s.a mubarek saygı dğer kardeşlerim.kabartma ayak izi yada çarık..

İRON

Kullanıcı
Cevap: s.a mubarek saygı dğer kardeşlerim.kabartma ayak izi yada çarık..

merhabalar. Abi bu arazi 3 tarafı kadarı dağ ile çevrilide bir tarafı düzlük mü gidiyor. Gittiği yol ticaret yolu olabilirmi. İşaretlerden sonra arazi ile ilişkilendirince. Ben burada 2 ihtimal buldum ya bir dini tören yapılan bölge yada han. İlk şıkkı değerlendirmek daha mantıklı çünkü asi ustanın gösterdiği kanallı yer kesinlikle avcı mezarı ve çift kanallı... kemikler birbirini tutmaz diye düşünüyorum avcı ve hayvanı ile gömülmüş olmalı. Yine asi ustamızın oyma okmu dediği yerin arkasındaki sıralı kayalık. Orası direk altına veren geniş odalar açar , 3 oyma 3 kesik , tek takılık son odada diye düşünüyorum. Bi boşlk çbuklarıyla denenmeli boşlk alınırsa kesinlikle bu bölge bırakılmamalı.3. resime dikkatli bakarsak toprak aşağı çekilmiş baya. Çöküyor olmalı. Değerlendirilmeli fakir baba.[/QUOTE------------------------------
s.a mrb sevgili yaşı küçük bilgisi buyuk düşünceleri yukarılara bakan kardeşim...bizim bu köy köy demiyimde kasaba:nerdne bakarsan 6-ila 7 bin insanlardan oluşuyor.ve butun etrafı daglarla örülü vaziyette.sadece ilçeye gitmek için açık bi yönu var bide batı tarafı.yani ayak yönunun baktığı yon değilde tam tersidir açık olan tarafı oda sölediğim gibi batı tarfı oluyor.bizim buranın eski ermenice ismi iron şuankide gölbaşı.zaten ismindende eski bir ermeni yeri olduğu besbelli.eskiden ticaret kervan yolu yol olarak geçer lakin ayağın baktığı yön değilde derenin uzerindeki bi köprüyü düşünün o yönde oda güney ila guney doğu kısmına gider.25 sendir burda yaşıyorum.dereyi dolaşırken denk geldim.sonradan sizlerle tanışmadan önce birisinde danışmıştım.böle bi ayak resmi var diye.oda bana tek ayaklı bir insan var mı? yok dedim.oda oaralra daha iyi bak başka ayakda olacak.bölece etrafı bi kaç saat dolaştıktan sonra o etrafı oymalarla çevrili olan oyma ayağı fark ettim.ama yanındaki koltuğa benzer tarafı beni şaşrttı.acaba bi oyma ayağın yanında neden oymalarla çevrili bi koltuk yapılsınki.hadi ayağı odalara gitme mansında kullandıklarını az çok tahmin ediyorumda ama bu koltuk neden acaba ne amaçlı yapılmış olabilir.mubarek kardeşim.tam olaraknerde bu toprak kayması yada çökmesi tam olarak çıkaramadım.çünkü orda asiavcı ustanın işaretlediği yerde az biraz kendinize doğru baktığınızda açılmış bi yewr olacak acaba malzemesi gitmiş olabilir mi sizcede.zaten ayakta o yoöde seyrediyor.o açılan yer ile ayak arası 50 m yok. yorumlarınız takip ediyorum ALLAH c.c yar ve yardımcınız olması dileği ile....

Son düzenleme:

TATLARLI

Kullanıcı

Ticaret yolu üzerinde olması ve ismi çok güzel uyuşmuş. Tamda ermeni işi. Ancak bu ermeniler 100-150 yıllık değil daha öncesine dayanıyor. Burayla ilgilenmenizi öneriyorum abi ben. O kadar kurnazca yapılmışki. oradan resimde işaretlediğim yerleri. iyice bi gezin. O KAre içine aldığım kayalık yeri de gittiğinizde dizlerinizin üzerine oturup akşam güneşinde karşı 7-8 adımından bir daha bakın.Baktıktan sonra siz yazın buradan ne gördüğünüzü ben söyleyeyim..

İRON

Kullanıcı

Ticaret yolu üzerinde olması ve ismi çok güzel uyuşmuş. Tamda ermeni işi. Ancak bu ermeniler 100-150 yıllık değil daha öncesine dayanıyor. Burayla ilgilenmenizi öneriyorum abi ben. O kadar kurnazca yapılmışki. oradan resimde işaretlediğim yerleri. iyice bi gezin. O KAre içine aldığım kayalık yeri de gittiğinizde dizlerinizin üzerine oturup akşam güneşinde karşı 7-8 adımından bir daha bakın.Baktıktan sonra siz yazın buradan ne gördüğünüzü ben söyleyeyim..

sevgili kardeşim işaretlediğiniz rsimleri göremiyorum.işarete gelincede inş dedkilerinizi uygulayacam ama şimdi değilde zamanla.yeteki sizler bu işaretle uğraşın ilgilenin uğraşmaaya değer deyin gerisini bana brakın.inş sölediğiniz gibi dahda güzel bi şekilde uğraşacam.akşam saati dediğinizde batmasına yarım saat mi kala yok yarım saaten az bi saat dilimimi yada bi saat kadar mı?evet doğrudur 100-150 yıldan fazlaca yaşamışlar buralarda.lakin ne kdar kurnaz olursa olsunlar biz muslumanlar kadar kurnaz olmazlar.çünkü gözlerinizden kaçmazlar işaretleri.yeterki rabbim sizlere can sağlığı versin.rabbim yar ve yardımcınız olsun inş...yarın yine bakarım.yarın iş,e gdecem oı nednedenden dolayıda burada kesiyorum inş yarında devam ederim.bakarım akşam saatlerinde.rabbim nasıip ederse.sevgi ve saygılarımla mevlaa emanet ediyorum sizleri.hayırlı akşamlar

TATLARLI

Kullanıcı

Yanlışlıkla resim silme linkini vermişim. Resmi ekledim. Evet gün batımında dağın arkasına düşmeden son vuran güneş ile bakın fakir baba. Ermeniler buna kutsal suya adanılan ruh derler. Çizilmiş şekiller çıkacak anlamsız gelebilir ancak görmek faydalı olacaktır..

Son düzenleme:

KANAS_USTA

Vip Üye

degerlı kardesım sımdı ıyı dınle bende acık yazacam;

ayagın karısındakı dereyi gec karsı sırtta ucu batıya dogru olan dıkılı tasın batısında derınlık ılk 3 m de kayanın ardında içi isli odası, odanın ıcınde ve sol tarafta dunyalıgı var,

benım sana kapalı olarak anlatmaya calıstıgım asıl mevzu ıse şudur burayı ıyı dınle sımdı;

oncelıkle bılmelısınkı burada oldukca sıstemlı tehcır donemıne denk gelen bır gomu var bunu en guzel bır sekılde cıvardakı ısaretler ve asıl olarak resımde gorulen dere catalının solundakı dıkılı kaya ve sagındakı omuz omuza ıkı tas en guzel sekılde mana butunlugu vererek temsıl etmıs, bu gomuyu şu sekılde bulacaksın,

gordugun gıbı alan hep duzluk, bu duzlugun kuzeyınden yol gelır bu yol eskı ana yoldur ve bu yol ılerıde ayrım yapar sagında ılerleyınce hedefe gıdılır, bır baska deyişle dere catalını resımde goruyorsun bu catalı derenın akıs ıstıkmatınde takıp edersen catal ılerıde ıkıye ayrılır ve uzerınde tek bir KÖPRÜ vardır bu koprunun ayagına dıkkat et ayagında para var bu Birincisi,

yol dedık bu yol aynı zamanda bahsettıgım degırmenınde kuzeyınden gecer bunu bılmelısın, sen oncelıkle ıkı catal yapan dereyı bulacaksın hedefın ıkı ye ayrılan köprülü dere ıkı yol olan yer olacak tum kurgu tum olay bu dere uzerınden ınsa edılmıs,

bu bahsettıgım dere ve yolu resımde gorulen mıntıkanın ya yukarısında yahut asagısında arayacaksın(ıhtımal asagısıdır) burayı buldummu ;

değirmen , kuyu , haç, muska taş, bu dört ısaret taş catlasa max 200 m lık alan ıcınde olur,

yatık muska taş haçlı taşa yahut kuyuya bakar, bahgisine bakıyorsa dıyelımkı haclı tasa bakıyor haclı tasın degırmene bakan yuzunde içinde veya kuyuya bakıyorsa kuyunun değirmene bakan tarafında beyaz yahut kara taş olur altında HARİTA var (ihtimaldir ki haçlı taşın sagında 3 adet ağaç olabılır),

değirmen bu kuyunun aşağıda kalır, değirmenle derenın arasında buyukce bır taş olur bu taş batıya 9 m mesafededır ıste bu tasın altında
fakırın nasıbı olur..... asıl yer burasıdır.

haydı kal saglıcakla.

Moderatör tarafında düzenlendi:

kakavanchi

Kullanıcı

bu beni aşar ancak kanas usta cozmus olayı tebrikler ustadım...

İRON

Kullanıcı

Yanlışlıkla resim silme linkini vermişim. Resmi ekledim. Evet gün batımında dağın arkasına düşmeden son vuran güneş ile bakın fakir baba. Ermeniler buna kutsal suya adanılan ruh derler. Çizilmiş şekiller çıkacak anlamsız gelebilir ancak görmek faydalı olacaktır..

tamma.şimdi gördüm tşlr.inş gittiğimde dediklerini aynı şekilde uygularım.yardımlarınız için tşlr.bu çizilmiş şekiller çıkabilir dediğiniz yer mezar yerimidir yoksa işaretlediğiniz yerlermi.???

İRON

Kullanıcı

degerlı kardesım sımdı ıyı dınle bende acık yazacam;

ayagın karısındakı dereyi gec karsı sırtta ucu batıya dogru olan dıkılı tasın batısında derınlık ılk 3 m de kayanın ardında içi isli odası, odanın ıcınde ve sol tarafta dunyalıgı var,

benım sana kapalı olarak anlatmaya calıstıgım asıl mevzu ıse şudur burayı ıyı dınle sımdı;

oncelıkle bılmelısınkı burada oldukca sıstemlı tehcır donemıne denk gelen bır gomu var bunu en guzel bır sekılde cıvardakı ısaretler ve asıl olarak resımde gorulen dere catalının solundakı dıkılı kaya ve sagındakı omuz omuza ıkı tas en guzel sekılde mana butunlugu vererek temsıl etmıs, bu gomuyu şu sekılde bulacaksın,

gordugun gıbı alan hep duzluk, bu duzlugun kuzeyınden yol gelır bu yol eskı ana yoldur ve bu yol ılerıde ayrım yapar sagında ılerleyınce hedefe gıdılır, bır baska deyişle dere catalını resımde goruyorsun bu catalı derenın akıs ıstıkmatınde takıp edersen catal ılerıde ıkıye ayrılır ve uzerınde tek bir KÖPRÜ vardır bu koprunun ayagına dıkkat et ayagında para var bu Birincisi,

yol dedık bu yol aynı zamanda bahsettıgım degırmenınde kuzeyınden gecer bunu bılmelısın, sen oncelıkle ıkı catal yapan dereyı bulacaksın hedefın ıkı ye ayrılan köprülü dere ıkı yol olan yer olacak tum kurgu tum olay bu dere uzerınden ınsa edılmıs,

bu bahsettıgım dere ve yolu resımde gorulen mıntıkanın ya yukarısında yahut asagısında arayacaksın(ıhtımal asagısıdır) burayı buldummu ;

değirmen , kuyu , haç, muska taş, bu dört ısaret taş catlasa max 200 m lık alan ıcınde olur,

yatık muska taş haçlı taşa yahut kuyuya bakar, bahgisine bakıyorsa dıyelımkı haclı tasa bakıyor haclı tasın degırmene bakan yuzunde içinde veya kuyuya bakıyorsa kuyunun değirmene bakan tarafında beyaz yahut kara taş olur altında HARİTA var (ihtimaldir ki haçlı taşın sagında 3 adet ağaç olabılır),

değirmen bu kuyunun aşağıda kalır, değirmenle derenın arasında buyukce bır taş olur bu taş batıya 9 m mesafededır ıste bu tasın altında
fakırın nasıbı olur..... asıl yer burasıdır.

haydı kal saglıcakla.
valla usta senin söl3edikjlerini ancak bir çıktı şeklinde alıp öle uygulayabilirm.yoksa kafam karma karışık olur.yorumlarınız için çok tşlr.selmaetle kalınız..

A21MEDLi

Admin

S.a bence fakir-baba nicki çok güzel,değişmesen daha güzel olur,çünkü fakirin Gönlü bir çok zenginden daha,Çok zengindir'de ondan...mevlam hayrlı'sından gönlüne göre versin inşallah..
resimde çizdiğim gibi,resimde çarığın ayak istikametinde ilerlediğinde bulunduğun araziye göre,sağı solu yüksek bir arazi yapısından ilerlediğinde karşına ''enlemesine''derin bi vadiye benzer yer çıkacak,önündeki vadiyi geçtikten sonra,mağaramı-kuyumu-taş yığınmı.bir şeyle karşılaşacaksın..

çarığın istikametinin resimleri varmı?yoksada O yönün resimlerini çekebilirmisin

İRON

Kullanıcı

S.a bence fakir-baba nicki çok güzel,değişmesen daha güzel olur,çünkü fakirin Gönlü bir çok zenginden daha,Çok zengindir'de ondan...mevlam hayrlı'sından gönlüne göre versin inşallah..
resimde çizdiğim gibi,resimde çarığın ayak istikametinde ilerlediğinde bulunduğun araziye göre,sağı solu yüksek bir arazi yapısından ilerlediğinde karşına ''enlemesine''derin bi vadiye benzer yer çıkacak,önündeki vadiyi geçtikten sonra,mağaramı-kuyumu-taş yığınmı.bir şeyle karşılaşacaksın..

çarığın istikametinin resimleri varmı?yoksada O yönün resimlerini çekebilirmisin

s.a saygı değer 21 amedli kardeşim.evet çok doğru dersin bir çok fakirin gönlü birçok zenginin gönlunden kat be kat daha ustundur.görüşünüz çok tşlr nikim hakkında mevladan hayırlısını dileyellim.işaarete gelincede.usta.işaret bizim köyun hemen arka kısmına denk geliyor.baktığı yönde dere ilerliyor.geriye ise derenin devamı köyun başına kadar devam ediyor.ayağın yada çarığın istikamaaetinde bu bizim bildiğimiz taş yığınlarından yok.haa belkide vardı bizden önce bozmuş olabilirler ona bişey diyemem.ama gidip tekrardan dahada dikkatlice bakmak lazım.
zaten derenin ust kısmında her yer düzlemesine arazi yapısyladır.gözün alabildiğin kadar geniş bi alan içerisindedir.tarlalar.yanlız çarığın hemen az gerisinde biraz kazmıştık leğen gibi çukurumsu bir yer belirledi.çok sert olduğundan ölece bıraktık çıktık geldik.etrafta kayay< a paralel aşağıya doğru inen bi iki baca şekli var toprağın ltına doğru inecek vaziyette ama resimle alakası yok diye çekemedim.sonradan görüp öğrendimki ustalarımızın yorumlarından demekki işaretle bi alaksı var mış.zaten tatlarlı kardeşimizin --avcı mezarı burdadır--diye çizdiği resmin az biraz gerisine bakarsanız açılmış bi yer var lakin doğru yermidir bilemiyorum.çünkü gdip baktığımda kırık küp parçalrı ile kemik parçaları var idi.o ayadın 15-20 metre ilerisinde bir haç mevcut resimdede bellidir.şimdilik bukadar görüş ve inerileriniz çok tşkr eder.sağlıcakla kalmanızı diliuyorum rabimden.selma ve dua ile.....

Üst Alt