Arı Kayası Olarak Anılan Bölge | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Arı Kayası Olarak Anılan Bölge

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
sayın abim ben belgesine göre konuşmadım ermeninin dediğine göre konuşdum... ama en çok gördüğüm kadarını konuşdum bir zat tespit edip brici odayı tespit eden benim.... yer hala duryorr....
demekki yazdığımız gibi çıkabiliyor değilmi. biri nerede diğeri nerede. benimi bekliyor yoksa.

Devrim

Kullanıcı
demekki yazdığımız gibi çıkabiliyor değilmi. biri nerede diğeri nerede. benimi bekliyor yoksa.

Ustam selamlar,

Yeni resimleri yükledim. Diğer resimleri silemedim, konu hakkında yardımcı olunursa ilk resimleri silip son yüklediğim resimler koyulursa konu daha bir anlamlı olur sanırım. Özellikle sondan iki resim ve ilk resim için sizin yorumlarınızı bekliyorum.Sağlıcakla kalın.

wolf_52

Kullanıcı
nasiplisini beklyor kısmet kimeyse artık abii seni beklyor olabilr bencede kuvetli bir ihtimall... heybeli çoban meslaa arnıpda bulamnıyorr.. ben onda yerini bilyorum merdivenlerden inyorsun kayaya yapmış adam ama işçiliği ağırr çok.... oda bu bal kaysına yakın mevkii.... hel sen gelde sağa sağlim bir izgara yiyelim senle bir... söz tirmit kavurmasıda yaptırcam senin için......:D:D:D:D:D:D

Devrim

Kullanıcı
balkayası ise sudan ayrılma bölgede 3 adet mezarın olacak

Ustam saygilar,

Burasi Balakaya degil yerel adi Ari Kayasi. Son ekledigim resimlere bakabildinizmi.ilk resimler telefondan oldugundan cok kucuk ve kalitesiz gorunuyor.Ozellikle 1. - 2. Ve son resim hakkinda yorum yaparsaniz sevinirim. @ikizceli ustamda sizin bolge isimleri hakkindaki bilginizden bahsetti.

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
sevgili devrim kardeşim, ilk resimleri silmek kolayda altındaki yazılarla beraber gideceği için silmedim. bizi rahatsız etmiyor. silinsin istersen yazılarla beraber o bölümü komple silerim.
ilk kayalık bir çağrışım yapıyor. kaya yapısına uyarlanmış emin olduğum iki yueri çizdim. orta kısımda şaibeli.

bu bölüm çok daha belirgin. devamındaki çizdiğim kısımlarda ayni katagoriye girer.
dikkat edildiğinde kayaların ayrı ayrı dizayn edildiği çok açık görülmekte. anlamı nedir sorusuna ,işçilikleri ağır olmakla beraber bir kaç odadan oluşan mezar odaları.
her iki yerde alt kısımlarından başlayan ama resim üzerinde gösterilemeyecek girişler ve devamı tünelle kayaların altına doğru devam eden odalar.
son olarak,çeşmenin üstünde görülen tepenin arkasıda ,bu cephe görüntüsünde ise tümülüs ihtimali var.
onuda not olarak belirtmek istedim. sağlıcakla.

Devrim

Kullanıcı
sevgili devrim kardeşim, ilk resimleri silmek kolayda altındaki yazılarla beraber gideceği için silmedim. bizi rahatsız etmiyor. silinsin istersen yazılarla beraber o bölümü komple silerim.
ilk kayalık bir çağrışım yapıyor. kaya yapısına uyarlanmış emin olduğum iki yueri çizdim. orta kısımda şaibeli.

bu bölüm çok daha belirgin. devamındaki çizdiğim kısımlarda ayni katagoriye girer.
dikkat edildiğinde kayaların ayrı ayrı dizayn edildiği çok açık görülmekte. anlamı nedir sorusuna ,işçilikleri ağır olmakla beraber bir kaç odadan oluşan mezar odaları.
her iki yerde alt kısımlarından başlayan ama resim üzerinde gösterilemeyecek girişler ve devamı tünelle kayaların altına doğru devam eden odalar.
son olarak,çeşmenin üstünde görülen tepenin arkasıda ,bu cephe görüntüsünde ise tümülüs ihtimali var.
onuda not olarak belirtmek istedim. sağlıcakla.

Ustam teşekkürler,

İlk resimde belirttiğiniz yerlere dikkat edicem. Kaya mezar dediğiniz resmi ben yüklü bir deve veya kaplumbağaya benzettim.baş kısmını hemen altında haç ve onun altındada üçgen var gibi.giriş orası olabilir diye yorumladım.yarın detaylı çizip fikirlerinizi alırım.çeşme konusuna gelince üzerindeki üçgen bana arkasında mahzen olabileceği izlenimi vermişti.son olarakta tümülüslerin üzerinde ağaç olmaz diye biliyorum ama oluyorsa bir değil birkaç örnek gösterebilirim.çeşmenin eski ismi Ali Çük (yanlış anlaşılmasın gerçekten eski adı bu) çeşmesi. Sonradan Alicik çeşmesi olarak değişmiş.yardımınız için tekrar teşekkürler.Allaj Razı Olsun Ustam...

Üst Alt