Arama sonuçlarınız | Sayfa 5 | Define işaretleri ve anlamları

Arama sonuçlarınız

  1. babuba

    büyük kaya mezar

    arkadaşlar bu resimleri daha önce paylaşmıştım.ama ilgi alanım olması açısında sizden bildiklerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. 1. resim uzak plandan çekilmiş bir foto ve işaretlediğim yerleri önemli gördüm. ve sağda yuvarlak içine aldığım yeri yakın plan fotodan inceleyip ne olduğu hakkında...
  2. babuba

    kaya mezarın içinde

    açılmış bir kaya mezarı var arkadaşlar. benim sormak istediğim mezara girince kapağın olduğu duvarda hemen sağ tarafta oyulmuş bir üçgen var. yani şöyle diyelim: mezara girer girmez hemen sağımızda kapağın olduğu duvarda.yaklaşık 15 santim boyunda. bu üçgen ne amaçla yapılır bilgisi olan...
  3. babuba

    yeni fotolar

    Cevap: yeni fotolar yorumlar için teşekkürler. bir doğa fotoğrafçısı olarak insanoğlunun hangi devirde olursa olsun yeteneği harika olduğunu düşünüyorum. ha burayı tahrip etmek hiç aklımdan geçmiyor. ama ben hali hazırdaki yönetmelik ve kanunlar hiç anlamıyorum. mezapotamyaya dahil olmamız bir...
  4. babuba

    yeni fotolar

    Cevap: yeni fotolar çelenk gibi derken işaretleyebilirmisin? bu arada pek yorum göremedim arkadaşlar yokmu yorum :(
  5. babuba

    yeni fotolar

    Cevap: yeni fotolar orda birden çok mezar olduğunu düşünüyorum. dediğin yerin de en büyük mezar olduğunu düşünüyorum. ustaları bekliyoruz bakalım...
  6. babuba

    yeni fotolar

    Cevap: yeni fotolar bende tavuk ayağına benzettim tecrübeli yorumcuları bekliyorum. ama zirve çok ilgimi çekiyor. bakalım yorumlara göre hareket edecez. o işaret düzlügün bittiği tepenin başladığı yerde harabelere en yakın işaret.
  7. babuba

    yeni fotolar

    Cevap: yeni fotolar
  8. babuba

    yeni fotolar

    Cevap: yeni fotolar Ve çevresinden görüntüler...
  9. babuba

    yeni fotolar

    Selamlar .. aynı kayadan çektiğim bu görüntüler var. kaya güney batya bakıyor yalnız güneye daha yakın. bu kayanın 300 metre aşağısında düzlükte tabanından mozaik çıkan evler (yerleşim yeri var). ve yakınlarında yerleşim yerinin doğusunda kilise olduğu sanılan bir yapı var. yorumlarınızı bekliyorum.
  10. babuba

    artı işareti

    Cevap: artı işareti yok çakıl demedim zaten ama burada insanlar bişeyler yapmaya çalışmış. farklı amaçlarda olabilir. gittiğimde çevresinde mezar arayacağım bi de istediğiniz geniş alanlı fotoları alacağım. ama benim anladığım hediyesi alınmış birkaç mezar ve arayacağımız bir tünel girişi...
  11. babuba

    artı işareti

    Cevap: artı işareti bu olasılık benimde düşünmediğim bişey değil. bu işaretin 10-15 metre kuzey batısında el yığması olduğunu düşündüğüm taşlar var. çevrede başka bir yerde böyle bi oluşum yok. insan eliyle yapıldığı kesin ancak yığma bir miktar dağılmış ya da dağıtılmış ama sonuca...
  12. babuba

    artı işareti

    Cevap: artı işareti söylediklerinizi anladım. çevresinde mezar olabilecek müsait çok yer var. horasanla kaplanmış yerleri üstün körü aradım ama benim tahminim mezar girişleri kayaların yan tarafından çukur açılarak kayanın altından oyulmuş kapılı ve odalı mezarlar olduğudur.bu tepenin 4-5 km...
  13. babuba

    artı işareti

    Cevap: artı işareti açıldığını nerden anlıyorsunuz.pek oynanmış bir yere benzemiyor. yani açıldığı kanısına nerden vardınız. peki kasa tabirinden kastınız nedir. bir oda falansa girişi nerden olabilir. daha önce yan tarafındaki çatlaklar bilinçsizce kazılmış.yani bi sonuca ulaşamamışlar. daha...
  14. babuba

    artı işareti

    selamlar bir işaret paylaşmak istiyorum. çevrenin en yüksek tepesinin zirvesinde 500 metre aşağıda yerleşim yeri mevcut. bulunduğu yer bütün çevreye hakim sormak istediklerinizi sorarsanız cevaplayabilirim.
Üst Alt