Uyuyan Hayvan Figürü... | Define işaretleri ve anlamları

Uyuyan Hayvan Figürü...

ergenekon60

Kullanıcı
selamünaleyküm arkadaşlar burası kiliseye çok yakın olan bi arazi ve burada kilisenin kuzeyinde traşlanmış zemine dik yüksekliği 3mt genişliği 12mt olan bi kayanın yüzünde uyuyan hayvan figürü ve önünde sağ alt taraftada iki adet üst üste kanal oyması mevcut kanalların uzunluğu 60 cm figürün altındaki çarpı işaretinin altına çubuklar boşluk verdi ufak bi çalışma yaptık yaklaşık iki sene oldu...fotoda görünen taşlar çalışma yapılan yerden çıktı kayanın yönü doğuya ve dereye bakmakta kanalları iki metre yanında yerde bi düz kaya var görebildiğim emareler bunlar siz değerli üyelerimiz ve ustalarımızın görüşlerine sunuyorum ve herkese bol nasipler diliyorum kolay gelsin...
5YllDD.jpg

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
ve aleyküm selam ustam.
5ylldd.jpg

uyuyan hayvandaki kastınız çizdiğim yer olmalı. bu kayanın üst sağa doğru murçlanmış olduğu görülüyor. varsa ,ok yönlerinin önden ve arkadan görüntüsü çok iyi olur.
iki kanal yatay. pek rağbet edilir görünmesede,her halde boşuna değil. böylesi yatay kili olan basamak vs lerde sol kısmında bir giriş aranmalı.
oewwx7.jpg

sol kısım buralar olmalı. üste doğru yatay kanallar görülüyor. acaba ağaç gölgesindenmi kaynaklanıyor.emin olamadım.
emin olduğuım kayanın etek kısmında muazzam bir traşlanma mevcut. resimler biraz yerin önemine uygun yeterlikte olamamış. ama işçilikli olduğu tartışılamaz ve bura da en az bir gizem barındırmalı.
tespitine güveniyorsan ,yanılacağını pek düşünmüyorum. kayanın sağ kısmını ve solu daha ayrıntılı görebilseydik,belki ilave edeceğimiz detaylar olabilirdi. selametle kardeşim.

ergenekon60

Kullanıcı
ve aleyküm selam ustam.
5ylldd.jpg

uyuyan hayvandaki kastınız çizdiğim yer olmalı. bu kayanın üst sağa doğru murçlanmış olduğu görülüyor. varsa ,ok yönlerinin önden ve arkadan görüntüsü çok iyi olur.
iki kanal yatay. pek rağbet edilir görünmesede,her halde boşuna değil. böylesi yatay kili olan basamak vs lerde sol kısmında bir giriş aranmalı.
oewwx7.jpg

sol kısım buralar olmalı. üste doğru yatay kanallar görülüyor. acaba ağaç gölgesindenmi kaynaklanıyor.emin olamadım.
emin olduğuım kayanın etek kısmında muazzam bir traşlanma mevcut. resimler biraz yerin önemine uygun yeterlikte olamamış. ama işçilikli olduğu tartışılamaz ve bura da en az bir gizem barındırmalı.
tespitine güveniyorsan ,yanılacağını pek düşünmüyorum. kayanın sağ kısmını ve solu daha ayrıntılı görebilseydik,belki ilave edeceğimiz detaylar olabilirdi. selametle kardeşim.
ikizceli usta gösterdiğin ilgi alaka için teşekkürler ...bu kayanın sol başında kayaya oturtumuş kaplumbağaya benzer bi kaya var ve onun alt tarafıda yuvarlak bi kayada siyah renkte yazılar mevcut kaplumbağaya benzer hayvan hafif uyuyan hayvana doğru bakıyor ve sırtında pati izlerine benzer oyuklar var...

ergenekon60

Kullanıcı
buradaki kayanın sol başında kayaya oturtulmuş kaplumbağaya benzeyen bu kaya mevcut....
ZYBoJA.jpg

Üst Alt