kayalık olan bölgede mezar ve mezar odalarına bolca rastlayabilirsin. hiç bir işaret bilgisi olmayan susam ları gördüğü yerde mezar olduğunu bilsin. buranın da maşallahı var . her yer kaynıyor.
kale yol boyu 1,5 km gibi gelebilir. buraya da oradan yol gelmeli. bu yoldan bazı noktalarda ayrılan çatlar olacak. buraya yakın bir noktada ise dört yol ayrımı olacak. bozulmuştur belki bilemem.ama eskiler bilir. kale doğudan hafif k. doğu ya doğru ara yöne gelmeli.sence doğru olabilirmi. pınar ise doğu ya çok yakın olacak.
bölgeyi bildiğine göre,pınarın akarı biraz alta doğru zayıf küçük bir derecik yapıyormu. olduğu arazi yapısını ,yakın çevresini tarif edebilirmisin.
mesela arzi içindemidir,bir yol kenarımıdır.dümdüz bir yermidir,arkasına doğru yükselen bir yermidir. uzağından bakıldığında ,arazi içinde nispeten çukurumsu bir noktadamı yoksa sırtlama bir yerdemidir. yapılımıdır,yoksa topraktan çıktığı şekildemidir gibi. biraz ilersinde zayıf bir su gözesi varmı kurumamışsa.
bunları ,senin iş durumuna göre yormamak adına ve doğru teşhis olursa da kolay bir netice alman adına soruyorum.
yılan,kaleden gelen gelen ve buradan geçen,dönemin yolunu biliyorsan yola yakın ,çevresine göre nispeten düz olan ve yakınında mezarlar olan bir noktada olmalı. bir kaç adım yakınından da küçük bir patika ,o yoldan ayrılarak dirsek şeklinde dönerek pınara gider.
anlatımlarım,seni işinden zamanından etmemeli. yılan olayı bir hAYLİ geniş ve yoğun bir emek isteyen araştırma gerektirir. yazımlarla anlatılamayacak kadar teferruatlıdır. yeterince yönlendiremeyebiliriz veya sen anlamada veya tespitte noksanlık yapabilir,sıfır neticeye giderse ben üzülürüm. boşuna yormayacağız. bildiğin kadar anlat ben bir ışık gördüğümde zaten en azından özelden dikkatini çekerim.
kale ayktamı ,giriş basamaklımıdır.ayakta ise,içerde oda veya kuyu varmı. bunu gibi bildiğin bilgiler.