Cevap: bu kayada kapak olabilirmi
güzel kardeşim, kaya tamamen işçilikli.sağ sol kısımları traşlı ve bir kaç oyma vs. ile tamamlanmış. bulgular dışarıya vermiyor,bilakis olayının kendi alanında olduğunu gösteriyor.güzel bir tesbitle açıklığa kavuşturabilirsin.
topraktan çıkardığınızı ben kesik kuyruklu yılan olarak algıladım.toprakta olmasıda gayet normaldir ve vakidir.eğer yanılgı içinde değilsek çok güzel bir bulgu. öncelikle bir teyit etmemiz gerekirki senide gereksiz yormayalım ve heveslendirmeyelim.
bu yılanlı taşın doğusundan geçen dönemin yolu kaç metre mesafeden geçiyor,biliyormusun. bu noktadan itibaren yükselen arazi hangi yöndedir. buraya yakın suları ve pınarları yine yönleri ile biliyormusun. bazıları burdan görünmeyebilir.yine buraya yakın kilise biliyormusun varsa hangi yöndedir.
biraz mesafeli ana dere ,dahada mesafeli,dereye ters istikamette 1-2 km de geçen ırmak ve bumesafelerde kale biliyormusun varsa yönlerini yazabilirmisin.
fazlamı sordum acaba. bunlar hepsini değil bu yılanı doğrulayacak olmazsa olmazlardır.amacımız bulgunun doğruluğunu teyit ederek isabetli yürümek.şurada şu burada bu şeklinde olsun istemiyorum.sağlıcakla. bölgense zaten bilirsin,değilse araştırmadan emin olmadan hiçbir şey yazma,yanılgıya düşülmesin.senin için önemli.