Arama sonuçlarınız | Sayfa 10 | Define işaretleri ve anlamları

Arama sonuçlarınız

  1. TATLARLI

    sıralı oymalardasın yan yüzeyinde batı yönüne bakıyor

    Cevap: sıralı oymalardasın yan yüzeyinde batı yönüne bakıyor Merhabalar. Diğer konunuza yorum yapmıştım sanırım görmediniz. Tekrar paylaşıyorum aynı şekilde. Aşağıdaki resimde çizmiş olduğum karenin sağ kısmı kesilmek istenen kısımdır. Sıralı şekilde dikdörtgen oymalar kesilmek istenen sınırı...
  2. TATLARLI

    Kaya mezarlar. Görsel

    Cevap: Kaya mezarlar. Görsel emeğinize sağlık güzel kareler. Güzel kaya mezarları asiavcı ustam paylaşım için teşekkürler hepsi birbirinden güzel.
  3. TATLARLI

    Bu Bir Kapak mı Acaba ?

    Cevap: Bu Bir Kapak mı Acaba ? Merhabalar tarihi bir bölge ise araştırma yapılabilir. Ancak göründüğü üzere doğaldır.
  4. TATLARLI

    Hilal ve yıldız

    Cevap: Hilal ve yıldız Emeğinize sağlık. Paylaşım için teşekkürler.
  5. TATLARLI

    haçlar 3 adet

    Cevap: haçlar 3 adet Asiacı ustam yer güzelmiş çekilecek fotoğraf çok. İlk fotoğraflardaki haçlardan birşey ummuyorum.Sıralı oymaların bulunduğu taş önemli. Çok uğraş verilmiş düzlenmiş traşlanmış alta doğru genişlemesi lazım komple kaya olarak oraya getirilmiş olması lazım. sıralı kareler olsa...
  6. TATLARLI

    s.a. başarılar

    Cevap: s.a. başarılar Merhabalar hoş bulduk
  7. TATLARLI

    Kırıkkale'den açılmış Tümülüs , Yapı Taşları , Oda ve Kapısı

    Cevap: Kırıkkale'den açılmış Tümülüs , Yapı Taşları , Oda ve Kapısı Değerli Yorumlarınız için teşekkürler.İçeriyi ne yazıkki kapatmışlar yolun sonu aydınlık değil küçük çökmelerde olmuş açıkcası sit alanı olduğu için birazda daha fazlasını fotoğraflama imkanım olmadı.
  8. TATLARLI

    Burgaz Zeytinyağı atölyeleri

    Cevap: Burgaz Zeytinyağı atölyeleri Elinize emeğinize sağlık bozkurt usta. 2. Resim tüm araziyi buldurur. Paylaşım için teşekkürler.
  9. TATLARLI

    antik taş kesim atölyesi

    Cevap: antik taş kesim atölyesi Paylaşım için teşekkürler avcı ustam. emeğinize sağlık.
  10. TATLARLI

    sıralı oymalar ve oyuklar anlamları nedir ve neyi ifade ederler

    Cevap: sıralı oymalar ve oyuklar anlamları nedir ve neyi ifade ederler Resimlerinizde gözüken mezar ile ilgili bir emare yok yarım kalmış yapılmamış mezar.. Ancak bu arazi benim ben bu arazideyim diyorsanız. Zirve tepelere çıkmalısınızki elle tutulur birşeyler olsun. Yaşantı olduğunu...
  11. TATLARLI

    Kırıkkale'den açılmış Tümülüs , Yapı Taşları , Oda ve Kapısı

    Merhabalar. Kırıkkale'den kendi çekimlerimle açılmış tümülüs örneğidir. Burası Kırıkkale'de zirvede bulunan bir tepedir. Yapı Kesme taşları Kayseriden getirildiği söyleniyor. Tümülüse ön kapısından değil , Tepenin arka tarafından tünel açılarak yaklaşık 25 mt ilerlenerek direk kapıya ulaşılmış...
  12. TATLARLI

    s.a. başarılar

    Cevap: s.a. başarılar Merhabalar hoş bulduk sefa bulduk. İlginiz için çok teşekkürler. En kısa zamanda paylaşımlara başlıyoruz inşallah. İyi forumlar.
  13. TATLARLI

    kül ne anlama geliyor

    Cevap: kül ne anlama geliyor Merhabalar. Medeniyete , Yılına göre değişen bir kavram kül. Toprak altından çıkması , küpten çıkması , ağaç dibinden çıkması vs. değişik şekillerde karşılaşılabilir. Anladığım kadarıyla sizin bahsettiğiniz toprakta kazarken karşılaşılan kül. Bu şekilde ise eğer...
  14. TATLARLI

    sıralı oymalar ve oyuklar anlamları nedir ve neyi ifade ederler

    Cevap: sıralı oymalar ve oyuklar anlamları nedir ve neyi ifade ederler Merhabalar. Aşağıdaki resimde çizmiş olduğum karenin sağ kısmı kesilmek istenen kısımdır. Sıralı şekilde dikdörtgen oymalar kesilmek istenen sınırı belirlemiş. Şimdi sağ taraftaki kısımı kesilmiş olarak düşünün. Karşısından...
  15. TATLARLI

    dere içerindeki tas

    Cevap: dere içerindeki tas Merhabalar. Ah bu ermeniler yokmu. Herşey doğru tamam. Ancak düşündünüzmü hiç niye söyledi. Bilse neden gidip almıyor diye. Zaten giden gitmiş , kendisi üşenmiş size git bak bakalım eskisi gibi duruyormu demiş. Size bahsettiği yer. Resimlediğiniz yer değil...
  16. TATLARLI

    küçük dikdörtgen oymalar

    Cevap: küçük dikdörtgen oymalar Merhabalar. Bölge karadeniz bölgesi olsa gerek. Ne yazıkki define ile alakalı değildir. Fotoğrafınızdaki dikdörtgen oymalar. Taş kesimi için yapılmıştır. Ancak kaya mezar kapağı için uygun olmadığı için yarım bırakılmış. Sıralı halde olmasının sebebi ise sıra ile...
  17. TATLARLI

    s.a. başarılar

    Cevap: s.a. başarılar Hoş bulduk sefa bulduk. Harbidefineci ustam. Şöyle diyelim ağırdan satıyorum birden aşılamamak lazım. Cevherler zamanla dahada güzeleşecek inşallah.. Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Sayın asiavcı ustam ve Sayın Harbidefineci. Saygılar Selamlar.
  18. TATLARLI

    Sarılmış yılan ve kayadaki işaretler

    Cevap: Sarılmış yılan ve kayadaki işaretler Merhabalar. ilk resimleriniz yapı ile alakalı simgedir. Define simgelemez. 3 nokta bulunan üçgende ise. Taşa sırtınızı verdiğinizde atlamalık olan küçük yeri geçip düz arazide yarısı yada tamamı toprak altında kalma ihtimali olan üçgen taşı...
  19. TATLARLI

    s.a. başarılar

    Cevap: s.a. başarılar Merhabalar. İnşallah Bende dahil olmaya geldim.Selamlar herkese
  20. TATLARLI

    kadeh işareti görsel

    Cevap: kadeh işareti görsel Hoşbulduk.Saygılar
Üst Alt