Cevap: yılan işaret 2
muhterem ustam yorum istediğine göre,bir iki kelam yazalım.
öncelikle yanlış çalışma yapılmış. ölçüsünü yazmamışsın ama büyük olduğunu düşünüyorum.buda işin anlamını değiştirir ve derki;
benim , belli yönlerimde mesafeli, kalem,bölgenin büyük akarsuyu,karanlık derem, biraz yakınımda kilisem,pınarım,papaz ve asker mezarlarım, en yakınımdada ,sahte ve para mezarlarım,en önemliside ,sizin taşıyamayacağınız boyutta odalarım var.odalarım bir yığma gibidir ama doğal görünümlüdür,yönünü mesafesini bilmeyenler ihtimal bile vermezler. bu söylediklerim geniş bir alana ,her kısmındada farklı noktalara dağıtılmıştır. mezarlarımın bir kısmı yakınımdan geçen patikanın iç kısımlarında ,bir kısmı ise arazi üzerinde serpilidir.bu alan içince belli ağaçlar ve setler küçük tümsekiler vardır ,bunlar nirengi noktalardır ama siz anlayamazsınız der. hatta fazla uzağımda olmayan pınar tarafındaki tarlada , bir oda büyüklüğünde bir sazlık yani bataklığım vardır(suyu kurumaz) ama sizler onun bile bana ait olduğunu bilmezsiniz der.kısaca derde der. yanımdan hangi yöne dönerseniz dönün bir emaresine gidilir. dönemin mezarlığı dahi olacak.
ustam bölgeyi ve çevresini dönemden bu güne kalanları ne kadar biliyorsunuz.biraz açıklık getirebilirmisiniz. sağlıcakla...