Ucgen dediğin boyle olur. | Sayfa 4 | Define işaretleri ve anlamları

Ucgen dediğin boyle olur.

Sarpedon

Kullanıcı
Cevap: Ucgen dediğin boyle olur.

marcus arkadas cevrede dokuk kirik comlek parcalari mevcutmu? mevcut comlek parcalari sunagin yakinlarinda mutlaka olmasi gerekiyor.
en azindan kimlere ait olmasi konusunda bir fikir edinebiliriz.
ben bu ucgene bakinca aklima arsiz sarap tanrisi dionysos un solenleri aklima geldi, daha once boyle bir ucgenin rituel ayinlerde kullanildigini gordum.

acaba b bizim anadoluda cokca konusulan, bir okadarda mistik olan bachus ayinlerinin yapildigi yermiydi acaba. hakkatten suphelendim bu yerden,
arkeoloji literaturunde bu bachalarin konusu bir o kadarda ilginc.
valla merak ettim sahsen burayi.
yani bu ucgenin yakininda pek zengin yerler olmasa bile sanirsam cevresinde gizemli oldugu seyler konusunda eminim.
ucgenin o bolgede ozellikle grek ve roma literaturundeki sembol ask tanricasinin semboludur. grekler afrodit, romalilarda venus derdi,
venus ucgenle eslestirilirdi.
sayet gercekten orasi oyle bir yer ise bayagi onemli bir yeri gormus oluyoruz, yaniliyorm belki.

kolay gelsin

Gitti

Kullanıcı

Google Earth ile uydudanda o bölgeye bakmanızı tavsiye derim.
Ben bircok kez bunu yaptım ve gittiginizde orada göremediginiz fakat uydudan bakınca kuşbakışı görülen eski yerleşim kalıntıları mevcuttu.

Daha gecen gün uydudan baktım ve eski yerleşim kalıntısı buldum arastırma yaptıgım bölgede.

Sende incelersen belki sıradışı birşeyler görebilirsin uydudan ve işinde kolaylaşabilir.

MaRCuSS

Yasaklı
Yasaklı

Sapredon,bu ucgenın cevresınde bahssettıgın canak comlek parcaları yok,yakınlarındada yok,kayalıgın guney kısmında adak baglama ve kurban ettıklerı ayın yerı var,ordan cok ılgınc bır kare resım var ,bulursam atayım kendın bır bak,medenıyet hakkında belkı bır fıkır olur,dionyos eskı yunan yanı greek tanrısıdır,burda greek kısa donemde olsa yasantı olmus,eskı kalıntı vs yok,fakat romanın uzun suren bır yasantısı olmuş,buranın cevre resımlerınden fırsat buldukca eklerım bakalım donemı hakkında bilgi edınebılecekmıyız.

MaRCuSS

Yasaklı
Yasaklı

Bu resmı ayin yerinde cektım cok ılginc,kaya uzerinde gorulen siyah yerler ustte kesılen kurbanın akan kanlarıdır,kanların aktıgı yerde seytan ve adam yuzu var.
burası ucgen kayanın hemen alt kısmında kalıyor.

MaRCuSS

Yasaklı
Yasaklı

Burasıda adak baglama yeri,ayin yerine 5mt doguda.

MaRCuSS

Yasaklı
Yasaklı

İkinci resim ucgenın sıvrı uc yonu cevre resmıdır,ilk resım ters istikamet batı yonudur,onunda ıbıgı olan papagana benzer bır kus belkı bır medenıyet sımgesı.

Gitti

Kullanıcı

Bu resmı ayin yerinde cektım cok ılginc,kaya uzerinde gorulen siyah yerler ustte kesılen kurbanın akan kanlarıdır,kanların aktıgı yerde seytan ve adam yuzu var.
burası ucgen kayanın hemen alt kısmında kalıyor.

UStalar buna acıklık getirebilir mi acaba?

2 bin sene evvel akıtılmıs bir kan kaya üzerinde siyahımsı bir tabaka şeklinde kalabilir mi?

Sonucta kan organik biyolojik bir mesele ve acık havada toprak kaya üzerinde belki yüzbinlerce cesit bakteri,mantar ve mikrop bulunuyor.

Malumunuz insan ve hayvan ve diger bircok varlıgın vücutları kemikler harici herseyiyle bakteri vb canlılarca yok ediliyor,kanda buna dahil olmalı.

Bu siyahımsı tabaka kan degildi ateş is kalıntısı olabilir mi?

Bu ayrıntıyı ilkkez duydugum icin soruyor ve irdeliyorum.

Bu arada; adak baglama yeri vs harika üstad.İnş hayrını görürüsün buranın.

impossibleman

Kullanıcı

Çok güzel yerler. Anlattıklarınıza bakarak defin işlemleri ve adak yerlerini bulmuşsanız aradığınızın da o kadar yakında olduğunu çözmüşsünüzdür sanırım. Hayırlı olsun.

Sarpedon

Kullanıcı

Marcus resimler için teşekkürler. Siz şimdi kendinize göre bazı savlardan yola çıkarak orayı sunak yada kurbanların bağlandığı yer olarak tahmin ediyorsunuz.
Şimdi şöyle bir şey var.
Bak şimdi benim neden bu üçgen konusunda haklı olduğumu izah etmek istiyorum. Yeri yüzey araştırmaları ile incelemek farklı olurdu. Sitedeki arkadaşlarda konuyu daha iyi anlardı.
Şimdi iyi okumalısınız bunu, çünkü bazı zamanlar bu işlerin eğitimini almış insanlara kulak vermek gerekir..
Şeytan dediğin kimdir biliyormusun.
Antik çağda, yada pagan anadolu coğrafyasında şeytan unsuru o dönemin dinlerinde varmıydı yokmuydu.
O şeytan dediğin sana bahsettiğim bachaların şölenlerinde yer alan aslında bir tanrıdır. Kimdir biliyormusun. PAN. Güzellik tanrıçası Afrodit ile Topal Hefastosun oğludur. Her üçüde olymposludur.
Pan çirkin bir çocuktur. Ayakları keçiye benzer, alnının üzerinde kısa iki boynuzu ve çok çirkin bir görünüme sahip olduğu için, ıssız ormanlara dağlara taşlara saklamıştır kendini. İnsanları korkutmasıyla nam salmıştır.
Pan kime benziyor şimdi. Hristiyanlığa geçiş yapan şeytana. Elinde yaba bulunan kuyruklu zebaniyi resimli incillerde umarım görmüşsündür.
Şimdi benim Pan seninde o şeytan dediğimiz kabartma ın orada ne işi var. Bu sorunun cevabını bulursak, orda ne olacağınıda kestirebiliriz.
Bazan bana az kulak ver emi.
Kolay gelsin.

Sarpedon

Kullanıcı

Unutmadan şunuda ekleyeyim. Copy paste usulü çalışmıyorum haberin ola.
Kolay gelsin.

Üst Alt