Allah yardımcın olsun karışık iş.
Ustam çok güzel açıklamış..Değerli kardeşim bizim buradada sarı kız mezarı vardı,kurbanlar kesilir dua'lar yapılırdı,bir gün sarı kızı kazmışlar meğerse sarı kız sarı metelmiş.Saygılarımla.
İstanbul un bir köyünde köye ilk gelenler biliniyor fakat köyün ortasında bir dede var kim olduğu bilinmiyor köyün üstü eski yerleşim yeri ilk bizans dönemi DEDE DOLU buradan bağırıyorum herkesler duysun ama dedeye ilişemiyoruz köylü razı olmuyor
Bir dede hikayeside benden Samsun unu bir yerinde bir dede varmış yağmur yağmadığı zaman insanlar duaya çıkarlarmış ne hikmetse yağmur da yağarmış bu iş yıllarca devam etmiş günün birin de birileri dedeyi yerinden çıkarmışlar dededen birkaç altın bırakmışlar geriye tabi dedenin büyüklüğünü bilen yok çünkü alanlar köylüler den değilmiş ben yerini gördüm taş örme 3x3 bir yapıt çıkmış--şimdi köylüler ve defineci arkadaşlar dededen kalanların başında dua edip geliyorlar dövüne dövüne--Dedenin içini her makina görür!!!!!!!!!!!!!!!!
aurum çok güzel bir şeye değinmişdin 8 kare oyma bunu büyükleriize sordum köyün en yaşlılarına ve orada düzenleme ve suyun çıktığı yerdeki betonu yapmadan öncede o kare oyma gibi duran şeyler varmış ama bir anlam ifade edermi bilmiyorum...egerki öle dediginiz gibiyseki utacım .havuzun içindeki 8 tane kare ölenler içinmi düşünülmüş yapılmış