burada ben olsaydım bence kendimce | Sayfa 6 | Define işaretleri ve anlamları

burada ben olsaydım bence kendimce

cantar

Kullanıcı
Cevap: burada ben olsaydım bence kendimce

burada ben olsaydım bence kendimce kare oyma - kanal ve diger oymalar
konusu
Bozkurt kardeşimin konusu
burada bir kuyruğunu ısıran yılan formu ( ouroboros )işlenmiş tekne gibi görülen olan kayaya

gravestone_ouroboros_detail.jpg

3448851-2-ouroboros-life-rebirth-and-stuff.jpg

OUROBOROS+1.jpg

Ouroboros, kendi kuyruğunu ısıran bir yılan ya da ejderha şeklinde resmedilen sembol.
Kendini yaratmayı sembolize eden kuyruğunu yutmuş bir yılan şeklidir. Yunanca'daki οὐροϐóρος, Latince'deki uroborus kelimesinden gelir ve bu sözcüklerin sözlük anlamı "kuyruğunu öldüren" dir. Yanar, döner gökkuşağı mitleri ile benzerlik gösteren sembol "doğanın ebedi döngüsü" 'nü ifade etmektedir.

Bu alanda bence bir giriş var kayanın ekrana göre sol altta

Buradada aynı kayanın başka bir tarafındada kaplumbağa formu olarak düzenlenmiş ...
Kaplumbağa ve ouroboros formu birbirleri ile yakın işlenir.

120px-THE_TURTLE_AND_ELEPHANT.jpg

341px-4404_-_Milano%2C_Duomo_-_Monumento_%281611%29_Consacrazione_1577_-_Pietro_Daverio%2C_L%27eternit%C3%A0_-_Foto_Giovanni_Dall%27Orto_-_6-Dec-2007.jpg

Cagnacci_Allegoria.jpg

işim gücüm yok bunu mu yaparım demeyin adamlar yapmışlar niçin yapmışlar bunu araştırmak düşünmek gerekir değilmi...

her iki çukurdanda aynı tarafa bir kanal yapılmış suyun çukurları doldurduğunda aktığı yönde mezar girişleri olur meşhur doğal çatlak yani bu mezardaki cesedin ölünün suya olan özlemi hasretini gidermek için su hayatın yaşamın en temel gereksinimidir.

dikdörtgen oymanın kısa kanallı kısmı bir haç istavroz put ile bitirilmiş.

kuyruğunu ısıran yılan veya öpüşen yılan diyelim alttaki mezarın girişini koruyan yağmur oluğu olarak da kullanılmış olabilir üçgen alanı yada V şeklinde yol yön gösterici veya ok ucu işareti olarak düşünürsek mezar o tarafta diyebilirz kanımca..

buda bir yılan formu olarak düzenlenmiş..
ama öpüşen yada birbirlerini ısıran yılanlar olarak...

oyma çukurdan çıkan kanal tarafında araştırma yapmakta fayda var...

burada daha belirgin...

oksitlenmenin oluşturduğu izler olabilirmi taşın tamamını kaplamış olsa yosunlanma diyebilirdik ama bir kanal gibi yukarıdan aşağıya yada aşağıdan yukarıya doğru hangi şekilde olursa olsun ilgi çekici merak uyandırıcı.......

son olarak anıt ağacı olabilecek ağacın olduğu taraf girişi
Yukarıdaki kanalların zemeine doğru gittiği taraf girişi

kama gibi çakılmış bu kayanın güzel bir fotograflanması gerekir kendisinin ve çevresinin..
Kendi kendine bu şekli alamıyacağı için ne maksatla yapılmış ....

cantar

Kullanıcı

burada ben olsaydım bence kendimce delikli kaya kaçak kardeşimizin konusuna bu şekilde bakardım..

Bu kayaya doğal diyebiliriz evet tabiattan oluşu doğal ama üzerinde insan elinden çıkma değişimler yapılmış ne amaçla yapıldığına gelince orası meçhul

aslında burada bir işaret varmış ama kırmışlar başkalarına yar olmasın diye böyle davranmışlar yerdeki parçayı kırılan yere oturtsak acaba ne çıkar onu oraya takıp yerleştirip öyle baksak diyorum..

sondurak

Kullanıcı

,,Sayın Cantar Ustamıza Çoook Kıymetli Bilgilerini Bizimle Paylaştıgı İçin Kendisine Çok Minnettarız.çiçek sana.allah c.c'cc Razı Olsun İnşaallah c.c'cc.çiçek sana..,,, Devamını Rica Ediyoruz Sayın Ustamızçiçek sana...Saygılarımızla...çiçek sana...silah?...........Şaşmaz.........Evveli'allah c.c'cc.,,,

cantar

Kullanıcı

tutankamon arkadaşımızın kaya mezarı konusuna

tek bir fotograf ve kişinin kendi değerlendirmesini yaparken çizim yapması direkt olarak oraya yönlendirme yapması dikkat dağılımına sebeb olmakta

yer olarak kötü değil incelenmiş ellenmiş karıştırılmış iyi bir fotograflama çalışması yapılması gereken bir yer tek fotografla olmaz...
basit görülebilenler sol tarafta bir yılan başı sağ tarafta bir balık

cantar

Kullanıcı

buyrun gözleriniz bayram etsin işaret dediğin budur zeytin dalı kadeh güneş
Adıyaman kardeşimizin konusu

çevre fotografları ve bu fotograftaki açılmış mezar alanı sanırım iyi bir fotograflanmış olsa daha iyi sonuçlara ve açıklamalara ulaşılabilir...

images

Son düzenleme:

cantar

Kullanıcı

ustalar işaretler hakkında yorum
gözlemci arkadaşımızın konusuna

her iki taşın her ikiside doğal Allah tarafından meydana getirilmiş fakat taşın doğal yapısı insan eli ile değiştirilmiş
birincisi o taşlar kendi kendine dışarı çıkmamış
ikincisi o taşlar üzerine taşın doğallığını değiştiren insanlar tarafından kendilerinin anlıyacağı şekilde işaretler mesajlar kazınmış.
ikinci fotograftaki çizim yunancada pi harfidir
images

sonsuzluğu anlatır bu da burada sonsuza kadar bir emanetin bırakıldığını ifade eder bence bu bir kıymetli bir eşya da olabilir kıymetli birinin cesedi ölüsü de...

eğer kuş olarak düşünürsek

eğer kaz veya kuğu olarak düşünürsek

minik bir haç put ekrana göre sağ taraf ta yine sağ tarafta bir sayı gurubu var 1800 gibi iyi bir çekim olmadığı için belli belirsiz

wol_error.gif
Orjinal halini görmek için buraya tıklayın.

wol_error.gif
Orjinal halini görmek için buraya tıklayın.

iki resim arasında ne gibi ortak nokta var sizce....

konuyu açan kardeşim dostum sözlerimi yanlış algılama çok iyi yorum yaptığı halde gözünün önündeki yeri çözemeyen çok arkadaş tanıdım...
arkadaşlarımın içinde çok doğru çok yerinde yorum yaptığı halde sahaya çıktığımızda gözümüzün önündeki yerleri değerlendiremediğimiz baabında idi...
buna bende dahilim insan bazen basireti bağlanıyor gözünün önündeki ben buradayım diye bas bas bağıran bir işareti görmüyor aynı işaretin çözümünü yaptığı netice aldığı halde bir kopyasını çözemiyor..
burada amacımız gerginlik yaratmak ortalığı karıştırmak değil kardeşane biçimde dostça bilgi paylaşımı yapmak bazen yazdıklarımız ifade etmek istediklerimiz için kullandığımız kelimeler ağır olabiliyor o da Türkçemizin lastikli çok anlamlı bir dil olmasından.
yoksa kasıt kesinlikle yok.
Birde konu açan arkadaşlarımız tek bir fotograf ve resim ile konu açmazlar birden fazla fotograf ve resim ekliyerek konu açarlarsa hem konularına yapılan yorumlar daha kaliteli olur hemde kendilerinin sonuca ulaşmasında faydalı olur birde açılan konu ile ilgisi olmayan başka bir alanın fotografını resimlerini eklemek konu içinde konu açmak konuyu karıştırmak yanlışlığını yapmasınlar diye düşünüyorum.
Bu konuda açılırken ilk başta 2 fotograf ile konu açılmış bende konuyu tekrar sıraladım konuya ait fotograflarla ama en alttaki fotografın konu ile alakası yok birlikte algılanmasın..

sonuç burada bir mezar var ama aile ama tek ama erkek ama dişi veya çocuk ama gerçek olan mezarın olduğu zenginmi fakirmi oda meçhul benim için yerdeki çakıl taşının altına bakıp gitmek geçip gitmekten daha evladır eftaldir güzeldir aklım orada kalmaz hiç olmazsa ..

burada bir kez daha yazıyorum kayalık alanlar hariç dağın tepesinde ormanın içinde ağaçların arasında bir otbüs büyüklüğünde olsun isterse bir insanın kaldıracağı büyüklükte kaya parçaları asla kendi kendine dışarı çıkmaz yerel sabit kayalar ile yerinden koparılan çıkarılan taşların renkleri asla birbirini tutmaz...

ok un gerisi diyorsunuz ok un gittiği yön olamaz mı ?
Yani hedef bu tarafa git gibi şimdi bir konuya parmak basalım
işaretlere yorum yapan arkadaşlarımızın foruma katılan konulara yorum yapan arkadaşlarımızın hepsi sadece bu işlerden netice alıp da yorum yapmıyorlar daha önce bu gibi işlerle uğraşan netice sonuç almış olan arkadaşlarından almış oldukları bilgileri doneleri paylaşıyorlar.
Konu açan arkadaşlarımız bu küçük noktayı asla unutmasınlar...

jtr_2008__20080611_1446.jpg

becerememişler bir sürü örneği var ama gitmişler nereleri kırmışlar dökmüşler..........

cantar

Kullanıcı

ayna mı yoksa güneşmi
acemi99 arkadaşımızın konusu..

malatya da bizim köyün taşında bu işreti gördüm bir yardım lütfen

birde böyle yanında bir şekil var ama doğasal mı bir yardım abimm

birde uzaktan kayanın görüntüsü

Arkadaşım sadece sana şunu söylemek istiyorum o kocaman kayalar bir yerden buraya getirilmedi orada bir yerden çıkarıldı ve çıkarıldıkları yere konulacak olan konuldu üzeri toprak ve kaya parçaları il kapatıldı o taşlar kendi kendilerine rüzgar gücü ile üst üste çıkmaz ayrıca o yerdeki taşlar kayalar kırılmış parçalanmış birileri bir şeyler aramışlar orada
X le işaretlediğin kayanın üzerindeki kuş kafasına benzer kayanın yakın plan çekimi varmı yuvadaki kuş formu işlenmiş sanırım o kaya gurubuna bence orası boş değil...
eğer hala su basmadı ise baraj suları altında kalacak diyorsun fotograflarını bekliyorum...

cantar

Kullanıcı

kral mezarı olabilir mi.
Ahmet mercan kardeşimizin konusuna ..

arkadaşımızın konuya ilişkin sorduğu sorudaki

Buda konuya uygun görüntüler....
ab.jpg

sarilar_hoyuk.jpg

hoyuk.jpg

hoyuk.jpg

Aliar_Hy.jpg

00016635.jpg

00016803.jpg

resim2.jpg

boşur höyük.....
hoyuk.JPG

3516099834_da9758a49a.jpg

013_mecimekkale_hoyuk_16.jpg

071126185323.jpg

siirt türbe höyük...
hoyuk2.jpg

YarimHoyuk.jpg

images

images

images

images

images

bayburtkoyleri_1358804107120.jpg

3876674.jpg

tumblr_maemweUUPb1r93uejo1_500.jpg

çatal höyük geçmişte böyle imiş....
images

images

mod6b.gif

images

açtıkça açarız ama o kadar toprağı hafriyatı nasıl yaparız üzerimize yıkılmadan kaymadan toprakları nasıl naklederiz uzaklaştırırız yapamayız değilmi ?
Peki o zamanın insanları bu binaların yapıların üzerlerini nasıl toprakla kayalarla kapadılar örttüler..

Höyükler mezar yerleri olmayıp yerleşim yerleridir ama bu kesinlikle mezar olmaz da demek değildir.. zamanla bunların üzerlerine mezarlar da ilave edilmiştir...

Hani bazen deriz ya b.k değil ebem mıçtı işte böyle bir şey...

dsc_0023.jpg

oylum höyük..
071126185323.jpg

270ee74b40f629ca6e9cfb84a1d07b43_1358804122.jpg

çadır höyük
zile.ma%C5%9Fat-h%C3%B6y%C3%BCk.3.jpg

arkadaşım tonlarca hafriyatı gözünün önüne al demiyorum herşeyden önce sit alanı olan yerler senin hayatını karartır...

cantar

Kullanıcı

yılan kabartması
amele nickli kardeşimizin konusuna...

bu restorasyon görmüş bir tarihi yapı nasıl bir restorasyon görmüşse geçmişi bize yaşatmak amaçlı olarak düşünülmüş aslına uygun hale getirilmeye çalışılmış ama bunu yapanlar bir bakıma haklılar neden derseniz hiç olmazsa bu yapının blok taşlarının bir çoğu kendi taşları buradan alınıp götürülmemiş bir evin inşaatında bahçe duvarında bir ibadethanenin inşâsında okul kulube gecekondu vs.vs. daha çok örnek görebilirdik.
Bu gün geçmişten günümüze kalmış bir çok bina kalıntısı ibadethane kalıntısı mezarlıklardaki mezar taşları birçoklarımızın şehirlerdeki kasabalardaki köylerdeki yazlıklarımızdaki evlerde binalarda duvarlarda bahçe duvarlarında hazır malzeme olarak kullanılmakta
Bu nedenle arazide bu tip bina kalıntılarına yapı izlerine rastlıyamamaktayız kalanlarda hasbel keder ya yerleşmlere çok uzak ya da kullanılmakta nasibi olmamış olanlar gözden kaçmış olanlardır...
Bizde adettendir bahçe duvarımızdan dışarıdaki her şey bize göre helaldir bu tarih kokuyormuş tarihi anlatıyormuş gavur malı bunlar yok edelim izleri kalmasın bunlar ucube katli yok edilmesi vacip deriz ulen bu işareti biz gördük çözemedik başkasınada yar olmasın kırın bilmem naaptıımın işaretini şaaptığımın gavurlarının malı kimseye yar olmasın zihniiyeti anladınız siz onu....

buda işte öyle ya bu sarnıcın yakınındaki bir yapının ya bir mezar ın bir lahitin kenar taşı sarnıc denilen bu yerin içindeki aslında bir mezara ait bir mermer parça veya yakındaki çeşmeye ait bir taş başka ne diyebiliriz ki taşlar eski ve yeni çimentosu yeni ama neticede bir tarih kokan yer..

cantar

Kullanıcı

Burada ben olsaydım bence kendimce....
dede mezarı türbe
Bozkurt kardeşimin konusuna...

images

öncelikle Türbe nedir ne demektir den başlıyalım

Türbe, veya bulunduğu oda şeklindeki binaya verilen addır. İçerisinde (çoğunlukla) ünlü kişilerin gömülü bulunduğu tarihi mezarlar için de türbe kelimesi kullanılır. Türbeler çoğunlukla eski çağlarda yaşamış önemli insanların yattığı yerlerdir.

Türbeler genel olarak dini kişiliklerin mezarlarıdırlar.

Bununla birlikte dini olmayıp, yalnızca dünyevi yönleriyle ön plana çıkmış ünlü devlet adamlarının anıt mezarlarına da türbe denmektedir.

Türbeler asıl olarak dini kişilerin mezarlarının anıt mezarlar olarak bulunduğu yerler olarak ön plana çıkar.
MEZAR ise Arapça Ziyaret kelimesinden gelmekte olup, ziyaret yeri, sevilen bir sahsın ziyaret edilen kabri, mezarı,üzeri açık veya örtülü (kapak veya toprakla) ölünün gömüldügü yer, çukur yer demektir. YATIR, öldükten sonra da kerametler (olağanüstü, olağandışı işler, işlemler) gösterdiğine inanılan..., kendisine başvurulduğu (TÜRBESINDE yatmakta, ölmüş olduğu halde iken bile) zaman başvuranlara yardım ettiğine inanılan veli, ya da o kişinin mezarı, türbesi anlamına gelen yer.

HAZÎRE,Cami, tekke bahçesinde, etrafinda, bir aileye ait mezarligin etrafinin çevrilmesiyle olusturulmus alan, özel sayilabilecek mezarlık.
Türbeler halk arasında kutsal sayılan yerlerdir. Birçok din alimi bu görüşe karşı çıkmakla birlikte, halk arasında belli bir oranda türbeler dini bakımdan kutsal ve önemli görülürler. Türbeleri ziyaret eden kişiler buralarda dualar ederler ve genellikle kendi özel yaşamlarıyla ilgili dileklerde bulunurlar.

Bu dileklerin arasında birinin ev sahibi olma, kızını evlendirecek bir eş bulma gibi farklı dilekler bulunur. Bu kişilerden birçokları dileklerinin yerine geldiğini iddia etmektedirler.
Türbelerde dualar edip dileklerde bulunan kişiler, duaların yalnızca Allah'a yapılması gerektiğini bir şekilde bilmektedirler.

Ancak buna verdikleri cevaplar, kendilerinin aslında Allah'a dua ettikleri ve türbedeki kutsal kişinin ise kendilerine bu konuda aracılık ettiği şeklindedir. Onlar dileklerinin Allah tarafından bu kutsal kişilerin "yüzü suyu hürmetine" kabul edildiğine inanırlar.
Türbelerle ilgili görüşlerin arkasındaki temel neden, insanların ölümden sonraki yaşamla ilgili inançlardır. Dinsel inançlar birbirlerinden pek çok konuda farklı olsalar da, temel olarak ölümden sonraki yaşamla ilgili temel benzerliklere sahiptirler.

Bu temel benzerlik insanın öldüğünde ruhunun bedeninden ayrılarak öbür alem denilen bir yerde yaşadığı inancıdır.

Bu inançların birçoğunda ölmüş kişiler ruh varlıklar şeklinde yaşamlarını sürdürmeye devam ederler. Ayrıca bunun ötesinde bu dünyayla ve özellikle de kendi yakınlarıyla da sürekli bir iletişim halindedirler. Halk arasındaki anlatımlara göre, ölmüş kişilerden bazıları kendi yakınlarına, onların rüyalarına girerek görünürler.

Bu rüyaları görenler ise uyandıklarında bunu yalnızca bir rüya olarak görmezler. Çünkü uyandıkları zaman kendilerine verilen bazı mesajların gerçekleşmesine tanık olduklarını iddia ederler.

Bu şekliyle rüyalarının doğru çıktığını görmeleri, bu kişilerde ölmüş kişilerin öbür alemden kendilerini gözeterek yardımcı oldukları fikrini vermesinin ötesinde, ölmüş kişilerin ruh varlıklar olarak yaşamlarını sürdürdükleri inancını verir.

Bazı kişiler, türbelerde yatan dini kişiliklerden kaynaklanan ya da onlarla ilgili olarak metafizik yönlerin bulunduğunu iddia ederler.

Bu iddialara göre türbede yatan kişilerden kaynaklanan bazı doğaüstü olaylar vardır. Bunların en başta geleni, bu kişilerin bazı kişilerin rüyalarına girmesi olayıdır. Bundan başka vizyon şeklinde görünme ya da hiç görünmeyip bazı metafizik etkilerde bulunma gibi, kişilerin kendi anlatımlarına dayanan çok değişik deneyimler bulunur.

Türbelerle ilgili yaşanan bu gibi deneyimler, birçok kişinin bu mekanları kutsal ve buralarda yatan kişileri Allah katında kutsal kişiler olarak görmesindeki en başta gelen temeldir.
Maddeci anlayış metafizik olayların olabileceğini reddettiğinden, bu anlayışa sahip olanlar türbelerin kutsallığı ve buralarda yatan ölmüş kişilerin bazı metafizik etkilere neden olduğu iddialarını kabul etmezler. Onlara göre bütün bu deneyimler, olsa olsa bu kişilerin kendilerinden kaynaklanan halüsinasyonlar olabilir şeklindedir.
Metafizik olayların olabileceği görüşünü benimseyen kişilerden de bazı itirazlar bulunur.

Türbelerin ve buralarda yatan kişilerin kutsal sayılarak, bu kişilere kendileri için Allah'a karşı aracılık etmeleri için dua edilmesi, dini bakımdan günah sayılan bir durumdur.

Onlara göre, türbelerde dua ederek dileklerde bulunanlar, türbedeki kişiyi "Allah'a şirk koşma" - "Allah'a ortak etme" günahını işlerler.
Metafizik olayların olduğunu kabul eden diğer bir görüş ise, yukardakilerden tamamen farklıdır.

Bu görüşe göre, birçok metafizik olayların arkasında yatan etken, cin adı verilen Tanrı'ya isyan etmiş bazı meleklerin olduğudur.

Bu görüşe sahip olanlara göre cinler birçok metafizik ya da paranormal olarak adlandırılan doğaüstü sayılabilecek etkenlerin yardımıyla insanları aldatırlar.

Onlara göre ölen bir kişinin ruhu yaşamaz. Bu öğretinin kaynağı, ölmüş kişilerin görüntülerini ve seslerini taklit ederek, bu kişilerin öbür alem denilen bir yerde yaşadıkları izlenimini uyandıran cinlerdir.

Cinlerin bu tür aldatmalar yoluyla insanları dinsel anlamda kandırdıklarına inanırlar. Türbelerle ilgili olarak cinlerden kaynaklanan aldatmacanın temelinde, ruhun ölümsüzlüğü inancının yattığına inanırlar.

Onlara göre insanın öldükten sonraki yaşamıyla ilgili dinsel gerçekler, ruhun ölümsüzlüğü olmayıp, toprağa dönmüş kişiler olarak ölenlerin yeniden yaşama döndürülmeleri anlamındaki dirilmedir.

Ayrıca cinlerin ölülerin kimliğini kullanmalarının başka önemli bir nedeni olarak, cinlerin bu sayede insanlara verdikleri mesajların, insanların gözünde öbür alemden gelen mesajlar olarak, sanki Allah'tan gelen mesajlarmış gibi görünmesini sağlayabilmesidir.

Çünkü bu sayede, kutsal sayılan ölmüş kişilerin kimliklerini kullanarak, dini konulardaki birçok yalan ve sahte inancı, Allah tarafından doğru görülen inançlarmış gibi, din adı altında insanlara sunmanın yolunu açtıklarına inanırlar.
Her TÜRBE denen yer gerçekten türbe midir?

1- Gerçek TÜRBELER, Gerçekten bir büyüğün, bir velinin yattığı türbeler: Eyüp Sultan Türbesi, Haci Murad-i Veli, Haci Bayram-i Veli, Haci Bektas-i Veli, Hatçe Sultan (Handiri'da), Osman Gazi v.b. Türbeleri

2- Hazine kıymetli eşya Saklama Türbeleri, Müslüman Türklerin Türbelere sayğısını bilen bazı bilhassa başka dini inançlara sahip insanların kıymetli eşyalarını toprak altına gömüp, üzerini örtmeleri, üzerine bir iki bez bağlayarak oluşturdukları, kıymetli eşya saklama türbeleri

3- Yapay, Sahte Türbeler, Bazı uyanık insanların bazı saf insanları kandırarak sömürmek amacıyla yaptıkları yapay türbeler..

Yardımı türbelerden beklemeyelim, Allah'tan bekleyelim.
Türbelerle maddi ve manevi anlamda kandırılmıyalım.

Özellikle Ermeni döneminde gömülerin çoğu türbe adı altındaki yerlere gömülmüş ve aslında türbe olmayan yerlerede türbe adı takılmıştır.
Burdaki amaç bu toplumun kutsal yerlere, özellikle türbe olan yerlere gösterdikleri zaaftır.Zira gidip kimse türbeyi kazmaz.Bu onlar için aslında gizlemenin en güzel yoludur, yani insanlar altta yatan gömüyü almak yerine gider birde dua eder hayır isterler.

Gelelim konumuza benim kendimce gördüğüm tesbitini yaptığım bir şey var bu taşın üzerindeki boya ve kendine özel rengi ermenilere ait mezarların üzerinde bu boyanın kullanılmış olduğu bu boya kullanılmış mezarların ermenilere ait bırakımların emaresi olduğudur...
nm_ermeni_kulturu_550_manset_0033.jpg

3fojcp73yevijhsxae10jix4vadohb.jpg

images

teyzelerin arkasındaki mezar taşlarına dikkat ediniz...

165347199_f7d2a88cf7_z.jpg

taşın rengi ve boyaya dikkat ediniz .
bruno-morandi-christian-tombs-salohiyakk-lake-sevan-armenia-central-asia.jpg

kayanın üzerindeki deliklere deliğe dikkat mezarın hangi medeniyete kimlere ait olduğunu anlatıyor..

taşlar üzerindeki renge dikkat kayanın her yerinde yok niçin onuda siz tahmin edin....

armenia41.jpg
boyaya dikkat...
images

karahundj-in-armenia.jpeg

bu boyanın haricinde üzerlerindeki taşların şekilleri yazı karakterleri ve haç put istavroz şekillerinden ermeni mezarları belli olur..

pilgrimcrosses.jpg

images

images

Azhdahak-vishap.jpg

stone25.jpeg

images

22070205.jpg

bigmap.jpg

ancient-armenian-writing-before-mesrob.jpg

Metsamor_041.jpg

images

chanportutjun-Mecamor_Armavir_Ervandashat5.jpg

karahunj_armenia.jpg

chanportutjun-Mecamor_Armavir_Ervandashat4.jpg

ermenilere ait çoklu mezarlık işareti
e45eac3fa6094124b84e96b4320fa074.jpg

IMG_2506.JPG

armenian.gif

image001.gif

images

yiğidi öldür ama hakkını ver derler ermeniler bir çok konuda üretken insanlardı bir çok sanatın ilklerini yapan insanlardır.
u nedenle mezar taşlarının üzerinde daha önce dünyada yaşarken yapmış oldukları işlerle ilgili resimler işlerler..

images

Büyük ermenistan hayali ve daha önce yaşadıkları yerler...
090513t_genocide.jpg

ermeni techiri

alesiasiegevercingetorixceasar.jpg

Üst Alt