sevgili devrim kardeşim,anlatımının doğruluğu şüphesiz. ben yılan harici sistemli gömülere yazmıyorum. neden,
bunlar, görünen bulgular benzeri net bir düzen içinde kalmayıp,bazıları kişi insiyatifi ile belirlenebilir.
olsa dahi,kızılcıkların kesilmiş olduğu gibi,bir noktası zaman içinde her hangi bir nedenden ötürü zay olduğunda ,bir adım ileriye gitme şansı olmaz. dolaysıyla kişiye yorgunluktan ileri bir kazanım vermeyebilir.
son olarakta,bu tür yerler kayıtlı olduğundan,ya sahipleri yada uygun olan kişiler aracılığı ile önceden boşaltılmış çıkması büyük bir ihtimaldir. çünkü direk malzemedir,bilenlerce alınması kolaydır. şimdi bu resme tekrar bakalım. her şey çok bariz görünmekte. burası neden bu günümüze gelmiş diyebilirsin. onlar mezar odalarına dokunmaz.
buradan bir göz atıver sonrada çizimsiz olana geniş açılı bir bakıver.
üstte bekçisi nereye bakıyor. sağ ve soldakilerin bakış açılarıyla,ana gövde ve sol kısım ne kadar belirgin olarak ,kayalığın ön kısmına işaret ediyor. dikkatli bakan burnu dahi anlar.
burası su götürmez netlikte. sadece yerinde bir tespitle belirlenmesi kalıyor, o kadar.
çalkaya ve fenerli ustamız ,bu konularda belli tecrübe sahibi. çeşme bölümüne açıklık getirirler.