Surfer'le Metal ve Boşluk bulma yöntemi

Ameca

Kullanıcı
Yasaklı
Mapsor deki izlekler topragı zımbalıyor.earth ve benzeri harita uydu izlekleri mapsorc aşık atamaz..
Mapsorce ile izlek alalim diyorsun. Earta yonelmeleyim diyorsun.
Depoyu taradigin resimleri vardi onudami mapsorce taradin. Ayrica buyuk bir alani taramisi 6 donum gibi ama daha az donum.belirtmistin farkinda degildin buyuk.baktigindan.
Mapsource ile elle izlek yaniltiyor ne kadar bir alani cizdigin belli degil buyuk ciziyoruz. Elle amk hazirlanip 1.5 donum ayarlamak gerekiyor heralde.

A21MEDLi

Vip Üye
Mapsorcu iyi anlayabilaeydin kafan karışmazdı..Neyse senin kafanı karıştırmiyayım.
Askerde bir laf vardı,"Bildiğin yol en iyi yoldur"diye amk dosyasını earth te araziyi görerek hazırlaya bilirsin,fakat mapsorde amk hazırlarken araziyi görme şansın yoktur...
ddd ss sss kordinat sistemine girme,çünkü uzun bi hikaye yaziyla anlatılacak birşey degil..

reddanger

Kullanıcı
Arkadaşlar elde ettiğimiz koordinatlarin görüntü olarak Google earth ve başka bir yazılımda birbirine yakın da olsa farklı yerleri göstermesi normal bir durum mu ? Aynı koordinatin Google earth üzerinde isaretledigimizde tarihleri değiştirince yerinden oynaması gibi. Sapma dedigimiz olay bundan kaynaklanıyor olabilir mi ?

A21MEDLi

Vip Üye
Arkadaşlar elde ettiğimiz koordinatlarin görüntü olarak Google earth ve başka bir yazılımda birbirine yakın da olsa farklı yerleri göstermesi normal bir durum mu ? Aynı koordinatin Google earth üzerinde isaretledigimizde tarihleri değiştirince yerinden oynaması gibi. Sapma dedigimiz olay bundan kaynaklanıyor olabilir mi ?
surferden elde ettiğimiz kordinatı,google earth ten ve benzeri haritalardan noktalama şansımız sıfır..
biz tarihleride geriye alsak değişmez..çünkü earthın aldığımız kordinatın gerçekliğini bilmiyoruz...

evimin yanındaki parkın su deposunun yanında kordinatını el GPS ile alıp earth ile karşılaştırım.. sapması ne kadarmış sonucunu bende merak ediyorum...

reddanger

Kullanıcı
Garmin etrex 20 el GPS cihazı hakkında bilgisi olan var mı almayı düşünüyorum da kalitesi özellikle nasıl ?

A21MEDLi

Vip Üye
Garmin etrex 20 el GPS cihazı hakkında bilgisi olan var mı almayı düşünüyorum da kalitesi özellikle nasıl ?
Garmin Marka olarak çok iyi fakat etrex 20 elimde kullaniyorum memnun degilim,noktayı bulduk diyelim 1dkk.sonra kordinatlar bi türlü durmuyor habire rakamlar oynuyor buda Noktalama konusunda sıkıntı yaratıyor.garmin 15 dkk elimde bekliyorum hallen oturdugum yerin kordinatını net olarak bi türlü öğrenemedim ve pusulası yok
Garminin başka modellerine bakarsan iyi olur

reddanger

Kullanıcı
Garmin Marka olarak çok iyi fakat etrex 20 elimde kullaniyorum memnun degilim,noktayı bulduk diyelim 1dkk.sonra kordinatlar bi türlü durmuyor habire rakamlar oynuyor buda Noktalama konusunda sıkıntı yaratıyor.garmin 15 dkk elimde bekliyorum hallen oturdugum yerin kordinatını net olarak bi türlü öğrenemedim ve pusulası yok
Garminin başka modellerine bakarsan iyi olur
Senin onerebilecegin bir marka model var mı usta ?

Ameca

Kullanıcı
Yasaklı
Mapsorcu iyi anlayabilaeydin kafan karışmazdı..Neyse senin kafanı karıştırmiyayım.
Askerde bir laf vardı,"Bildiğin yol en iyi yoldur"diye amk dosyasını earth te araziyi görerek hazırlaya bilirsin,fakat mapsorde amk hazırlarken araziyi görme şansın yoktur...
ddd ss sss kordinat sistemine girme,çünkü uzun bi hikaye yaziyla anlatılacak birşey degil..
Ustam mapsoruce de israr etmenin yersiz oldugunu dusuncesindeyim. Hic gerek yok onla ugrasmaya )))) vallahi diyorum . Senin bir bildigin.vaarsa benimde bildigim var. İkimizin bildigi ayni sey . Ne gerek var olcegi 2 kilometre uzakta gerek yok. Ha dersen El gps icin evet kullanilmali.
Zaten surferde digitizede her sekilde dd.ss.sss farkli olan bir sekilde x noktanin koordinati aliyorsun.
Hersey . 4 nokta 5 nokta ve 6 nokta )))

Son düzenleme:

Ameca

Kullanıcı
Yasaklı
Ne kadar pahali o kadar kalite . İslemci beyni ne kadar iyi o kadar iyi. El gps ile sifir sapma ile gidilemez minumum 1.1.5 metre gitse op basina koy engebesiz duz arazilerde.
Sifir sapma ile Gnss topcon marka vs tarla.olceller gider. Onlarda 100 milyar ustu degisyor tabi.

Üst Alt