kalesi
Yesildag yazio baslikta 40 veya 42 saat yazio
Sonra gemi yaziyor bir yerde
Senin belgelerinde bunlarin detaylari yaziyor yani

Simdi bu harita Turkiyenin yer yanina uyuyor senin memlekete uyuyor
ben burada bunlarin mesela karadag ve kazandere mevkilerde tecrubelerim var
Ipek yolu guzergahi uzerinde benim bolgem deve yolu istikamlar eskiyalarin karakollari konumladigi bolgeler gozlemlerim cok
Ama bu harita bence kopya ve herkeste olan benim kanaatim
Asil bolgenin kendisinden cikan bir harita olsa o zaman isler degisir pesine duser yogunlasirdim

Asil benim sana sormam lazim yerleri teyit etmem icin nerede ne var diye ustam

Kesinlikle eskiyanin izleri olan ve eskiyalara yoldaslik eden koylulerim oldugu icin ondan oturu burasi eskiya yeridir bu kesindir ve soru isareti birakmiyor kafamda hatta eskiya parasi ve cizmelerinden birkacini alan koyluler de var.

Senin yerlerin bazisina hatta benim gezip gordugum icin kendi bolgemde sana yonlendirme verebiliyorum bu yuzden

Ha senin bolgen dogru benim bolgem dogru mevzusuna girismiyoruz burada cunku goruyorumki heryerde ayni isler mevcut

Ben arazinin kendisinde gezinip tecrube edindigim icin sana bilgiler aktarabiliyorum.
En cok bildigim yer ise kazandere bolgesi oradan soracagin birsey varsa az cok ne var ne yok gordugum kadariyla aktarim

Harita bu benim bolgeme uyuyor mu tam uymuyor mu onu da bilmiyorum yani durum boyle ustam

balkaya34

Vip Üye
Senin aradigin eskiya belgeleri daha detayli ve ne yapcagini bildigin isler
Benim oldugum alan eskiya islerinin kendisi harita olmadan gordugum seyler zaten..
Ve genis capta bir harita tum namli isimlerin bulundugu bir dostum beimle paylasti
Bende sadece belirtmeler var mesela civcivli tavuk mesela tepelerin isimleri
Kudret hamam kurt deresi sarigol deve
Sirali mezar 7 mezar rustem pasa evi
Karadagda uzun ali mezar yaziyor
Ceneviz kalesi
Yesildag yazio baslikta 40 veya 42 saat yazio
Sonra gemi yaziyor bir yerde
Senin belgelerinde bunlarin detaylari yaziyor yani

Simdi bu harita Turkiyenin yer yanina uyuyor senin memlekete uyuyor
ben burada bunlarin mesela karadag ve kazandere mevkilerde tecrubelerim var
Ipek yolu guzergahi uzerinde benim bolgem deve yolu istikamlar eskiyalarin karakollari konumladigi bolgeler gozlemlerim cok
Ama bu harita bence kopya ve herkeste olan benim kanaatim
Asil bolgenin kendisinden cikan bir harita olsa o zaman isler degisir pesine duser yogunlasirdim

Asil benim sana sormam lazim yerleri teyit etmem icin nerede ne var diye ustam

Kesinlikle eskiyanin izleri olan ve eskiyalara yoldaslik eden koylulerim oldugu icin ondan oturu burasi eskiya yeridir bu kesindir ve soru isareti birakmiyor kafamda hatta eskiya parasi ve cizmelerinden birkacini alan koyluler de var.

Senin yerlerin bazisina hatta benim gezip gordugum icin kendi bolgemde sana yonlendirme verebiliyorum bu yuzden

Ha senin bolgen dogru benim bolgem dogru mevzusuna girismiyoruz burada cunku goruyorumki heryerde ayni isler mevcut

Ben arazinin kendisinde gezinip tecrube edindigim icin sana bilgiler aktarabiliyorum.
En cok bildigim yer ise kazandere bolgesi oradan soracagin birsey varsa az cok ne var ne yok gordugum kadariyla aktarim

Harita bu benim bolgeme uyuyor mu tam uymuyor mu onu da bilmiyorum yani durum boyle ustam
@DefineHaritasi merhaba usdam,
Kazandere konusuna sizin faydalanabilecegimiz düşüncesiyle konu hakkında Bilgi yaziyorum bunlar Gördüklerimdir , Kara tepe yoksa orası Kazan dere olmaz, Isli magra,( Bacalı magra ) magra yani, Sulu.magra , Fırin ağzı magra, Balik,Şelale, Dagarcık degirmeni, Sofra kaya, Degirmenin 200 adimdaki bendi ,Kuru duvar, MUSĞA TAŞ ın karşısındaki Açıkmazgal deligi, .Kirokili taş , Öküź , Suyu damla damla akan ceşme, Tatli su,
Bunları yazdım ,Ayrintiya girmedim, eger isderseniz Sitede Dagarcık ddgirmeni konusu uzerinde yazalim ,

Son düzenleme:
Üst Alt