Bu konuya eklemek istediğim bildiğim bilgileride yazdım konu biraz karışacak ama bende çok karıştım...
Burada Derede var çeşme veya ( su pınarı ) da var. dede mezarının zirveden baktığı yerde 3 adet sıralı aralarındaki ölçüyü şuan bilmiyorum ama hepsi 500 metre içinde çeşmeler bu çeşmelerin biri dere içinde bu çeşmelerden dere içinde olanın önünde 200 metre mesafede tepe var ve o tepeye iki adet merdüven çıkıyor ve ikiside tepenin aynı yönünde doğu tarafında merdüvenler şuan pek belli olmuyor... daha fazla bilgi alabilirim ama nasıl hareket edecegimi ve ne aradığımı bilmiyorum... saygılarımla
Üç çeşme varsa dikkate değer.
Çeşmelerin etraflıca fotoları iyi olurdu.
Dut ağacı veya eski anıt ağaç cinsinden ağaçlarda varsa çözüme bir adım daha yaklaşırız.
Ağaç varsa incele çakılı çivi varsa resimle ama dokunma.
Yine çeşmelerin etrafında dikkat çeken tümsek ,yığma,çöküntü veya mezara benzer yerleri araştır.
Çeşme arkasında sivri tepe varmı? İşçilikli kaya varmı?
Tekrar ediyorum burası önemli
Çeşmelerin herhangi birinin ön istikametinde eski ağaç özellikle dut ağacı varsa bunu muhakkak resimle.
DedeMezarları her ne olursa olsun risklidir. Ya gerçek bir Evliyaullah kabri ise neolacak.? Bunu nasıl bileceğiz.? Bunun bir formülü varsa veya bilen biri varsa anlatsın dinleyelim öğrenelim.
Kolay gelsin