KERVAN ustamız cevaplamış. ben ,kaya üzerinde kireç çözücü kullanırım. her tür horasanlar da mutlaka kireç karışımı olduğu için,
kireç çözücüyü üzerine döküldüğü zaman,kireçler çözülmeye başlar ve bu da üzerinde kabarma kaynama yapar. horasan olmayan kaya üzerinde ise normal su gibi akıp gider,bir etki yapmaz. eğer o kaya komple yapma ise her yerinde de ayni hal olur. diğer kayalara da dökerek test edebilirsin.
üçleme konusuna da bir iki cümle ilave yapmak gerekirse, BOZKURT ustamzın mı veya bir başka ustamızınmı bununla ilgili konusu vardı. eğer konuyu paylaşan ya da bilen varsa bildirir. ben bulamadım.
iyi biliyorum ki ,üçgen hesabı tek bir sistemle yapılmamıştır.uzun kolun yani dar kısmın olduğu yer veya çok yakını denir. vaya uzunluğunun ölçüsü ile ,üçgenin içine veya dış ters istikamete gibi ya yarısı ölçüsü ya tamamı da olanları kabul edilir.bilinen hesapların dışında, üçgenin kollarının çok yakın ara istikametlerinde dışına ve üç kolun olduğu yerlerin bile kullanıldığı bile olur.
orjinali vardı ama maalesf paylaşamıyorum. bu tarzda, köşelerin dış ve iç kısımları ve orta ara noktanın da yine dış ve iç kısımları ,yönetim tarafından verilen sistemdi.
bunun yanın da ,hiç bir anlam taşımayan bir hesap içermeyenleride çıkarsa şaşmayalım.
ALİÖMER ustam tespitine güvenmelisin. eğer ora da üçgen hesabı varsa,boşaltılmamışsa ,senden kaçacağını sanmıyorum.
selametle inşaallah.