burada ben olsaydım bence kendimce | Sayfa 7 | Define işaretleri ve anlamları

burada ben olsaydım bence kendimce

cantar

Kullanıcı
Cevap: burada ben olsaydım bence kendimce

o kadar yazdık ettik buradan ne anladık derseniz bu boyalı taş size ne olduğunu anlatıyor....
burası türbe değil ermenilere ait bir yer o taşları nasıl topladılar tarla sınırı gibi dizdiler o da bir muamma....

cantar

Kullanıcı

bu ne işaretidir
enver kardeşimizin konusuna...

yuvada yumurta üzerine yatmış kuş ve sol tarafta az ilerde ölü bir yavru kuş ister kabul edersin ister etmezsin ama burada bir güzel mezar var ama çalışırsın ama çalışmazsın o sana kalmış fazla soru sormanada gerek yok yerlerini işaretledim ama arka taraf ağaçlık kısım nedir yığmamıdır değilmidir bilmem olabileceği yerleri işaretledim

bu alanda önemli çökmüş yerleri gözlemle kızılderililerin tren gelip gelmiyormu diye tren raylarını dinlediği gibi yere kulağını yapıştır gözlerinle toprak zeminde çökmüş olan alanları ara buralarada yoğunlaş..
benden bu kadar sevgili enver kardeşim dostum....

cantar

Kullanıcı

bu kayadaki ne olabilir....
hektor arkadaşımızın konusu

burası taştan yılanlar ejderhalar la dolu bir yer

sağ tarafta traşlanmış yer büyük ulu ağacın olduğu yer o ağaç nasıl kök saldı kayanın içerisinde nasıl boy attı yer olarak bence her metre karesi incelenmesi gereken bir yer boş değil kesinlikle...

cantar

Kullanıcı

kayada V işareti
enver kardeşimin dostumun konusu...

enver kardeşimin yaşadığı bölgede mezarlık mezar ifadelerinde değişik kuş kartal yumurta ve ufak civciv yavru kuş formları olarak kayalara işlenmiş buradada kanatları arasına yavrusunu almış birkuş var sağ tarafta da bir yavru var sanırım ama fotografta belli belirsiz olarak var...

cantar

Kullanıcı

kayada sol ayak izi
amissos karfdeşimizin konusu

bu kaya üzerine yapılmış ayak izi sandalet li ayak izi olup romalılar döneminde ve daha sonraki dönemlerde mezar yeri ifadesi olarak kullanılmıştır.,
benzer örneklerini birlikte paylaşalım isterseniz..

en benzerinden başlıyalım isterseniz...
images

images

ssag.jpg

sayalım bakalım kaç parmak var yukarıdaki fotoğrafta
images

evrimacmazi2_153a.jpg

ayak-izi.jpg

asla bu kadar mükemmel olmasını beklemeyelim lütfen birisi taşa yapılmış biri kumun üzerine basılarak elde edilmiş mükemmel bir sanat eseri bekleyen arkadaşlarımız ilk önce alet edevatı ele alarak kendileri bir ayak izi yapmayı denesinler bakalım nasıl başarılı olacaklar birlikte görelim..
images

images

celHv.jpg

22f9f26fe6cfd186c8c28bc.jpg

jg1k41.jpg

nLK08.jpg

sw3g3d.jpg

seytaninizleri.jpg

dunyadan-gunun-fotograf-galerisi-10.02.20133.jpg

images

cantar

Kullanıcı

images

54594029.jpg

kardeşim çeksene ayağını ayak izine bakacağız....
nadalian_spain_installation021.jpg

images

images

laetoli_footprint1.jpg

Efes+09.09.2006+045.jpg

laetoli.jpg

images

images

2saxeu1.jpg

images

ytndrsi014.jpg

images

1z1rbjl.jpg

images

455.jpg

kumsal_ve_ayak_izleri2.jpg

208413qdkb6.jpg

yukarıdakiler gibi kumda bırakılan muntazam izler yada buradaki gibi kumda bırakılan koskoca bir ayak izi mi bekliyoruz.
images

images

images

images

or470m.jpg

images

090226141102-large.jpg

images

ayvalik_seytan_sofrasi2.jpg

celHv.jpg

22f9f26fe6cfd186c8c28bc.jpg

images

dev-ayak.jpg

buda havaya doğru bir koccaman ayak izi...
20080531142734_ayak_izi_fosili1.jpg

images

sonuç olarak arkadaşımızın konusu ayak izi olup işaretin farklılık gösteren tarafında bir mezar yeri olabilecek yeri aramasının gerekliliği...

cantar

Kullanıcı

haçlar 3 adet...
ASİAVCI kardeşimizin konusu..

sürgülü kapatmalar gibi görünüyor
wol_error.gif
Orjinal halini görmek için buraya tıklayın.

wol_error.gif

wol_error.gif

wol_error.gif

yuvadaki kuşlar kursaklar önemli bulunduğu yer önüm arkam sobe misali
incelenmeli

wol_error.gif

haçtan ziyade X işaretine son noktaya benziyor bu iki parça kaya girişi kapıyor gibi duruyor

köşelendirilmiş alanda çalışma yapılmalı diye düşünüyorum sağ tarafta yani..

wol_error.gif

wol_error.gif
kaya içi ve altı bulunduğunuz yerde zıplayın bakalım boşluk sesi
alacakmısınız

sonuç mükemmel bir yer birden fazla üst düzey kişilere ait mezarlık alanı nasiplisini bekler nasibini alan almış kalanlarda yeter artar...

cantar

Kullanıcı

yoldaki işaretli kaya
enver kardeşimizin dostumuzun konusu

enver kardeşim dostum bu kadar güzel işaretlerin olduğu bir alanda olman sana yaradanın bir nimeti ama gördüğüm kadarı ile sen gezmekten araştırma yapmaktan hoşlanıyorsun ama iş kazma kürek kullanmaya gelince sana karabasanlar geliyor..
Bir çok yere ait paylaşımların var ve hepsi çok iyi yerler senin bulunduğun yerin bana tam noktasını verirsen senin şu anda yaşadığın yerde daha önce kimler yaşamış onları araştırmak isterim gördüğüm kadarı ile senin bölgendeki insanlar daha çok kuş kuğu kaz kartal bunların yavruları yumurtaları figürlerini kullanmışlar
senden bir ricam var açacağın konu için aynı yerin objenin ışığın arkandan gelmesini sağlıyarak fotograflar çekmen objenin bir fotografını çek objeyi 4 yönden fotografla bu kaya obje üzerindeki gözle görülemeyen ayrıntıları görebilmemizi sağlar geriye doğru uçurumdan yardan düşmemek kaydı ile biraz 3 m geriye açılarak bir kare fotografını daha çek sonra objenin üzerine çıkma şansın varsa çık ve 4 yönün manzara fotograflarını çek aynı resimi birden fazla paylaşma açtığın konuda sadece o yere ait fotografları kullan konu birleştirme türetme bir konuyu bitirelim daha sonra diğer bir konuda paylaşım çalışma yapalım bunları yapmazsan inan başarılı olamazsın dal dala kuş misali zıplama senden ricam bu

wol_error.gif
wol_error.gif
wol_error.gif
wol_error.gif
wol_error.gif
wol_error.gif
wol_error.gif
wol_error.gif

bu resimlerin çevresinin fotograflarını çek lütfen...

sondurak

Kullanıcı

,,Sayın Cantar Ustamızaçiçek sana Egitim Ve Ögrenim Amaçlı Eşsiz,, Örnek ,, Paylaşımları İçin Çoook Teşekkürlerçiçek sana.,,,Süpersiniz Maşaallah c.c'ccçiçek sana Lütfen Devam Ediniz.çiçek sana..Saygılarımızla...çiçek sana

cantar

Kullanıcı

yoldaki işaretli kaya
enver kardeşimizin dostumuzun konusu

Benim bu resimler fotograflar üzerinde çizimler yapmam bazı kişilerce hayalcilikle hayalperestlikle değerlendirilebilir bu benim için önemli değil
gerçek ne ise o doğrular asla değişmez..

Enver kardeşin konusunda bir kaç doneyide paylaşmakta fayda iyi bir fotograflama sağlanabilmesi için seçilen done bir obje olabilir bir kaya üzerindeki gerek tabii gerekse insan elinden çıkma işaretler şekillendirilmeler olabilir bunların seçilebilir anlaşılabilir olabilmeleri için iyi bir fotograf çekiminin yapılabilmesi gerekir..

seçilen objenin kendisi üzerindeki çalı çırpı yosun toz toprak iyi bir temizlikten geçirilmeli bu işlem sırasında işarete ize objeye zarar verilmeden yapılmalıdır.
bulaşık süngerinin zımpara gibi olan tarafı bu iş için en iyi bir aparattır objenin üzerine bir miktar su dökerek bu sünger vasıtası ile yosunların ve zamanla oluşan toz topraktan temizledikten sonra bu objenin ıslak halde iken ve kuruduğunda eğer üzerindeki izler işaretler belirgin ise üzerinden fotografının çekilmesi yerinde olur ama izler zayıf pek belirgin değilse bu sefer fotografı çekilecek objenn 1-1.5 m uzağından ve makinayı dik 90 derece olarak değilde yere 70 derecelik bir açı ile fotograf çekilmesi ve bu işlem yapılırken ışığın arkadan gelmesinin temini sağlanılması iyi olur.
Bu şekilde bir çekim yapılma esnasında obje üzerindeki gerek doğanın gerekse insanların ellerinden çıkma izler işaretler ve gölgeleri belirgin olur ve tesbit imkanı daha iyi olur..

İster dijital, isterse kimyasal (analog) fotoğraf makinesi olsun, aslında fotoğrafı çeken cihaz değil, fotoğrafçının kendisidir. Bir fotoğraf, alelacele ve düşünmeden çekilmemelidir. En azından, mümkün olduğunca kafa yorularak çekilmelidir.

Yani bir fotoğrafçı, çerçeveyi önce kafasında çekmeli, varsa senaryosunu oluşturmalı, ışık şartları ve zamanlamasını yapmalı ve ondan sonra deklanşöre basmalıdır.

Işık, bir fotoğrafçı için hemen herşeydir.

Eğer “fotoğraf zamanı” diye bir zaman dilimini tanımlamak gerekirse ışığın bize sağladığı ılımlı koşullar göz önüne alındığında herkesin aklına öncelikle bahar ayları gelecektir. Gün ışığının daha eğimli olarak dünya yüzeyine ulaştığı bu aylarda daha uzun sürelerde sert ışık problemi yaşamadan fotoğraf çekebiliriz. Hele bahar aylarının başlarında adeta öğlen saatlerinde bile eğimli gelen gün ışığı bize güzel fotoğrafları çekebilme imkanı sağlar.

Yaz ayları için ise aynı cümleleri kurabilmek mümkün değil elbette. Gün ışığı yer küremize çok daha dik bir açıyla ulaşır. Günün büyük bir bölümünde tepe aydınlatması yaşarız. Işık hem sert olur ( bu nedenle gölgeler de sert olur ) hem de dik açıyla yukarıdan geldiği için gölgelerin yönü istediğimiz açılarda oluşmaz. Yaz aylarında saat sabah 09:00 ile akşam 15:00 arasında fotoğraf çekmek için gün ışığına çıktığımızda ciddi sert ışık problemleri ile karşılaşırız. Hatta pek çok ileri düzey fotoğrafçının bu nedenle mayıs ayı bitiminden Eylül ayı sonuna kadar fotoğraf makinalarını çantalarına koydukları ve fotoğraf çekmek için geziler yapmadıkları bilinen bir gerçektir.

Bir kayanın üzerindeki izleri alabilmenin güzel basit bir yoluda aynı çocukluğumuzda metal para üzerindeki yazıları resimleri nasıl alıyorsak fazla büyük olmayan yerlerdede işaret üzerine yayılacak bir beyaz kağıt üzerinde kurşun kalemle yapılacak karalama oradaki izleri işaretleri alabilme kopyalayabilme şansını bizlere yaratacaktır..

Üst Alt