Bölgede tespit edilen 3 değirmen var aldığım bilgiye göre en genç bu resimdeki(80-90yıllık), fırınıda 30m ilerideymiş şuan üzerinden yol geçiyormuşBilgiyi 2.elden alıyorum yanlışlık olmasın diye tekrar tekrar doğrulamaya çalışıyorum. bölgenin bi krokisini çıkarttırıyorum umarım daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz
Krokiye baktım ama siz ne bu krokiyle nede eşkiya belgesini bilenle istediğinize varamazsınız. İkinci ağızdan bilgi aldığınızı bilmemden ötürü de soruları kısıtlı tutuyorum. Siz şayet benim size sorduklarımı tespit veya teğyit ettirirseniz akış daha rahat olacaktır. Şuan done olarak elimizde sadece bir dere var ve yeni diye tabir ettiğiniz problemli bir değirmen. Tabi bu rivayette bir değirmen. Buranın Simyacı evi olup olmadığını bilmiyoruz. Hudut veya güvenlik noktası olup olmadığınıda bilmiyoruz. Bunu kanıtlayacak donelerin görsellenmesi gerekiyor. Eğer sizin dediğiniz yer gerçekten değirmense tam karşısında duran yol dibindeki kayalıkta elle yapıştırılmış üçgen şeklini temsil eden kayası içerisinde yüksek oranda demir olan bir kapı olmalı. Bu dahi bize hız kazandıracak bir donedir. Selametle.