Reis, bu kadar bilgi nerden? Yaşayarak mı öğrendin, iyi bir usta yanında mı yetiştin?direk değirmene inen patika var ya o patikadan gelrken değirmene gelmeden 50mt kala tahmini, solunda taş yığından bir kare höbek olması gerek üstüne darı ve un konulur sırta yüklemek ve at yüklemek için... derden yüksekde bir yerdir burası meyildir karyağdı gibi burda dereden topladıkları farklı rekdeki taşlardan bir çocuk mezarı vardır çerçeve yapmışlardır... onu bul kafi ... geri kalan da başkasına kalsın daaa....
açılmış yerlerde satlerce zamman geçirdimve hala geçirmekdeyim...Reis, bu kadar bilgi nerden? Yaşayarak mı öğrendin, iyi bir usta yanında mı yetiştin?
sayın abim ve ustam benimde değirmen ve şellele konularım vardı hatırlarsanız .. bunlar dan sistemi baz alarak. akdarmaya çalşdım... ne kadarı çalkaya ustanın yerine uyar bilemem...çok küçük farklılıklarla, benzeri yerde resmi kazıya refakat ettim. gizemini tam olarak çözmemiz epey bir zaman aldı.
değirmen ,değirmen sıradan şahsa ait olmayıp ,kilise hizmetinde ,silah sevkiyatının baş aktörü idi. dönem olarak eskiye gitmez.
balık ,bir yığıntı içinde değil, çağlayanın altındaki gölde su seviyesinin altında çağlayanın sağına gelir ,ayni buradaki gibi görünmez noktada idi.göl boşaltılırken meydana çıktı. 7 basamak suyun dışında değirmenin hemen sağında i,di.
değirmene su taşıyan kanal kayaya oyulmuş bazı yerleri horasanla kapatılmıştı.ortaya yakın bir yeri hafif dirsek şekli verilmişti.
sofra taşı buranın biraz açığında arazi içinde idi.
3 basamak ,suyun değirmen tarafında yakın bir kısımda idi.
kızın mezarı belirsiz,veren bulgusu kapalıda idi.
yine biraz açığında,oturak hemen sol çaprazında derenin kenarında kaynak suyu.
akar istikametinde biraz mesafeli ayrı iki gölle birlikte göl üçlerdi. onların şelalesinin bir çok küçük bir diğeri burdan küçük. acaba burada göller varmı. tek noksan onlar görünüyor.
balığın odası suyla ilintili. ayrıca uzun kişiyi aşan tünelli mahzen girişi. basamaklarla değirmen arası kuyu... değerli mezar. ve çok değerli sadece malzeme için yapılmış balığın odası. ayrıca burdan çıkışlı farklı yönlerde bir çok detay.
bilinçli sistemli yapılmış bir yer.
örtüşen bazı noktaları olsa bile,wolf usstam, burada balık ,ayrıca ,yedi ve üç basamak var. bunlar olayın seyrini değiştirir.sayın abim ve ustam benimde değirmen ve şellele konularım vardı hatırlarsanız .. bunlar dan sistemi baz alarak. akdarmaya çalşdım... ne kadarı çalkaya ustanın yerine uyar bilemem...
Ahh ahhh! Elinin oğlunun şelalesi var, değirmeni var, balığı var, balinası var... Bir kedim bile yok...örtüşen bazı noktaları olsa bile,wolf usstam, burada balık ,ayrıca ,yedi ve üç basamak var. bunlar olayın seyrini değiştirir.
sende ,balığın ,balinası var. odası ünyeye yeter.