Sarı Kızın Mezarı, Yeşil Mağara ve Beşik Tepe | Sayfa 6 | Define işaretleri ve anlamları

SiyahBeyaz

Renksiz arkadaş
Vip Üye
Anladım Usdam Teşekkür ederim ,
Iyide mesela yazdıklarımın hepsi benim kendi gördüklerimdir,
Öyle oluncada SİSTEM aynı ,Ama yörelere göre farklılıklar var, Eksiler var, Artılar var , Benim anlattıklarım bu bölge ye aitdir , Sizin bölgenizdekilere uymaz , elinize bir belge alırsınız okuduğunuzda ortaya tek bilgi çıkar ama, kabullenemezsiniz , herne olursa olsun Hayırlısı ALLAH dan ,
Ustam konuyu takip eden bir birey olarak şöyle birşey olmuş olamazmi; Bu adamlar aynı sistemle farklı bölgelerde gömü yapmış olamazlarmi ? Aynı teknikler ve birden fazla yerde bölgede birebir uygulama... Çünkü dejavu oluyorsunuz ama biriniz anyada diğeriniz Konya'da :) Aklıma böyle bir fikir geldi.

balkaya34

Kullanıcı
Ustam konuyu takip eden bir birey olarak şöyle birşey olmuş olamazmi; Bu adamlar aynı sistemle farklı bölgelerde gömü yapmış olamazlarmi ? Aynı teknikler ve birden fazla yerde bölgede birebir uygulama... Çünkü dejavu oluyorsunuz ama biriniz anyada diğeriniz Konya'da :) Aklıma böyle bir fikir geldi.

Bir bakımdan öyle, bölge olarak benim bulunduğum alanda işaretler Kervan yolunu takip ediyor, Bu yol çok önemli bir yol ,Isaretlerin tamamı bu yolun etrafında kalıyor, Ve işaretler bir birine çok yakın , Bazan 10 adım 20 adım aralıklı olan işaretler var , ve yolu terk etmiyor ,Sadece KALE ler ve YAYLA lar yola biraz mesafeli oluyor , Bu tür bölge sadece burada var , Mesela kudret hamamı demiş ama etrafında da işaretler koymuş ve bu işaretlerde önem arzediyor , Bir işareti bulduğunda akşama kadar diğer işaretleride bulursun durmadan oturmadan gezersin Böyle bir yer burası, Tüm arkadaşlara Hayırlı ramazanlar dileğiyle , Selamlar , Saygılar,

balkaya34

Kullanıcı
Devam edelim ekleyelim sarikızin mezarı tahtalı köyunün üstündekuzey doğu yönünde kalır arası bir kurşun atımı mesafeden kısa pamukçu yokuşun başında ters geminın yanindan geçip tepeye gidersin ufak yapma kuru dere karşına çıkar geçersin düzlukte geçmeden kepene karşina gelir yanında geçersin çok az ileride düzlükte 40 metre 40 adim boyunda sarikizin mezarı vardır aslinda gercek mezar hemem buyuk y taşın yanında kalır 40 metre olan iki kaya 2 metre büyuklüğünde taş mal burda 3çe ayrıldı toplamı 450 kilo erimemiş altın toz altın buradan kuzeye devam edersen çerkez egeri falan filan saygılar
Selam arkadaşlar,,
Konuyu açan @aliveli44 kardesimizi bu vesile ile tekrar hatirladik , ALLAH RAHMET eylesin mekani Cennet olsun İNSAALLAH,
Konu ikerlemis belli bir nokdaya gelip orada kalmış,
@drapeta okumus begenmiş bunu gorunce basdan sona tekrar okudum,Bu vesile ilede @Eli bey kardeşimizin bahsettigi hamamlar konusunuda anlamıs oldum, Ve yerini mevkiisini buldum ve ikinci bir Balkayanında burda oldugunu ve Catal kaya konusununda bu bilgiler arasinda oldugunu anladim ve ,Isin garip tarafi Yine bu derenin bitiminde ilrrde Suyu ayada icilen cesme ,Karahasan köprüsü , Baş degirmen Barlemuti harabesi ve kilise ninde oldugu alana indigini anladım,
Bu konulari bilen ,Belgelerden okuyan ,Bilgi birikimi olan her arkadaş bir tek kudret hamamına odaklanir ve baska bir hamamin olmadigini sanarlar ve ,bazi bilgileri konusuldugundada sanki gerceklerin sadece kendi bildigi gibi olduguna inanır ve baska bir fikri kabul etmez, Burada hata ,Asil belgeleri bilgileri gercegin dışına çıkaran Bazan arti ,Bazan eksi koyanlardan, kaynaklaniyor,
@Eli bey in bilgisinin dogru oldugunu yine kendisi ile 2 yil gibi bir zaman zarfında görüşmelerimiz sohbetlerimiz sonunda o yeride anladim.ve buldum ,Yer ayni alan icinde ,Fakat isimleri biraz değişmiş fakat anlamı ayni olan bu dereyide buldum zaten bu alanda ama bu dereye hic girmemişdim, Verdigi degerli bilgilerden dolayi TEŞEKKÜR ederim , Ilerde buraya.ait resimler cekecegim o zaman İNSAALLAH birlikde degerlendiririz, Selamlar herkese,

Son düzenleme:

balkaya34

Kullanıcı
Herhalde bu resim ve bu yazı o hamamdan bahsediyor, @Eli bey İn konu hakkinda bilgisi olabilir ,Aydınlatırsa memnun olurum ,
Yazıyi yazan Dardanos dur,

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250211-121902_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250211-121902_Samsung Internet.jpg
    168.9 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_20250211-122449_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250211-122449_Samsung Internet.jpg
    158 KB · Görüntüleme: 17

drapeta

Kullanıcı
Selam arkadaşlar,,
Konuyu açan @aliveli44 kardesimizi bu vesile ile tekrar hatirladik , ALLAH RAHMET eylesin mekani Cennet olsun İNSAALLAH,
Konu ikerlemis belli bir nokdaya gelip orada kalmış,
@drapeta okumus begenmiş bunu gorunce basdan sona tekrar okudum,Bu vesile ilede @Eli bey kardeşimizin bahsettigi hamamlar konusunuda anlamıs oldum, Ve yerini mevkiisini buldum ve ikinci bir Balkayanında burda oldugunu ve Catal kaya konusununda bu bilgiler arasinda oldugunu anladim ve ,Isin garip tarafi Yine bu derenin bitiminde ilrrde Suyu ayada icilen cesme ,Karahasan köprüsü , Baş degirmen Barlemuti harabesi ve kilise ninde oldugu alana indigini anladım,
Bu konulari bilen ,Belgelerden okuyan ,Bilgi birikimi olan her arkadaş bir tek kudret hamamına odaklanir ve baska bir hamamin olmadigini sanarlar ve ,bazi bilgileri konusuldugundada sanki gerceklerin sadece kendi bildigi gibi olduguna inanır ve baska bir fikri kabul etmez, Burada hata ,Asil belgeleri bilgileri gercegin dışına çıkaran Bazan arti ,Bazan eksi koyanlardan, kaynaklaniyor,
@Eli bey in bilgisinin dogru oldugunu yine kendisi ile 2 yil gibi bir zaman zarfında görüşmelerimiz sohbetlerimiz sonunda o yeride anladim.ve buldum ,Yer ayni alan icinde ,Fakat isimleri biraz değişmiş fakat anlamı ayni olan bu dereyide buldum zaten bu alanda ama bu dereye hic girmemişdim, Verdigi degerli bilgilerden dolayi TEŞEKKÜR ederim , Ilerde buraya.ait resimler cekecegim o zaman İNSAALLAH birlikde degerlendiririz, Selamlar herkese,
slm balkaya ustam... uzunnnnnnn zaman oldu görüşmeyeli umarım herşey yolundadır.. kudret kaleyle alakalı birkaç resim yüklücem ve senin ustam özellikle dikkt etmeni rica etcem. hora tepe kemençe baş değirmen hepsi birbirinne bakıyor..

balkaya34

Kullanıcı
slm balkaya ustam... uzunnnnnnn zaman oldu görüşmeyeli umarım herşey yolundadır.. kudret kaleyle alakalı birkaç resim yüklücem ve senin ustam özellikle dikkt etmeni rica etcem. hora tepe kemençe baş değirmen hepsi birbirinne bakıyor..
Haydi bakalim usdam ,,
@drapeta
usdam
Hersey yolunda ve çoook yok katettim İNSAALLAH

drapeta

Kullanıcı
Haydi bakalim usdam ,,
@drapeta
usdam
Hersey yolunda ve çoook yok katettim İNSAALLAH
hora tepe nin üstünnnde kemençe var derler aslında altındadır büyüklüğüne bakarmısın hemen üstü hora tepe karşısı baş değirmen kudretkale onlarıda atıcam fikirlerinni merak ediyorum ustam

Ekli dosyalar

• 123654789 1448.JPG
    123654789 1448.JPG
    1.1 MB · Görüntüleme: 16
  • 123654789 1447.JPG
    123654789 1447.JPG
    289.5 KB · Görüntüleme: 10

balkaya34

Kullanıcı
hora tepe nin üstünnnde kemençe var derler aslında altındadır büyüklüğüne bakarmısın hemen üstü hora tepe karşısı baş değirmen kudretkale onlarıda atıcam fikirlerinni merak ediyorum ustam
Usdam eger sizin bilgi veya belgelerinize uyuyorsa sorun yok demekdir, Elinizdeki veya darağacınızdaki bilgiler oturmalıdır,

KaranLik

Kullanıcı
Böyle bir bilgi vardı ekleyeyim dedim belki işine yarayan olur. Çalkaya ustadan alınma bir bilgi.

Ekli dosyalar

• 1000035674.jpg
    1000035674.jpg
    320.1 KB · Görüntüleme: 15
Üst Alt