Arama sonuçlarınız | Sayfa 8 | Define işaretleri ve anlamları

Arama sonuçlarınız

  1. impossibleman

    Eşkiya Belgeleri Özel Çalkaya 28

    Cevap: Eşkiya kayıtları/eşkiya belgeleri hakkında gerçek belgeler Kırlarelinde, yuvan çifliği, rezve deresi kemerindenturtova köyü velika köyü kazan deresi(degirmen mahsen) bunun gibimi ustam. Pek anlamadım belki bişey çıkar diye yazıyorum
  2. impossibleman

    Yeni Başlayanlar için Bilinen İşaretler ve Çözümleri

    Saygıdeğer arkadaşlarım, basit ama sıkça hatırlamamız gereken işaretleri düzenleyerek katalog halinde bu konuya atacağım. Bu resimler sayesinde hatırlayamadığımız püf noktalarını hızlıca inceleyerek sonuca daha kolay ulaşabiliriz. İnşaAlllah faydalı olur. Son nokta tesbitlerimiz ve Arkeoloji...
  3. impossibleman

    Eşkiya Belgeleri Özel Çalkaya 28

    Cevap: Eşkiya kayıtları/eşkiya belgeleri hakkında gerçek belgeler Ustam bir bilgi geçti elime faydası olur niyetiyle paylaşıyorum. Bölgede olanlar bilgi verirlerse İnşaAllah. BU HÜDAVERDİGAN:muhittinde karlıdag da mevcut bulunan bir magra bu magraya direkli magra denir.(bu bölge xxxxt...
  4. impossibleman

    Burası koltuk taşımı değerli ustalarım

    Cevap: Burası koltuk taşımı değerli ustalarım Çok güzel yer. Üstadlar demiş herşeyi zaten. el deymemiş ve tüm işaretler yerli yerinde. Aşağıyıda çekmişsin ama gerek yokmuş :) Herkes aşağıdan yukarı bakıyor. Sn de tam baktıkları yerdesin kardeşim. Hayırlı olsun. Resim atabilirsem birkaç yer...
  5. impossibleman

    çeşmede ibrik

    Cevap: çeşmede ibrik Harbici kardeşim saolasın. Bu ibrikden bu köyde 1 tanemi acaba yoksa 3 tanemi var. Köydekilerin haberi yoksa yada zengin çıkmadıysa parası durur derim ben :) Çeşmenin önü arkasıda tadilat görmüşmü acaba. Yan duvarlar sonradan örme gibi ama.
  6. impossibleman

    Dibek taşı.

    Cevap: Dibek taşı. Burası eski ermeni yerleşimiymiş acaba. Köyün girişimi burası. Öyleyse çeşme nerede kaldı sormak lazım. Değilse yığma yinede ilginç.
  7. impossibleman

    çeşmede ibrik

    Cevap: çeşmede ibrik İbriği tam seçemiyorum biraz deforme mi olmuş acaba. Ne şekilde duruyor gören ve seçebilen varsa yardımcı olabilirmi. Tarif lazım yaşlandık sanırım :)
  8. impossibleman

    Kervan cesme

    Cevap: Kervan cesme Üstad mümkünse resimleri atabilirmisiniz. Çok öğretici olmuş. Buna benzer bir işaretimiz vardı çözümü yarım kalmıştı. Benzerlikleri ilginç. Kanas Ustam Papazın oturduğu taş demişti ya o zaman anlayamamıştım. Sanırsam şimdi anlıcam :)
  9. impossibleman

    Hatay gezisi, Müze, Klise ve Kaya mezarları

    Titus tüneli Kaya Mezarları Mükemmel mimari köprüler bunlar
  10. impossibleman

    Hatay gezisi, Müze, Klise ve Kaya mezarları

    Musa Ağacı İlginç bir Çaput bağlama yeri sanırım.
  11. impossibleman

    Hatay gezisi, Müze, Klise ve Kaya mezarları

    Belki birgün bizimde ayağımıza takılır :)
  12. impossibleman

    Hatay gezisi, Müze, Klise ve Kaya mezarları

    Bir arkadaşım gezmiş ve resimlemiş. Paylaşmak istedim. Güzel yerler.
  13. impossibleman

    Arslan ..görsel

    Cevap: Arslan ..görsel Ustam bencede saraya çıkar bu yol :)
  14. impossibleman

    Eşkiya Belgeleri Özel Çalkaya 28

    Cevap: Eşkiya kayıtları/eşkiya belgeleri hakkında gerçek belgeler Ustam Akdağmadeni Şeyhli köyünü gezdinizmi acaba. Heryer tarih kaynıyor. Videosunu izlemiştim köyün içindeki tarih eserler 2 müze doldurur sanırım. Eğer gezerseniz bilgi amaçlı resimlerini paylaşmanızı rica ediyorum.
  15. impossibleman

    bakraçlı zeytin dallı kuş, yılan, akrep, tavuk bacağı, kaplumbaga

    Cevap: bakraçlı zeytin dallı kuş, yılan, akrep, tavuk bacağı, kaplumbaga Bu kadar ustanın içinde bize azcık itelemek, el atmak düşer ancak ustam. İşaretlerin bence çok değerli işaretler. Bu işaretli taşın hizasından dereyi geçince bu işaretlerden biri hemen yakında kayada varmı onada bir...
  16. impossibleman

    bu işaret ne ifade eder...?

    Cevap: bu işaret ne ifade eder...? Yaa nasip. İnşaAllah hayırlısı olur. Kanas Ustamdan Allah c.c. razı olsun. Bizlerede hayırlısıyla nasip olur İnşaAllah.
  17. impossibleman

    bakraçlı zeytin dallı kuş, yılan, akrep, tavuk bacağı, kaplumbaga

    Cevap: bakraçlı zeytin dallı kuş, yılan, akrep, tavuk bacağı, kaplumbaga Saygıdeğer harbici ustam yakın bir işareti araştırmıştık zamanında. Sanırım Ermeni dönemi işaretleri ve zengin bir işaret. Bölge haritası diyebiliriz. A21medli üstadında dediği gibi medeniyete ve suya yaklaşmakda fayda...
  18. impossibleman

    oymaların girişi nerdedir....?

    Cevap: oymaların girişi nerdedir....? Kırmızıyla çizdiğim doğal görünümlü çatlaklar ve delikler gizlenmeye çalışılmış mahsen diyebilir. Ben Kırmızı ile çizdiğim yerlerin dibi toprakla doldurulmuş diyorum. Boşluk testi yapılabilir. Zaten heryeri kazmışlar sadece işaretlediğim yerin altı...
  19. impossibleman

    rölyefli asker paltolu..

    Cevap: rölyefli asker paltolu.. Daha net resimlerle incelenmeli bence. Dikkatimi çeken yerleri işaretledim. Saygılarımla
Üst Alt