Yoruma açık zengin alan

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Değerli ustam @Roni bilgi sana gelmez.sen bilginin peşinden gidersen o bilgiye sahip olursun.burdaki o yazınızı bir duymamla başladı benim bitki merakım.daha annemin balkonunda ki bitkilerin ismini bilmezken.simdi bitkilerin yapısından yetiştiği toprağa,çok yilli bitkiden tek yada 2 yıllık bitkileri öğreniyorum.hergun sayfalarca bitkiyi okuyor buda yetmiyormuş gibi görsel taratıp nasıl olduğuna bakıyorum.yani değerli ustam.bilgiler burda mevcut bu mesajları okuyan ve bu bilime inan biri mutlaka açıp okumalı ki acaba ne diyor bana ne katar.onlar okunadikca azınlıkta kalırlar.bari bizleri yavaşlatma salar👍🤣
Bu şekilde öğrenme çabuk unutulur. Boş zamanlarda doğa gezisine çıkıp gözle pekiştirmek gerek. Hedefli olarak değil de sakin zihinle geziye çıkıldığında arazinin, tabiat ananın bize öğreteceği çok şey var.

HASMİR

Kullanıcı
Bu şekilde öğrenme çabuk unutulur. Boş zamanlarda doğa gezisine çıkıp gözle pekiştirmek gerek. Hedefli olarak değil de sakin zihinle geziye çıkıldığında arazinin, tabiat ananın bize öğreteceği çok şey var.
@Necat. Ustam sonuna kadar haklısın.imkan olsa doğada uygulamalı öğrenmek daha kolay ve kalıcı öğrenme sağlar.ama 6 tane bitkinin anlamını biliyoruz.en azından yaygın olan bitkileri bilsek ve çok yıllık tek yıllık oldugunu bilsek araziden daha fazla bilgi sahibi oluruz.bilmedigimiz ama önemli olan bitkileri es geçmiş oluruz.en azından biraz daha donanım şart diye düşünüyorum.ama bu şekilde de arastirmak önemli çünkü araziye çıktığında bir bitkiyi gördüğünde bu su demek olduğunu bilmen gerekli.ismini ilk defa duyduğum bitkiler var.teorikte uygulamalı da şart dediğiniz gibi.

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
@Necat. Ustam sonuna kadar haklısın.imkan olsa doğada uygulamalı öğrenmek daha kolay ve kalıcı öğrenme sağlar.ama 6 tane bitkinin anlamını biliyoruz.en azından yaygın olan bitkileri bilsek ve çok yıllık tek yıllık oldugunu bilsek araziden daha fazla bilgi sahibi oluruz.bilmedigimiz ama önemli olan bitkileri es geçmiş oluruz.en azından biraz daha donanım şart diye düşünüyorum.ama bu şekilde de arastirmak önemli çünkü araziye çıktığında bir bitkiyi gördüğünde bu su demek olduğunu bilmen gerekli.ismini ilk defa duyduğum bitkiler var.teorikte uygulamalı da şart dediğiniz gibi.
Sadece senin için söylemedim, genellikle telaş ve hevesle çıkılıyor araziye, bu algımızı kapatıyor. Mesela bir yer tespit ettik, etrafında ne var, hangi kayaçlar var, hangi bitkiler var gibi ayrıntıları tespit etsek işimiz bir sonrakine kolaylaşır

HASMİR

Kullanıcı
Sadece senin için söylemedim, genellikle telaş ve hevesle çıkılıyor araziye, bu algımızı kapatıyor. Mesela bir yer tespit ettik, etrafında ne var, hangi kayaçlar var, hangi bitkiler var gibi ayrıntıları tespit etsek işimiz bir sonrakine kolaylaşır
Sonuna kadar haklısınız değerli ustam.araziye çıkmadan önce kafada kuruyoruz heyecan yok.sakince sindire sindire araştırma yapacaksın diye. Ama işte araziye gelip taşları görünce herşey siliniyor kafada🤣taştan taşa atlayıp duruyoruz.sonra eli boş dönüyoruz.iste acemilik böyle birşey.araziye çıka çıka öğreneceğiz.birde siz değerli ustalardan ogrene ogrene.

Üst Alt