Marcus resimler için teşekkürler. Siz şimdi kendinize göre bazı savlardan yola çıkarak orayı sunak yada kurbanların bağlandığı yer olarak tahmin ediyorsunuz.
Şimdi şöyle bir şey var.
Bak şimdi benim neden bu üçgen konusunda haklı olduğumu izah etmek istiyorum. Yeri yüzey araştırmaları ile incelemek farklı olurdu. Sitedeki arkadaşlarda konuyu daha iyi anlardı.
Şimdi iyi okumalısınız bunu, çünkü bazı zamanlar bu işlerin eğitimini almış insanlara kulak vermek gerekir..
Şeytan dediğin kimdir biliyormusun.
Antik çağda, yada pagan anadolu coğrafyasında şeytan unsuru o dönemin dinlerinde varmıydı yokmuydu.
O şeytan dediğin sana bahsettiğim bachaların şölenlerinde yer alan aslında bir tanrıdır. Kimdir biliyormusun. PAN. Güzellik tanrıçası Afrodit ile Topal Hefastosun oğludur. Her üçüde olymposludur.
Pan çirkin bir çocuktur. Ayakları keçiye benzer, alnının üzerinde kısa iki boynuzu ve çok çirkin bir görünüme sahip olduğu için, ıssız ormanlara dağlara taşlara saklamıştır kendini. İnsanları korkutmasıyla nam salmıştır.
Pan kime benziyor şimdi. Hristiyanlığa geçiş yapan şeytana. Elinde yaba bulunan kuyruklu zebaniyi resimli incillerde umarım görmüşsündür.
Şimdi benim Pan seninde o şeytan dediğimiz kabartma ın orada ne işi var. Bu sorunun cevabını bulursak, orda ne olacağınıda kestirebiliriz.
Bazan bana az kulak ver emi.
Kolay gelsin.