Bitki örtüsü

Dedektif

Vip Üye
Biraz dikkatli bakınca iki farklı şekilde yoruma oldukça yakın görünmekte.
Birincisi; Meyan lahana karnıbahar marul gibi yumşak ve içten çürümeye elverişli liflere sahip bitkilerin kök çürümesi sonrası oluşan çürüme sıvısının belli bir alana kadar yayılması sonrası sıcak soğuk temasının stabil kaldığı noktada bulunmasından dolayı yok olmamış bir atıla benziyor.

İkinci bir diğer husus ise bir balçığın veya domuz tğrğ yaban hayvanlarının neşirleştiği bir birikime ait su, bir tür petrol ürünü türü bir sıvına da benziyor. Ama küle benzetemedim. Belkide yanılan benim ama şayet kül isi olsa bu kesinlikle içerisinde kömür tanecikleri barındırırdı.
Ustam tanecik kesinlikle yok..dediğim gibi siyah olduğundan kömür tabirini kullandım.
Balçık şüphemi teyit ediyormu..yorumunuz nedir.bu balçık 4-5 mt bir alanda..eğim doğrultusunda bitiyor.

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Ustam tanecik kesinlikle yok..dediğim gibi siyah olduğundan kömür tabirini kullandım.
Balçık şüphemi teyit ediyormu..yorumunuz nedir.bu balçık 4-5 mt bir alanda..eğim doğrultusunda bitiyor.

Bunda sizi şüpheye atmak istemem. Balçık bir çok noktada olabilir. Sıradan bir domuz banyosundan da gelebilir bir yapının bir tünelin bir odanın girişinde de olabilir. Sonuçta sıvısal bir tepkimeye dayalı.

Dedektif

Vip Üye
Bunda sizi şüpheye armak istemem. Balçık bir çok noltada olabilir. Sıradan bir domuz banyosundan da gelebilir bir yapının bir tünelin bir odanın girişinde de olabilir. Sonuçta sıvısal bir tepkimeye dayalı.
Balçık konusunu anladım ustam..kütle kaya ve size de garip gelen kuşburnu kökü kısmında kontrol edilmesi gereken bir durum var mı sizce.

Dedektif

Vip Üye
Alanı muhakkak ama muhakkak araştırmanı tavsiye ederim. Zira bunlar aranılan cinste olanlar. Tam doğudan tam batıya son olarakta kuzey alanını iki sıfır noktadan yani doğu batı arasında inceleyin. Son olarak arsız bir incir gördüm o yaban araızı mı yoksa yeni mi ekilmiş. Dibini kontrol edin şayet devrilip kırılık kesilmişse dahi hızla geri gelişir. O alanda da inceleme yapmanızı tavsiye ederim. Menengiç alanı eşkiya bölgesi ise işaretlerin %70’i yanıltıcıdır asliyeti bulmak bu ağaçlardan geçer kraliyet alanı ise işaretler muhakkak yakın mesafeyi konuşur. Derinlikler 3 metreyi aşmaz özü yani ana dış katman zedelenmemiş değişmemişse. Selametle
@Roni Ustam, araştırmaya devam ediyorum..
Bu kraliyet yapıları sarmal mıdır,yerleşkelerine örnek olacak makale,arkeolojik metin,görsel, vb kaynak var mıdır..

Dedektif

Vip Üye
Ustam,menengiçin kullanıldığı,yapılar veya yaşantı alanlarına örnek varmıdır.

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Ustam,menengiçin kullanıldığı,yapılar veya yaşantı alanlarına örnek varmıdır.
100 yapı, mezar ve gömü alanının ortalama 75’in de bu vardır. Coğrafi ve iklimsel açıdan yetişmesidi bölgeler istisnadır. Var olan yetişen bölgelere nazaran verdiğim oran geçerlidir.

Dedektif

Vip Üye
100 yapı, mezar ve gömü alanının ortalama 75’in de bu vardır. Coğrafi ve iklimsel açıdan yetişmesidi bölgeler istisnadır. Var olan yetişen bölgelere nazaran verdiğim oran geçerlidir.
Ustam Teşekkür ederim,kraliyet terimini yanlış yorumladım sanırım :) dönemi çözmeye çalışıyorum.
Noktayla Eşleştirme yapabileceğim örnek olabilirmi diye merak etmiştim..

SiyahBeyaz

Super Moderatör
İç Anadolu da pek bulunmaz bu bitkiler Ege Akdeniz ağırlıkli olduğunu düşünüyorum....

Üst Alt