Cevap: s.a mubarek saygı dğer kardeşlerim.kabartma ayak izi yada çarık..
merhabalar. Abi bu arazi 3 tarafı kadarı dağ ile çevrilide bir tarafı düzlük mü gidiyor. Gittiği yol ticaret yolu olabilirmi. İşaretlerden sonra arazi ile ilişkilendirince. Ben burada 2 ihtimal buldum ya bir dini tören yapılan bölge yada han. İlk şıkkı değerlendirmek daha mantıklı çünkü asi ustanın gösterdiği kanallı yer kesinlikle avcı mezarı ve çift kanallı... kemikler birbirini tutmaz diye düşünüyorum avcı ve hayvanı ile gömülmüş olmalı. Yine asi ustamızın oyma okmu dediği yerin arkasındaki sıralı kayalık. Orası direk altına veren geniş odalar açar , 3 oyma 3 kesik , tek takılık son odada diye düşünüyorum. Bi boşlk çbuklarıyla denenmeli boşlk alınırsa kesinlikle bu bölge bırakılmamalı.3. resime dikkatli bakarsak toprak aşağı çekilmiş baya. Çöküyor olmalı. Değerlendirilmeli fakir baba.[/QUOTE------------------------------
s.a mrb sevgili yaşı küçük bilgisi buyuk düşünceleri yukarılara bakan kardeşim...bizim bu köy köy demiyimde kasaba:nerdne bakarsan 6-ila 7 bin insanlardan oluşuyor.ve butun etrafı daglarla örülü vaziyette.sadece ilçeye gitmek için açık bi yönu var bide batı tarafı.yani ayak yönunun baktığı yon değilde tam tersidir açık olan tarafı oda sölediğim gibi batı tarfı oluyor.bizim buranın eski ermenice ismi iron şuankide gölbaşı.zaten ismindende eski bir ermeni yeri olduğu besbelli.eskiden ticaret kervan yolu yol olarak geçer lakin ayağın baktığı yön değilde derenin uzerindeki bi köprüyü düşünün o yönde oda güney ila guney doğu kısmına gider.25 sendir burda yaşıyorum.dereyi dolaşırken denk geldim.sonradan sizlerle tanışmadan önce birisinde danışmıştım.böle bi ayak resmi var diye.oda bana tek ayaklı bir insan var mı? yok dedim.oda oaralra daha iyi bak başka ayakda olacak.bölece etrafı bi kaç saat dolaştıktan sonra o etrafı oymalarla çevrili olan oyma ayağı fark ettim.ama yanındaki koltuğa benzer tarafı beni şaşrttı.acaba bi oyma ayağın yanında neden oymalarla çevrili bi koltuk yapılsınki.hadi ayağı odalara gitme mansında kullandıklarını az çok tahmin ediyorumda ama bu koltuk neden acaba ne amaçlı yapılmış olabilir.mubarek kardeşim.tam olaraknerde bu toprak kayması yada çökmesi tam olarak çıkaramadım.çünkü orda asiavcı ustanın işaretlediği yerde az biraz kendinize doğru baktığınızda açılmış bi yewr olacak acaba malzemesi gitmiş olabilir mi sizcede.zaten ayakta o yoöde seyrediyor.o açılan yer ile ayak arası 50 m yok. yorumlarınız takip ediyorum ALLAH c.c yar ve yardımcınız olması dileği ile....
Son düzenleme: