şelale görsel | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

şelale görsel

cantar

Kullanıcı
Cevap: şelale görsel

asi avcı kardeşim bölge neresi tepsideki tabaktaki balık konusuyla örtüşüyor gibi geldi bana

Sarpedon

Kullanıcı

Balığın pitogram olarak dinlerde, kültürlerde anlamı nedir. Bir balık işareti neden bir mahsene yönlendiriyor? Şelale yada su diyelim, neden bir mahsen için kamufle aracıdır.?
Arkadaşlar, bu tarz kimin tarzıdır sizce.
Bilen arkadaşlar fikirlerini açıllasınki bu hep karşımıza çıkan şelale ve balık işaretleri konusunda bilgi sahibi olalım.

SEVALİ

Kullanıcı

Sayın ASİAVCI hayırlı olsun.

doktor1

Kullanıcı

aynen ustam en fazla yarım saat, bence sen havalar soğumadan oltanı at

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

kaçan balık büyük olsa da, kaçamayan balıklar ızgara olur. ızgara dediğin de yarım saate hazır olur sayın doktor. göz kırp

Sarpedon

Kullanıcı

Bakıyomda herkeste bir iştah var. Buranın işi çoktan bitmiş. Asi usta görsel olarak koymuş. Az çok onun tarzını biliyorum. O çürük malı tezgaha koyar., iyi malıda tezgahın altında saklar. Demedi demeyin.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

Bakıyomda herkeste bir iştah var. Buranın işi çoktan bitmiş. Asi usta görsel olarak koymuş. Az çok onun tarzını biliyorum. O çürük malı tezgaha koyar., iyi malıda tezgahın altında saklar. Demedi demeyin.

burada neler görüyorsunuz sayın sarpedon? bize biraz açıklarmısınız. kaç figür görüyorsunuz ve nasıl yorumluyorsunuz bunları. benim gördüklerimi sizde görüyor ve gerçekten buranın bittiğine inanıyorsanız, ben ikna olmaya hazırım. :p dinliyorum buyurun

Sarpedon

Kullanıcı

Harbici ustam. Dikkatini çekerim. Şelalin debi akışı zamanla hızını yitirdiği için ayan beyan giriş ortaya çıkmış. Yoksam böyle bir yere ulaşmak çok büyük bir projedir. Neden sence o hilti deliği var ortada. Birileri boşluk aramış. Neden. ! Çünkü o kapak kayaya öyle oturtukmuş ve harçlanmış. Umarım biraz açıklayabildim. Buranın işi bitmesiyse demek ben nişey bilmiyom:)

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

peki sayın sarpedıon. sanırım sizin de bilginiz dahilindedir ki; her türlü gömü defin v.s. de kullanılan hayvan figürlerinin, bir anlamı mutlak vardır. ve bu havyanların yaşamlarındaki gayeleri, özellikle, gömü v.s. de bize çok büyük şeyler anlatır. değilmi?
yani hayvanların doğasını bilen, neye göre ve nasıl yaşadığını bilen birisi tarafından o hayvanın figürde işlenişi bize bir şeyler anlatır. doğru mu? tabi ki doğru değil mi?

şimdi siz Asi ustanın çembere aldığı balığı boşverin. burada başka bir balık düşünün. bu balık yavrularını bırakmak için ne yapacak? tabiki dere boyunda gerekirse şelaleleri de sıçrayarak, atlayacak. dereden yukarı çıkacak. ve ne yapacak???? yavrularını , yumurtalarını yukarı bırakacak. buna da doğrudur dediğinizi duyar gibi oluyorum.

şimdi ben aşağıya bir aynalı sazanın,, şelaleden yukarı zıplayan resmini koyuyorum.

siz yine bilmeye ve yorum yapmaya lütfen devam edin sarpedon usta. tecrübelerinizi esirgemeyin. ama başkasının yorumuna yorum yapmazsanız ben şahsım adına memnun olurum. saygılar.

Sarpedon

Kullanıcı

Harbici, elbette hayvanların işaret olarak kullanılması seninle hemfikir olup aynı kanıdayım. Benim yorumum gördüğüm kapı hakkındadır. Suyun kesilmesiyle ortaya çıkan kapıdır fikrim. BurAnın işinin bittiği konusunda inşallah yanılıyorumdur ki herkes haklı çıksın. Çevrede ne var ne yok onu sadece kayaya bakarak analiz etmek yanlıştır, bilmeyenleri yanlış yönlendirmedir.
Asi ustamız en azından noktayı koyacaktır. Kimse haklı yada haksız değil konusunda değildir demek istediğim. Umarım anlamışsındır beni.
Bence ora, hristiyanlık ile alakalı. Balık var. Balığın pitogram yami işaret olarak kullanılması isevi geleneğidir. Hz. İsa,nın göldeki balıkları çoğaltma mucizesidir. Bereket, bolluk zenginlik anlamındadır. Eşkiya işi ise ben pek anlamam işinden.
Çalkaya kardeşim sanırsam bu eşkiya konusunda bayağı bi bilgili.
Yani uzar gider konuşma.
Fikir çok yani. Gelen fikir yazıyor. Forum olduğu içinde gayet doğalyani demi.
Selamlarımla

Üst Alt